26 октября 2024, 15:28

Gelius GP-FK001 – ліхтарик - брелок за 149 гривень

Цікава пропозиція компактного ліхтарика, що виконаний в стилі брелка. Зручна річ для рюкзака чи сумки користувача, що знадобиться не лише в темну пору доби. На які переваги/особливості можна розраховувати? Про це й піде мова.

Упаковка та комплект поставки

Але ОК! давайте про все по черзі. Користувач отримає виріб в компактній картонній коробці з дизайном у фірмовій стилістиці бренду – полотно молочного відтінку на фоні якого деталізована ілюстрація виробу, кілька фото типового використання та чимала кількість різноманітних технічних даних щодо можливостей та особливостей виробу. Крім того, позаду маємо детальний перелік технічних характеристик та багато ін. Нижче на фото деталізація.

Стосовно ж комплекту поставки, всередині упаковки користувача чекає звісно ж сам виріб - Gelius GP-FK001. Крім нього, ще маємо коротке керівництво плюс кабель USB Type-C. Останній для підключення до джерела підзарядки.

Ключові технічні характеристики

• Потужність - 6 Вт COB;
• Ємність акумулятора - 300 мАг;
• Час роботи - до 6,5 годин без підзарядки;
• Режими світіння – супер яскравий, 50% та стробоскопічний;
• Габарити - 61х46х20мм;
• Захист корпусу - IPx4.

Використані в корпусі матеріали

Корпус Gelius GP-FK001 – це поєднання металевого каркаса-бампера, чималої кількості пластикових деталей, включаючи відкидну підставку, а також заслінку діодної панелі. Крім згаданого, ще маємо два гумових елементи – багатофункціональну кнопку та заслінку порту Type-C. Наявний тут отвір з внутрішньою різьбою для встановлення на штатив виконаний також в пластиковій частині корпусу. Доповнює все перераховане невеликий магніт. Останній – напрочуд непоганий "посередник" за умови кріплення Gelius GP-FK001 на металеву панель/площину.

Враження щодо якості збірки

Щодо якості збірки корпусу, в цьому плані питань жодних – щільне припасування деталей, гарна якість їх самих. Словом, має місце бути. Другий плюс – розбірний формат корпусу - суттєва перевага в "скарбничку" ремонтопридатності виробу. Ну і третє – захист корпусу за стандартом IPx4, тобто від бризок з різних боків. Що ж, дана особливість моделі підтверджує її можливість транспортування в якості брелка, наприклад, на тому ж рюкзакові.

Ергономіка – ключові тези

З точки зору ергономіки передусім цінність Gelius GP-FK001 в можливостях щодо розміщення/встановлення. Так, завдяки магніту, як я вже говорив, наш ліхтарик можна причепити на будь-яку металеву панель. Наявна "на борту" пластикова підставка дозволяє встановити ліхтарик під невеликим кутом на будь-яку горизонтальну панель. Петля – це, щоб зручно та надійно (адже вона металева) підвісити GP-FK001 на сумку, портфель чи той же рюкзак (список можна продовжувати), ну, а отвір з внутрішньою різьбою – для встановлення на штатив. Погодьтесь, це варте уваги.

Це щодо форматів розміщення. Стосовно функціоналу, передусім маємо два режими світіння - супер та 50%. В принципі, не буде складністю здогадатися, що значить і перший, і другий – максимум можливого та половина максимуму. Крім цих двох передбачено також так званий стробоскопічний режим або ж більш відомий в народі як режим SOS. Увімкнення, перемикання між режимами та вимкнення – все це справа однієї й тієї ж кнопки.

Петля, на яку ви чіпляєте ваш ліхтарик-брелок до рюкзака з потужною зворотною пружиною. Саме тому ви не загубите виріб.

Ну, і насамкінець невеликий бонус – відкривачка для пляшок. Вона тут також передбачена. Що ж, це додаткова зручність до наявного функціоналу, якого забагато не буває.

Короткі підсумки та висновки

Тестування автономності відбулося в так званому змішаному форматі – максимальна яскравість світіння, 50% і стробоскопічний режим підтвердили заявлені офіційно показники автономності. Підзарядка займає близько трьох годин.

Якість світла мені сподобалась. На максимумі можна освітити кімнату 12-15 метрів квадратних так, щоб можна було зорієнтуватися в просторі. Також Gelius GP-FK001 можна використовувати в якості нічника, або ж в стробоскопічному режимі під час пересування в нічний час доби.

В підсумку маємо цікавий формат з вартими уваги режимами підсвітки, непоганою автономністю та "бонусом" у вигляді відкривачки пляшок.

Вартість Gelius GP-FK001149 гривень

Продукт надано пресслужбою Gelius

Фото - Gelius.ua