4 января 2024, 16:06

Gelius GP-SW012 – недорогий смартгодинник з захищеним корпусом і цікавим функціоналом

Мої враження від знайомства з актуальною версією "розумного" годинника GP-SW012 (Amazwatch GTS) від відомого українського бренду Gelius. Матеріали, збірка, дизайн, автономність та звісно ж, функціонал.

То ж чи варта дана модель вашої уваги і чи коштує грошей, які за неї править виробник?

Комплектація та упаковка

Ну що ж, почнемо з розпакування виробу. Всередині, крім, звичайно ж, самого смартгодинника Gelius GP-SW012 (Amazwatch GTS), ще користувача чекає додатковий ремінець, виконаний в патріотичних тонах. Крім нього, особисто в нашому випадку передбачено ще один – чорний. Таким чином, користувач може експериментувати з ними прямо "з коробки".

До речі, лише згаданою парою "арсенал" ремінців не обмежується. Однак деталі на цей рахунок трохи нижче. Крім ремінців, ще в коробці зарядний блок з незнімним кабелем USB, захисна плівка на екран плюс посібник користувача. Останній подано трьома мовами.

Все перераховане запропоновано користувачеві в компактній картонній коробці, поверх якої додатково передбачено яскравий футляр з чималим масивом даних на стінках. З останнім я б рекомендував познайомитися детальніше, адже тут чимало відповідей на різноманітні питання технічного змісту, а тому час даремно витрачено точно не буде.

Технічні характеристики та функціональні особливості

- Дисплей – IPS, HD, 1,9", 280x320 пікселів;
- Realtek 8763EWE;
- Захист IP67 - занурення до 1м;
- Bluetooth 5.0;
- Ємність акумулятора - 280 мА/год;
- Автономна робота в режимі очікування - до 14 днів;
- Робота в режимі використання - до 7 днів;
- Вбудований мікрофон (здійснення або отримання дзвінків);
- Вбудований динамік (відтворення звуку, режим динаміка та інше);
- Голосовий помічник;
- Моніторинг частоти сердечних скорочень 24/7;
- Контроль рівня кисню в крові (Sp02);
- Контроль артеріального тиску;
- Відображення погодних умов;
- Дихальні вправи;
- Режим ліхтарика (зміна кольору екрана);
- Калькулятор;
- Розважальні ігри;
- Понад 50 додаткових Watch Faces у додатку;
- Можливість заставки з галереї смартфона;
- Активність (кроки, калорії, відстань);
- Мультифункціональні зайняття спортом;
- Відтворення повідомлень та нагадувань (месенджери, додатки та інше);
- Нагадування (будильник та інші в додатку);
- Контроль музичного плеєра смартфона;
- Секундомір.

Використані матеріали та мої враження щодо якості збірки

В корпусі Amazwatch GTS виробником вдало поєднані наступні матеріали: пластик – основа корпусу та задня його частина, випукле скло – розміщено на панелі спереду, метал – рамка навколо корпусу. "Підсилення" майданчика сенсорів позаду виконано також з пластику. Контактний майданчик під зарядний блок, зрозуміло що також металевий. З металу зроблено і коліщатко прокрутки на одній з "боковушок".

Матеріал, з якого виконані згадані раніше ремінці – гіпоалергенний силікон. Кріплення ремінців на годинник металеве. З цього ж типу матеріалу зроблений замок для фіксації на зап’ясті користувача.

Стосовно збірки, в цьому плані абсолютно ніяких питань – і самі матеріали, і формат припасування їх між собою на чудовому рівні без знижок чи умовностей.

Окремий плюс – захист корпусу за стандартом IP67, тобто від короткочасного занурення у воду на глибину до одного метра. Словом, в басейні купатися чи душ приймати можна не знімаючи годинника.

Можливості дисплея

У Gelius GP-SW012 (Amazwatch GTS) 1,9-дюймовий екран з роздільною здатністю 280х320 пікселів та досить якісною матрицею IPS.

Мені сподобались можливості екрана - щодо якості передачі картинки питань взагалі ніяких, виконано з явним знанням своєї справи. Отримана картинка гарної якості, без відвертих "переливів" в бік блакитного чи ж білого відтінків. Окремий плюс в карму виробникові за "поведінку" екрану під час потрапляння на панель сонячного світла – без помітного дискомфорту.

Регулювання яскравості виконується виключно в ручному режимі по кількох передбачених виробником рівнях. В плані чуйності все також добре.

Серед ще цікавих речей з відповідного підпункту налаштувань користувач може активувати режим "спати", налаштувати циферблат, вид меню та увімкнути режим "Яскравий екран".

Кольори корпусу

Виробник пропонує Gelius GP-SW012 (Amazwatch GTS) у двох варіантах кольорів корпусу – чорному, розцвітка, що побувала у нас на огляді, а також більш дівчачій версії Gold Rose.

Ремінці: трохи деталей

Формат кріплення ремінців на годинник класичний і це великий плюс, адже при бажанні експериментувати, проблем з вибором, в тому числі сторонніх рішень бути не повинно. До речі, у тих же Gelius ось тут досить непоганий вибір. То ж лишається побажати лиш одного – натхнення!

Ємність вбудованого акумулятора та можливості автономності

Ємність вбудованого в Gelius GP-SW012 (Amazwatch GTS) акумулятора – 280 мА/год. З офіційними показниками автономності знайомимося в переліку характеристик вище. Стосовно ж отриманих мною результатів, маємо в районі 6 діб гібридних навантажень або ж до 12 – простій.

Програмне забезпечення Da Fit та його можливості

Для того, щоб мати змогу повноцінного налаштування Gelius GP-SW012 (Amazwatch GTS), а потім і доступу до всіх функцій, користувачеві необхідно буде на свій Android чи iOS-смартфон встановити додаток Da Fit – розповсюдження у відповідному магазині безкоштовне.

Далі виконуємо деякі налаштування - вводимо дані - чоловік/жінка, дату народження, а також зріст та вагу.

Після чого ви отримаєте доступ до меню. Воно складається з трьох великих розділів - "Моє", меню підключеного пристрою (в нашому випадку – Gelius GP-SW012) та умовно кажучи, меню поточних досягнень за день/добу.

Перший пункт відкриває доступ до профілю користувача. Тут же можна поставити собі завдання на день за кількістю пройдених кроків. Звідси ж користувач може виконати синхронізацію з Google Fit та ін.

Цінність другого розділу в налаштуваннях, а також можливості роботи з будильником.

Третій – досягнення поточного дня.

Короткі висновки та підсумки

Gelius GP-SW012 (Amazwatch GTS) варто радити користувачам, які ведуть активний стиль життя – в цьому плані тут є чи не все, що може знадобитися. Я мав змогу порівняти точність показників даної моделі годинника та спеціалізованих приладів – різниця в межах статистичної похибки, а тому це варто вважати гарним результатом. Крім того, тут багато можливостей щодо отримання сповіщень плюс чимало інших цікавих "речей". Беручи до уваги стабільну та коректну роботу, а ще досить демократичний цінник – в сумі маємо рішення, що дійсно здатне зацікавити.

Вартість виробу на сайті бренду.

Продукт надано пресслужбою Gelius