3 января 2023, 18:49

Автоматичний штопор з аксесуарами Gelius Wine Opener GP-GW-034 - чи варто купувати?

Нарешті настав час, коли електродвигуни почали з'являтися навіть у таких компактних пристроях, як штопори для вина. Наскільки вдалим є це рішення, чим саме важливі аксесуари в комплекті, і чи може ця пропозиція стати справді гарним подарунком.

Упаковка

Зрозуміло, Gelius Wine Opener GP-GW-034 – це, преш за все, подарунковий набір, і тут про це "говорить" буквально кожна дрібниця, включаючи стиль та оформлення упаковки. Так, ви можете подарувати його собі, можете подарувати комусь ще - це ніяк не позначиться на його функціоналі. Але так чи інакше – GP-GW-034, перш за все, має привернути увагу як подарунок, і для цього тут зробили максимум. Хоча, забігаючи трохи наперед, скажу, що й з функціональної точки зору тут також знайдеться чим привернути увагу. Ну, та до цього питання ми ще повернемося.

Коробка картонна, складається з двох рівновеликих половинок, дизайн багатий, увагу привертає. До інформації зі стінок ми ще повернемось. Окрім інших даних, на кришці спереду ще напис Limited Edition by Irakli Makatsaria. Не знаю, чи підвищує він статус подарунку, але про те, що ця людина знається на вині, думаю, відомо усім, хто про нього взагалі чув. Що ж, не виключаю, що й у відповідних аксесуарах він також обізнаний.

Інформація зі стінок коробки

Ходімо далі. З примітних "речей" на стіні спереду – ілюстрація штопора, а також аксесуарів, передбачених комплектом поставки. Перелік останніх винесено сюди, як і логотип бренду. За назву моделі також ніхто не забув.

На стінці ззаду передбачено паспорт пристрою кількома мовами, є інформація про виробника, докладні специфікації та ін. цікаві "речі", включаючи інформацію про бренд.
Адреса офіційного сайту бренду плюс ще трохи технічної інформації, у тому числі щодо самого продукту, ви зустрінете на одній з бічних стінок упаковки. Згадуванням за неї, я ставлю крапку в цьому розділі огляду.

Комплект поставки

Вивчивши й саму упаковку, і всі дані зі стінок, саме час заглянути всередину для знайомства з комплектом поставки. Тут на досить міцному блістерному п'єдесталі розташований сам штопор, а трохи осторонь знаходиться кабель підзарядки вбудованого акумулятора та кілька аксесуарів: обрізувач фольги, аератор для вина та вакуумна пробка. Необхідна документація, зрозуміло, також врахована.

Технічні характеристики та особливості

• Вага – 300г;
• Матеріали – алюміній, нержавіюча сталь, пластик, гума;
• Розміри – 25,2х4,5 мм;
• Керування – 2 кнопки;
• Зручна розбірна конструкція для легкого очищення.

Використані у корпусі матеріали

Ключовий матеріал у корпусі Gelius Wine Opener GP-GW-034 – алюміній. З нього виробник зробив каркас, у якому, своєю чергою, розташована вся система. Потрібно віддати належне - формат за визначенням дуже зручний, включаючи всі можливі нюанси для хвату рукою.

Крім алюмінію, ще "на борту" пружина з нержавіючої сталі, пластикова заслінка зверху плюс досить солідна пластикова частина знизу. Дві кнопки керування - робота/реверс у GP-GW-034 гумові. Претензій щодо якості останніх немає.

Роз'єм підзарядки вбудованого акумулятора розташований ззаду. У тілі металевого корпусу легко помітити пластикове обрамлення.

Якість збірки пристрою

Зі збіркою все в повному порядку - нюансів, що вимагають окремої уваги з боку користувача тут немає - розкрив і працюй.

Дизайн

У вас є вдома полиця під вино? Можливо шафа? Ну, або як простіший варіант - підставка під 1-2 пляшки? Ні!? Ну не проблема – Gelius Wine Opener GP-GW-034 просто "примусить" вас придбати ще щось із згаданої "трійці". До речі, змусить - це голосно сказано - ви як власник настільки гарно зробленого штопора, самі будете раді рухатися в цьому напрямку далі. Хто сказав, що не з таких дрібниць будується справжній затишок і комфорт? Якщо ви теж поки так думаєте, у Gelius Wine Opener GP-GW-034 вийде вас переконати. Доведено власним досвідом.

Ергономіка та зручність роботи

Форма Gelius Wine Opener GP-GW-034 є максимально зручною для хвату рукою. Мало того, у процесі не відчувається жодного ковзання чи дискомфорту іншого плану, жодних додаткових зусиль робити не потрібно. Погодьтесь – це приємно.

Стосовно кнопок, їх тут лише 2 – реверс та робота. Хід останніх середній, характерного клацання в процесі немає, але, як на мене, воно тут і не потрібне.

Автономність та швидкість зарядки

Виробник заявляє, що на одному повному заряді вбудованого акумулятора користувач зможе відкрити до 90 пляшок вина. Таким чином, про часте перезаряджання пристрою не йдеться за замовченням, навіть з урахуванням можливої втрати на саморозряд.

Індикатор заряджання є, розташований між кнопками. Як тільки згасне – можна знімати із зарядки. Зарядку рекомендують виконувати від порту USB ПК, ноутбука, мережевого фільтра або не дуже потужної мережної зарядки. В останньому випадку мої випробування – 10Вт адаптер стороннього виробника. Жодних проблем для себе я не виявив.

Детальніше про аксесуари

Разом зі штопором та кабелем зарядного пристрою, стандартним комплектом поставки передбачено кілька цікавих аксесуарів.

Аератор. Він дозволяє розкрити всі смакові аромати вина, а також допоможе легко та акуратно розлити його по бокалах. Аерація окислює таніни, робить вино м'якшим!

Вакуумна пробка з можливістю насичення вина повітрям.

Ну і третій аксесуар - обрізувач фольги, штука менш цікава, але також важлива в господарстві будь-якої людини, яка надає перевагу саме таким напоям.

Коротка післямова

Gelius Wine Opener GP-GW-034, поза сумнівом, гарний подарунок, і не тільки до свят. Такі подарунки не знають святкових "кордонів" і можуть бути презентовані як чоловікам, так і представницям прекрасної половини людства. Адже GP-GW-034 - це, перш за все, добре спрацьовані аксесуари, що належним чином доповнюють наш спосіб життя і тільки потім функціональні пристрої, що відповідним чином роблять його комфортніше.

Вартість комплекту на сайті бренду.