30 мая 2023, 10:46

RIVACASE 8461 – "горизонтальний" рюкзак для поїздок з 17.3-дюймовим ноутбуком

Головним критерієм вибору саме цього рюкзака стане можливість горизонтального розміщення одежі, необхідної для поїздки на декілька днів. Крім того, тут маса додаткових кріплень та стяжок, меганадійне відділення для ноутбука, чудова підкладка ...

... що дихає, цікаво опрацьоване "посадкове місце" для пляшки з водою та маса інших не менш важливих "речей".

Використані матеріали та мої враження щодо якості пошиття

Як основу виробник взяв поліестер. Я не буду говорити про те, що на сьогодні це чи не наймасовіший матеріал для виробів такого плану з беззаперечними захисними властивостями. Ні краплини дощу, причому навіть досить суттєвого, ні пил не зможуть проникнути всередину виробу з поліестеру, а тому речі тут надійно захищені.

В потовщених стінках використана піна, причому по всій ширині, а також на дні. До речі, щодо дна, в цьому плані особливо мені сподобався формат, реалізований в ноутбучному відділенні. Але це питання ми ще "піднімемо".

Крім згаданого, ще "на борту" є сітка, стропа та деяка кількість гуми. Останні у вигляді стяжок в центральному відділенні. На практиці ці стяжки дозволяють зафіксувати ваші речі, зберігши їх саме так, як вони були вами складені.

Використана виробником фурнітура – рішення фірмове і особисто для мене це аргумент, який "народжувався" протягом років праці з продуктами RIVACASE – жодного, навіть відносно незначного прикладу, щоб засумніватися в якості.

Роблячи висновки щодо надійності пошиття, я шукав будь-які можливі зачіпки, щоб сказати, що у виробника закінчився бюджет саме на цій стадії. Але по факту лиш даремно витрачений час – і самі матеріали і якість виконаної роботи просто таки не височезному рівні.

Тканина всередині досить м’яка та ніжна. Вона ощадливо "ставиться" до речей всередині рюкзака, а тому в цьому плані навіть мінімальні зміни в зовнішності виключені.

Відділення під ноутбук


Отже, що цікавого тут? Перше – загальна захищеність відділення. Потовщені (використана вже згадана піна) стінки, потужне потовщення дна, чудова за якістю фурнітура з подвійною застібкою … Так, з одного боку формат не виглядає скільки-небудь новим. З іншого ж, за підсумками огляду, складається враження, що перед нами вінець експериментів в цьому напрямку – тобто, вже з самого підходу "вижали" все що тільки можна було – це максимум, який не перевершити.

Хвилясте потовщення дна особисто я зустрічаю вперше. Стосується не тільки рюкзаків RIVACASE. Сказати, що виглядає дуже круто – не сказати нічого. Особисто я був здивований підходом - його максималізмом та неординарністю.

Стінки без потовщення також не лишилися. Виробник використав піну. Наскільки вдало вийшло? Особисто у мене за підсумками огляду, претензій не виникло – можливості захисту тут дійсно продумані гарно.

Приємне, хоча одночасно і класичне доповнення у вигляді окремої кишеньки під планшет до 10,1 дюйма тут також є. Якщо не користуєтесь планшетом, можете возити тут інші речі з аналогічними чи близько того параметрами.

Саме ж відділення на блискавці з подвійною застібкою, що і зручно, і комфортно.

Характеристика центрального відділення

В плані ергономіки одна зі значних переваг даної моделі рюкзака – саме в можливості горизонтального завантаження цього відділення одежею, що буде вам необхідна під час відрядження. Таке рішення дозволяє бути 100% впевненим в тому, що до місця призначення речі доїдуть саме в тому вигляді, в якому ви їх тут складете. Додаткова страховка – гумові стяжки. Словом, рекомендую.

Серед "речей", що також варті тут уваги, відзначу ще два внутрішні сітчасті відділення. Обидва вони на блискавках з одинарною застібкою, і за визначенням є надійними відділеннями для транспортування якихось особливо важливих речей, наприклад, документів.

Закривається відділення на блискавці з також подвійною застібкою.

Кишеня для пляшки з водою

В RIVACASE 8461 виробник намагався зробити цікавим, навіть бічну кишеню для пляшки з водою. Це вже не чергове "посадкове місце" з сітки з гумовою стяжкою в верхній частині. Ні, тут є навіть блискавка як регулює розмір кишені. Виглядає в підсумку ну дуже круто, і набагато цікавіше згаданої класики. І до речі, якщо кишеня в якийсь момент не задіяна, ви можете її взагалі "сховати", тим більше, що і сама "схованка" організована напрочуд вдало.

Передні кишені

Нарешті ми на фінішній прямій. Ми взяли ноутбук, зібрали необхідні документи, трохи різної одежі, купили в дорогу пляшку Coca Cola … лишилось розібратися з дріб’язком - ключі, органайзер і так далі. Для цього виробник в RIVACASE 8461 пропонує дві кишені з переду. Вони на блискавці, мають потовщені стінки, а значить – достатній захист, в тому числі від механічного впливу. Крім того, не варто забувати за різноманітні пенали для зручного розміщення ти ж ручок, олівців і подібних речей. Так, на перший погляд, виглядає як дрібниця, але в процесі експлуатації приходить інше розуміння – комфорту забагато не буває.

"Таємна" кишеня

Ця кишеня тут – це як додатковий стимул щось сховати: документи, гроші, ключі … список можна продовжувати ще досить довго. Зроблено якісно, розміщено зручно, захищено надійно. Словом, розчарованими ви навряд чи лишитесь.

Формати транспортування

Що цікавого тут? Перш за все, RIVACASE 8461 має ручку для транспортування в горизонтальному форматі. В окремих випадках це досить таки зручна "річ". Звісно ж за вертикальну ручку також не забули, адже як я вже не одноразово говорив – комфорту забагато не буває.

Наплічні ремені у виробника чудової якості з можливістю регулювання величини, горизонтальною стяжкою для балансування ваги та спеціальною системою хомутів на бічних стінках які дозволяють швидко та комфортно регулювати об’єм рюкзака. Рекомендую спробувати – ця особливість вам обов’язково сподобається.

Замість підсумків

Що ж в підсумку? Перше – перед нами дійсно крутий рюкзак для коротких подорожей, наприклад, відряджень. Друге – безперечною перевагою моделі варто вважати можливість горизонтального укладання згаданих вище речей. Крім того, маємо додаткову стяжку-фіксатор всередині, велику кількість дрібних кишень і відділень на фіксації та й що також важливо – додаткові стяжки на бічних стінках. Ну і також не забуваємо за захист від води, пилу та незначних механічних впливів, гарну зовнішність та надійну фурнітуру.

Рекомендована роздрібна ціна – 2099 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP