3 октября 2024, 21:44

ColorWay USB-C 6-в-1 Type C PD 100W/USB3.0х3/HDMI 4К/RJ45 (CW-HUB02) – більше, ніж просто хаб

Одна з найбільш цікавих моделей USB-хабів ColorWay нещодавно почала продаватися в Україні. В компактних габаритах користувачеві пропонується підключення трьох периферійних пристроїв, мережі через RJ45, 4К-монітора, а крім того

підзарядка з потужністю до 100W. Деякий час я експлуатував дану модель, і в цьому огляді ділюсь своїми враженнями.

Упаковка

Та давайте про все по черзі. Отже, коробка. Вона тут традиційно з багатим дизайном, в якому більш ніж вдало поєднався масив різноманітних даних, ілюстрації виробу та впізнаний стиль подачі. Елементи глянсового тиснення – одна з особливостей дизайну упаковок ColorWay, також наявні, і є вдалим доповненням до обраного стилю.

Звичайно ж, коробка того чи іншого продукту – це те, що відправляється в утилізацію відразу ж (чи майже відразу) після розпакування. Однак в процесі виконання останнього зі згаданого я раджу "пройтись" поглядом по стінках і вивчити інформацію з них, адже сюди винесли чи не всі характеристики та особливості виробу. Цим особисто ми займемося вже у наступному розділі.

Інформація зі стінок коробки

Почнемо з того, що на стінці коробки спереду ну просто таки чудова з точки зору деталізації ілюстрація виробу. Так, не панорамна, але тим не менш дозволяє добре вивчити дизайн моделі, а в поєднанні з відповідними зносками тут же, в підсумку легко дізнатися за ввесь функціонал. Як на мене, зручно!

Позаду також є зноски – 3xUSB A, 1xUSB C і так далі. Крім того, не забули за ілюстрацію типового підключення девайса, у вигляді схеми показана ергономіка розміщення наявних тут портів/інтерфейсів. Окремо йде детальний перелік характеристик, дані щодо бренду та потужностей виробника.

Нарешті, на бічних стінках паспорт виробу кількома мовами, маркування та ін. технічні дані.

Комплект поставки

Тепер, що стосується безпосередньо самого комплекту поставки. Всередині коробки на якісному полістирольному ущільнювачі користувача чекає безпосередньо сам виріб. Крім нього, ще маємо ілюстроване керівництво зі схемами типового використання хабу.

Ключові технічні характеристики

• Вхід - DC 5V⎓3A/15V⎓3A/20V⎓5A;
• Вхідні порти - DC 5V⎓0.9A;
• Вихідні порти - 1xUSB C, 1xHDMI, 3xUSB A 3.0, 1xRJ45, 1хТуре-С;
• Максимальна сила струму - 5A;
• Довжина кабелю – 17 см;
• Габарити - 42x112.5x16.5мм.

Використані в корпусі матеріали

Корпус ColorWay USB-C 6-в-1 Type C PD 100W/USB3.0х3/HDMI 4К/RJ45 (CW-HUB02) – це вдале поєднання пластикового каркаса та металевого панцира поверх. Крім зазначеного, ще "на борту" примітний 2-сторонній світлодіод та нейлон (обплітка кабелю). Рожеві запобіжники на стиках – це також пластик.

Враження щодо якості збірки

Вже навіть побіжного огляду корпусу буде достатньо, щоб помітити – наявний "на борту" металевий кожух монолітний, і виглядає надзвичайно круто. Стосовно фіксації його на пластиковому каркасі, виробник не уточнює цей "момент", але можливі два варіанти – фіксація на термоклей по товщі корпусу, або ж торця з роз’ємом RJ45. Та хай там як, стосовно якості питань жодних, припасування деталей виконане з дійсно хірургічною точністю без ніяких знижок чи ж інших умовностей.

Стосовно зносостійкості металевої частини. За підсумками залишилось враження застосування гарного за якістю металу; 3-недільна щоденна експлуатація відповідними наслідками на панелі не відобразилась, що вже непогано. Однак, поруч з тим, на мій особистий погляд, сумочка з ощадливої тканини для транспортування/зберігання аксесуара точно не буде зайвою. Втім, останню інформацію раджу сприймати скоріше як пораду не більше того.

Фіксація згаданого вище кабелю особисто у мене питань також не викликала, наявні тут запобіжники облаштовані вдало і забезпечують чудовий захист кабеля на стиках. Гарним "бонусом" (якщо так можна сказати) можу назвати наявний тут пенал під конектор. В підсумку маємо хаб на петлі, а це додаткова зручність як під час транспортування, так і зберігання.

Ергономіка – ключові тези

За наявність пенала та ключові його особливості, я вже все сказав в попередньому розділі огляду.

Точно так же було згадано і за 2-сторонній (чи наскрізний – тут як кому зручніше) світлодіод, який ну дуже гарно доповнює дизайн виробу. Залежно від того, ведеться робота з хабом чи ж він просто підключений до порту ПК/смартфона/ноутбука, діод мигає чи ж горить постійно.

Далі стосовно портів/інтерфейсів. На одному з ребер користувач легко помітить раніше згадані порти USB. Вони тут для підключення різноманітних аксесуарів. Розміщення їх між собою достатнє, щоб комфортно задіяти всі три порти, навіть в тому числі якщо у вас тримачі вилок з не класичними габаритами.

Протилежна панель з портом Type-C, поряд якого примітка PD. "Компанію" йому склав порт HDMI, поряд якого надпис 4К.

На згаданій раніше бічній задній панелі – порт RJ45; протилежній – вивід кабеля USB Type — C плюс пенал.

Нарешті, на панелі позаду маємо технічну інформацію щодо можливостей наявних портів, а також маркування на ін.

Спереду крім діода ще передбачено логотип бренда.

Характеристики портів

Далі трохи деталей щодо можливостей згаданих вище портів.

Найбільш цікавим, на мій особистий погляд, тут є порт Type-C. Він отримав підтримку Power Delivery (PD) 3.0 і за відповідних умов може "видавати" до 100W, чого достатньо для підзарядки чи не будь-якого ноутбука. Стосовно передачі даних, в цьому випадку маємо вражаючі до 480 Мбіт/с, що, погодьтеся, ну дуже непогано.

HDMI з підтримкою відео UHD 4K при частоті 30 Гц.

Наявні порти USB 3.0 значно розширюють можливості вашого ПК чи ж іншого мобільного пристрою в плані підключення до нього різноманітної периферії – мишка, клавіатура, зовнішній диск і так далі.

Нарешті - RJ45 Ethernet. Тут мова про забезпечення дротового підключення до мережі на швидкості 10/100/1000 Мбіт/с. Додам лиш, що за тестовий період проблем зі стабільністю кабельного підключення особисто я не спостерігав.

Тестування

Для того, щоб ColorWay CW-HUB02 підключити до ПК, ноутбука, планшета чи ж смартфона попередньо встановлювати програмне забезпечення не потрібно; системою підключення розпізнається автоматично. Умова одна – пристрій, до якого підключається хаб, має забезпечити необхідне живлення. З останнім питання можуть виникнути лише при підключенні до смартфона, а тому якщо CW-HUB02 вам потрібен саме для цього, раджу попередньо протестувати цю можливість в магазині.

Щодо сумісності з ОС, в цьому плані все круто - MacOS, Windows, Android та ін.

 

Порт RJ45 Ethernet я протестував першим. Чому? Тут все, скажімо так, банально – "на борту" ноутбука ASUS, який перебував у мене на тестуванні в це й же період, що і ColorWay CW-HUB02 не було відповідного порту. За проблеми зі стабільністю вже все викладено вище – вони відсутні. Що стосується самої процедури підключення, вона відбувається миттєва. Словом, особисто я результатами лишився задоволений.

Після RJ45 до навантаження додав мишку, клавіатуру та USB-накопичувач; зручно, "штатних" портів на тій же моделі ноутбука всього 2 USB-A+1xUSB Type-C.

Місця для HDMI "на борту" нашого портативного ПК також не знайшлося, а тому даний хаб вас зацікавить ще і цим. Вивести зображення на свій 4К smart-TV у мене вийшло без будь-яких додаткових, скажімо так, "танців з бубном".

USB Type-C можна однаково успішно використовувати для швидкого обміну даними, або ж підзарядки. В останньому випадку підзарядка можлива навіть з потужністю до 100W. Одна умова – пристрій що заряджається має підтримувати відповідний протокол.

Тестував я ColorWay USB-C 6-в-1 Type C PD 100W/USB3.0х3/HDMI 4К/RJ45 (CW-HUB02) і при підключенні до планшета. Задіяна модель - OPPO Pad Neo. Абсолютно повноцінна робота в цьому плані з хабом можлива.

Стосовно "співпраці" зі смартфоном є один, але важливий нюанс і про нього вже зазначалось.

Замість висновків

ColorWay USB-C 6-в-1 Type C PD 100W/USB3.0х3/HDMI 4К/RJ45 (CW-HUB02) - варта уваги модель USB – хабу; вишуканий аксесуар, що здатний значно розширити інтерфейсні можливості ПК, ноутбука, планшета та смартфона.

Вартість ColorWay CW-HUB02 – 1499 гривень

Продукт надано пресслужбою ColorWay

Фото - ColorWay.com