15 июля 2024, 13:59

Портативна LED лампа з датчиком руху (L1005) - забудьте за вимикач!

Український бренд Gelius пропонує досить незвичайну лампу з вбудованим акумулятором та датчиком руху. Наскільки цікавий продукт та які потреби користувача він дозволяє "перекрити"!? Відповіді отримаєте, дочитавши огляд до кінця.

Упаковка

Та давайте про все по черзі. Користувач отримає гаджет в компактній коробці, виготовленій з картону. В дизайні упаковки виробник – прибічник простоти. В кінцевому підсумку маємо поєднання кількох ілюстрацій виробу в форматі, що нагадує схематичну замальовку та чималої кількості даних щодо можливостей та особливостей моделі. Та детальніше про цей "масив" вже у наступному розділі. Не перемикайтесь!

Інформація зі стінок коробки

Отже, ми з вами маємо справу з інтелектуальним світильником і за це, власне, вказано на стінці упаковки спереду. Крім того, ще тут кілька ілюстрацій світильника у вигляді схем чи ж креслень – кому як більше до вподоби. Так, останні не передають деталей дизайну, проте скласти наочні враження щодо самої конструкції дозволяють.

Позаду цікавого більше: ступінь захисту корпусу, дані відносно комплекту поставки, потужність (регулюється залежно від обраного режиму) та особливості налаштування.

Одна з бічних панелей примітна характеристиками кольору, варіанту світіння, індексом моделі та ін. даними.

Ну, а оглянувши стінку напроти, дізнаєтесь за довжину лампи, а ще ключові її особливості та можливості. До речі, щодо довжини, дана модель доступна в версії 20 см, а також 40 см. У "старшій" більш ємний акумулятор плюс, звісно ж, сама площина зі світлодіодами. В цьому огляді ми розглядали 20 см версію виробу.

Комплект поставки

Оцінивши коробку та вивчивши інформацію з її стінок, подивимося тепер на комплект поставки моделі.

Всередині користувача чекає безпосередньо сам світильник, що розміщений тут на полістирольному ущільнювачі, а також короткий кабель USB-USB Type-C для зарядки вбудованого акумулятора. За інструкцію користувача плюс магніти, що поєднуються з двостороннім скотчем, звісно ж, також не забули. Останніх "на борту" 2 шт. і призначені вони для кріплення лампи на металевій поверхні.

Технічні особливості

- акумулятор - 450 мА/год;
- індикація заряду батареї;
- три режими кольору - холодний білий, білий та теплий;
- регулювання яскравості.

Використаний в корпусі матеріал

В корпусі даної моделі домінує алюміній і це перший плюс. Нескладно помітити, що металевою вийшла вся тильна панель плюс бічні грані. Ще даний тип металу частково спереду. Все це єдиний шматок – другий плюс. Вся решта передньої панелі – пластик. Останнім прикритий також і діодний прошарок.

Розміщення датчика руху на цій же частині корпусу.

Не металеві торці містять пластикові заглушки. Завдяки наявним тут гвинтам обидві вони знімні – так відкривається доступ до нутрощів.

Наявний тут порт USB Type-C слугує для підзарядки вбудованого акумулятора. Порт також отримав металеве окантування.

Враження щодо якості збірки

Зі збіркою даної моделі все добре, і цей пункт, я впевнений, оцінять, в тому числі відверті скептики, адже в підсумку у нас хірургічно точне припасування деталей, гарна щільність, а завдяки домінуючому алюмінію маємо ще й надійність. По цьому пункту на корні виключені будь-які компроміси, що, звичайно ж ну дуже круто.

Захист корпусу

Окремий пункт розмови – захист корпусу. Мова про стандарт IP20. Що це означає на практиці? Йдеться про захист від потрапляння всередину предметів, діаметром від 12,5 мм та довжиною понад 80 мм. Зверніть увагу – даний стандарт захисту не захищає від вологи; це на той випадок, якщо саме таку лампу ви розглядаєте як варіант для встановлення, ну, наприклад, у ванній кімнаті.

Ключове за ергономіку

На одній панелі з діодною частиною згаданий раніше датчик руху. За сумісництвом він же є індикатором заряду. Так, під час підзарядки діод горить червоним; коли вона закінчена – зеленим.

На торці поряд з портом USB Type-C дві кнопки. Кнопка з позначкою увімкнення/вимкнення живлення відповідає також за "програмування" роботи – до цього ще повернемося. Інша кнопка, зі схематичним зображенням сонця - за зміну світла тепле/холодне при легкому натисканні, або ж яскравості освітлення при натисненні та утриманні. Як на мене, це зручно.

Налаштування режиму та принцип роботи

Зрозуміти саму архітектуру процесу нескладно. Маємо дві кнопки. Кнопка, що дозволяє увімкнути живлення – це ще й одночасно перемикач режимів. Отже, якщо ви натиснули раз, лампа загорілась і горить ввесь час. Друге натиснення переведе лампу на режим роботи, коли датчик з відповідним увімкненням лампи спрацьовує лише в темну пору доби. Третє натиснення дозволить датчику руху спрацьовувати постійно – як вдень, так і вночі. Перехід між режимами сигналізується відповідним блиманням лампи – не переплутаєте ні з чим.

Стосовно другої кнопки з піктограмою у вигляді маленького сонечка, все було сказано в розділі вище і щось додати просто не вийде.

Акумулятор та автономність

Ємність вбудованого акумулятора – 450 мА/год. Це одночасно і небагато, і достатньо – залежить від формату використання – по 30-60 секунд щопівгодини/година, або робота в постійному режимі. Також варто враховувати рівень світла – максимальний, середній, низький. Особисто я обрав максимальний рівень, налаштував лампу на роботу виключно в темний період доби, підзарядив один раз "з коробки" і поки більше не заряджав, а це, до речі, вже 5-тий день. Особисто мені цей результат здається непоганим.

Щодо зарядки, в комплекті поставки передбачено відповідний кабель. Зарядка швидка, по часу в моєму випадку це було значно менше, ніж півгодини. Наявний світлодіод, що розташований в районі датчика руху, підкаже, коли акумулятор буде заряджений – червоне світло зміниться зеленим.

Враження щодо освітлення

Перед купівлею даної лампи вам слід розуміти особливості моделі. Читати під її світлом у вас не вийде. Також не вийде виконувати якусь тонку роботу, наприклад, всунути нитку в голку. Для цього ні 20-сантиметрова модель, ні 40-сантиметрова не призначені. Однак поряд з тим ми маємо гарний формат автоматичного освітлення кімнати в темну пору доби. Користувачеві не доведеться самостійно "намацувати" вмикач, що ну дуже круто, а також терпіти пов’язані з цим складнощі. Ну і потужності світла буде достатньо, щоб зорієнтуватися в просторі, знайти необхідні речі та й просто не наштовхнутися на якусь річ по дорозі в сусідню кімнату.

Також дану лампу можна використовувати як підсвітку, наприклад в шафах та інших місцях – це зручно.

Деякі висновки та підсумки

Що ж, в підсумку у нас непоганий варіант освітлення приміщення і далеко не лише на можливі блекаути. Вартий уваги формат, щоб позбавити себе клопотів зі світлом вночі, по поверненню до дому та багато ін. Не буде зайвою ця лампа в умовах ночівлі на природі. Загалом сценаріїв може бути безліч. Так, не варто від неї чекати можливостей прожектора, однак, велику кількість інших питань вона "закрити" здатна.

Вартість моделі на сайті бренда.

Продукт надано пресслужбою бренда Gelius