13 декабря 2023, 11:45

Cougar Fusion S Black – "карбоновий" дизайн та максимальна ергономіка

Cougar доводить – бюджетне ігрове крісло – зовсім не означає "пошук" компромісів між зовнішністю та функціоналом. Саме це можна назвати візитівкою моделі Fusion S Black. Цікаво? Тоді раджу дочитати до кінця, адже не виключено, що

перед вами саме те, що ви підшукуєте!

Характеристики та функціональні особливості

- Основа крісла - хрестовина з роликами;
- Максимальне навантаження – 120 кг;
- Вага - 15,2 кг;
- Габарити – 53х51х48,5 см;
- Максимальна висота спинки – 71 см;
- Висота сидіння - 43-51 см;
- Висота крісла - 114-122 см;
- Висота підлокітників - 69-77 см;
- Особливості: підголівник, підлокітники, механізм спуску, подушка-підголовник, поперековий валик, регулювання підлокітників по вертикалі, регулювання підлокітників по горизонталі, регулювання сили відхилення під вагу користувача, фіксація крісла в певному положенні, регулювання висоти сидіння, регулювання кута нахилу спинки;
- Вбудована 3D вигнута поперекова опора. Подушка сидіння з піноматеріалу різної густини. Дихаюча оббивка.

Упаковка та комплект поставки

Користувач отримає виріб в картонній коробці, виготовленій з міцного матеріалу. Таким чином, за безпеку перевезення крісла в такій "тарі" можна не сумніватися – все надійно.
Сама по собі коробка з досить простим витриманим дизайном, що майже не передбачає яскравих елементів. Однак використання повторної переробки для виготовлення коробки виглядає більше ніж чудовою альтернативою стриманому дизайну.

Всередині коробки передбачили абсолютно все, що знадобиться під час монтажу крісла в єдину конструкцію, включаючи кріплення та "підказку" у вигляді керівництва користувача.

Крім згаданого ще в середині:

- спинка з необхідним металевим кріпленням;
- саме сидіння;
- топ-ган з регулюванням висоти та змінною жорсткістю качання;
- підлокітники;
- газліфт;
- дві подушки – під шию та поперек;
- металева база;
- коліщатка.

Якість компонентної бази

Оскільки Cougar Fusion S Black постачається в розібраному вигляді, не буде зайвим оцінити якість кожної складової компонентної бази виробу.

Перше, що варто пам’ятати – обшивка крісла може бути як зі штучної шкіри ПВХ кількох кольорів, так і одного, чорного. Крім "шкіряної" версії ще може бути версія з тканини. Остання з підвищеними особливостями циркуляції повітря, а значить будь-яке запотівання тут виключене, як-то кажуть, на корні. Словом, в цьому плані вибір не обмежується ні колірно, ні одним якимось матеріалом обшивки. Стосовно дизайну, про нього ще поговоримо в окремому розділі.

Щодо металевої частини корпусу, тут будь-які компроміси виключені, адже надійність передусім. Максимальне навантаження для безвідмовної роботи – до 120 кг включно, а значить на будь-яку (чи майже будь-яку) вагу гравця.

Матеріал підлокітників – це поєднання металевого каркаса та класичного пластику. Говорити щось погане за такий тандем особисто я не можу. Так класика, так, такий формат кріплень ми вже бачили. Але чи проблема це? Ні й крапка!

Коліщатка каучукові, стержні за допомогою яких вони кріпляться на основу – метал.

Стосовно обшивки наявних тут подушок, виробник використав матеріал, аналогічний тому, що був задіяний в кріслі. Якість пошиття без претензій, як, до речі, і якість їх кріплення на крісло.

Ключові тези щодо дизайну

Що ж, Cougar Fusion S Black доводить здатність виробника робити гарні моделі ігрових крісел, причому навіть у відверто бюджетному сегменті. Просто таки "бомбезний" візерунок під карбон та й сама зовнішність, що нагадує крісло боліду. Дійсно – таке поєднання не може бути програшним, хто б що не говорив.

Окремо вартий уваги 3D-вигиб спинки, який грає далеко не останню роль в підтримці постави користувача. Я впевнений в том, що ви оціните дане рішення Cougar.

Також гарне, хоча одночасно класичне доповнення – наявні тут подушки. Це одночасно й елементи дизайну, і додатковий захист вашої постави. Якщо ви думаєте з приводу того, чи варті подушки вашої уваги, від себе додам – однозначно варті, і щоб впевнитися в цьому у мене було достатньо часу.

Враження від експлуатації

Стосовно збірки чи монтажу (кому як зручніше) крісла в єдину конструкцію, тут, загалом питань не має бути – формат зрозумілий, навіть якщо ваш досвід досить обмежений. Ну і не варто забувати за існування "шпаргалки". Останнє, якщо вже зовсім заплутаєтесь. Хоча, як на мене, то це нереально.


Що ж, якщо вам потрібен максимальний комфорт за недорого, ви його знайшли - Cougar Fusion S Black. Цікава форма спинки, можливість регулювання висоти, а також можливість "відкинення" на 130 градусів та багато інших, не менш цікавих "речей". Все це дійсно зроблено зі смаком, і ваша спина такий формат точно оцінить.

Рекомендована вартість – 7 499 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP