29 марта 2023, 12:50

Gelius GP-PK006 – смартгодинник, що підкаже, де зараз ваша дитина

Відомий український бренд Gelius нещодавно анонсував та почав продажі "розумного" годинника GP-PK006. Дана модель володіє патріотичним дизайном та пропонує цікавий функціонал, орієнтований на зв’язок з вашою дитиною та моніторингом ...

... її місця перебування. Наскільки вдало побудований виріб та чим ще зможе привернути вашу увагу? Відповідаємо.

Ключеві технічні характеристики

- Ємність акумулятора - 680 мА/год;
- Гарантія - 12 місяців;
- Дисплей - 1.4' IPS (240х240 пікселів);
- Камера - 2 Мп;
- Особливості - відеодзвінок, GPS/LTE/WiFi, SOS оповіщення;
- Процесор - ASR3603S, 832МГц, одноядерний процесор ARM Cortex-R5;
- Ступінь захисту - IP67.

Упаковка та комплектація

Користувач отримає виріб в компактній коробці з картону. Згаданий матеріал надійний, а тому ніяких побоювань за цілісність пристрою під час транспортування від виробника до магазину і далі до користувача бути не повинно.

Крім гарного матеріалу і якісного виконання коробки, уваги вартий також дизайн, адже це дійсно чудове поєднання ілюстрації виробу в патріотичних тонах, різноманітних даних, розміщених у вигляді піктограм та інших цікавих речей. Словом, яка б доля не чекала на коробку GP-PK006 після розпакування, витратити деякий час на вивчення масиву даних варто, адже це найпростіший спосіб отримати змістовну інформацію щодо можливостей та особливостей моделі.

Виконавши це завдання, перейдемо до знайомства з комплектом поставки Gelius GP-PK006. Отже, всередині крім самого годинника, користувача чекає наступне:

- додатковий ремінець;
- магнітний зарядний блок, поєднаний з інтерфейсом USB;
- компактне керівництво користувача;
- гарантійний талон;
- "відмичка" для слота NANO SIM.

Матеріали корпусу і мої враження від якості збірки

Тут два, скажімо так, "моменти". Перший – на годинник вже "з коробки" виробник закріпив ремінець. При першому побіжному огляді можна зробити висновок, що тут якійсь свій формат. Насправді ж це не так – і перше, і друге – класика, а тому проблем, якщо захочете експериментувати з ремінцем, у вас не буде.

Другий момент – розбірний формат корпусу - кришка позаду зафіксована мініатюрними болтами. Це круто з точки зору ремонтопридатності корпуса.

Що ж до якості збірки, прикладів говорити про те, що виробник на чомусь тут намагався економити особисто в мене не було – добротні і самі матеріали, і те, наскільки якісним вийшло їх припасування. Словом, не розчарує навіть скептиків, що не дуже вірять в якість продуктів вітчизняних брендів.

Окрема подяка виробнику за захист корпусу за стандартом IP67. Цей захист, зокрема, дозволяє вашій дитині навіть купатись з гаджетом в душі чи басейні – необхідності знімати немає.

Детальніше за ремінець

Отже, як вже було сказано вище – в "штатному" комплекті поставки два ремінці. Один з самого початку надітий на годинник, другий йде в якості запасного. Як на мене, це приємний бонус, навіть з урахуванням того, що за своїм дизайном і форматом обидва ремінці однакові.

З тим, щоб замінити його проблем не буде, адже і сам аксесуар і формат кріплення абсолютно однакові, за що, власне я вже говорив вище.

Що ж до матеріалу, з якого виготовлений ремінець – це силікон. Він гіпоалергенний, а тому будь-які подразнення шкіри як наслідок носіння гаджета тут виключені.

До питання про ергономіку

Навігація по меню та основне управління годинником виконується при посередництві сенсорного екрана. Трохи нижче його знаходиться сенсорна кнопка "Назад", позначена піктограмою у вигляді ланки ланцюга.

Над екраном користувач легко помітить фронтальну камеру, вона тут на 2Мп.

Трохи нижче згаданої сенсорної кнопки розміщена сітка вбудованого динаміка.

На боковому ребрі справа знаходяться дві кнопки – SOS і HOME. До налаштування першої ми ще повернемося, а щодо останньої, вона дозволяє перейти з будь-якого пункту меню на головну сторінку. Погодьтеся – це зручно.

Ліва бічна панель "відкриває доступ" до слота карт NANO-SIM, відповідна відмичка, як пам’ятаємо, передбачена в комплектації.

Нарешті, на кришці позаду дві невеличкі наліпки з технічними даним про годинник. Крім них, тут же знаходиться контактний майданчик, що необхідний для підключення зарядного блоку.

Дисплей та вбудована пам’ять

Годинник Gelius GP-PK006 отримав 1,4-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 240х240 пікселів. Використана матриця – IPS. Остання забезпечує досить великі кути огляду як по вертикалі, так і горизонталі. До речі, що цікаво відзначити – на максимумі нахилу помітних "переливів" в бік синього чи білого кольорів не спостерігається.

Обсяг вбудованої пам’яті – 192 МБ, чого, як на мене, достатньо, особливо з урахуванням позиціювання гаджета.

"Залізо"

Працює Gelius GP-PK006 під керуванням ARM Cortex-R5 (ASR3603S) і 128 МБ оперативної пам’яті. До швидкодії системи претензій з мого боку немає.

Стосовно бездротових модулів та інтерфейсів відзначу GPS, LBS, AGPS, Wi-Fi. Окремий плюс "в скарбничку" - підтримка LTE.

Додаток SeTracker

Звичайно, дзвонити, грати в ігри та працювати з деякими іншими функціями годинника користувач зможе і без додатка SeTracker та підключенням годинника до телефону. Однак, щоб розкрити можливості гаджета на повну, зазначеним додатком скористатися доведеться, без цього ніяк.

Розповсюджується він безплатно, що приємно. Він не є розробкою Gelius. Якщо чесно, останнє спочатку насторожує, але вже в процесі тестування розумієш, що сторонній виробник ПО – це взагалі не проблема, адже ніяких, скажімо так, "косяків" помічено не було. Є вбудована реклама, що спочатку трохи бісить, але згодом звикаєшся. Можна вимкнути, але це коштує грошей. Ось така "візитка".

Перше підключення і налаштування відбувається вже зі встановленою в годинник SIM-картою. Остання – залог підключення, яке відбувається саме через "павутину", а не Bluetooth. Чому так? Та все просто. Дані ж від дитини на ваш смартфон передаються саме через інтернет.

Після підключення в додатку необхідно зареєструватися – займе кілька хвилин. Далі можна працювати.

Кілька слів за інтерфейс меню. Чотири розділи, з яких по факту вам потрібна буде половина – розділами News та "Розваги" я нехтував.

Решта два розділи - "Профіль" та "Меню". В першому зі згаданих ви персоналізуєте дані про себе, а другий – це, власне, функціонал даного годинника: місце знаходження дитини в реальному часі, обмін повідомленнями та ще багато чого, включаючи таку корисну "річ", як пошук годинника.

Згадана раніше клавіша SOS – налаштовується тут же. Можна ввести три номери, вони ж в процесі отримають повідомлення відповідного змісту. Погодьтесь – це дійсно дуже зручно.

Короткі підсумки

Насамкінець, трохи про зовнішність. Дизайн в патріотичних тонах – це як мінімум гарно. Як максимум – стильно, а ще трендово. Та головне – це яскравий натяк на те, що перед нами український годинник для українців. Ваша дитина носить браслет в таких же тонах? "Прокачайте" його до рівня годинника. Їй буде цікаво, вона буде на зв’язку з вами, а ви будете контролювати її місцеперебування. Думаєте це все зайве? Тоді ви просто не мешкали в великому місті.

Крім того, що годинник гарний, він ще досить масивний. Чудово сидить на руці та не менш гарно пасує чи не до будь-якого стилю вбрання. Можна не сумніватися, що користувача цієї моделі будуть сприймати як людину, що слідкує за трендами в напрямку.

З точки зору функціональності, дана модель варта своїх коштів. Це дійсно той гаджет, якщо вам потрібен постійний зв’язок з вашою дитиною і ви хочете знати про її поточне місцеперебування.

Вартість продукту на сайті бренду.

Виріб надано пресслужбою бренду Gelius.