25 октября 2022, 8:57

Gelius AMAZWATCH GT2 - "фітнес-помічник" для українців

Український бренд Gelius не так давно представив і майже відразу ж почав продажі компактного і водночас потужного смарт-годиника AMAZWATCH GT2 (Pro GP-SW004). Новинка цікава захищеним корпусом, різноманітними спортивними режимами, а ще цікавим ...

... додатковим ремінцем в стилістиці державного прапора і різноманітними патріотичними циферблатами. А от наскільки вдалою вийшла модель і чим ще здатна зацікавити, ми подивимося в цьому огляді.

Комплектація та упаковка

Вище я вже говорив за додатковий патріотичний ремінець в комплекті поставки. На мій погляд, він дуже гарний та доречний – свого роду нагадування про нашу національну ідентичність. Від себе особисто рекомендую вдягти його ж відразу.

Крім додаткового ремінця, в коробці ще один більш нейтрального чорного кольору. Серед іншого варто відзначити зарядний блок з незнімним кабелем USB + гарантійну документацію, а ще коротку пам’ятка користувача.

Все перераховане поміщено в невелику картонну коробку молочного відтінку з гарним та щонайголовніше – інформаційним дизайном. Я впевнений, що "елементи" останнього зможуть дати багато відповідей на технічні питання користувачів з приводу функціональних особливостей моделі. Таким чином, яка б доля не спіткала коробку після розпакування, витратити деякий час на знайомство з цим масивом, на мій погляд, варто.

Характеристики та особливості

• Дисплей – IPS HD 1,69 дюйма, 240x280 пікселів;
• "Залізо" - процесор RTL8762C + BK3266, RAM128 KB + 16KB, ROM 128 KB;
• Бездротові модулі та інтерфейси – Bluetooth 5.0, AGPS у додатку;
• Акумулятор та автономність – 230 мАг; час очікування – до 14 днів, час використання – до 7 днів;
• Вбудований мікрофон (здійснення дзвінків або прийом дзвінків) та вбудований динамік (відтворення звуку, режим динаміка та інші);
• Меню – швидкий доступ;
• Моніторинг серцевого ритму 24/7, контроль рівня кисню в крові (Spo2), контроль артеріального тиску, погодні умови (на 7 днів), контроль (кроки, калорії, пройдена дистанція), статистика активності, дихальна вправа для здоров'я;
• Змінні заставки головного екрана;
• Більше 50 додаткових Watchface у додатку;
• Можливість заставки із фото смартфона;
• Мультифункціональні заняття спортом, 8 спортивних режимів;
• Відтворення повідомлень та нагадувань (месенджери, додатки тощо);
• Управління камерою та музичним плеєром смартфона;
• Секундомір, будильник, таймер зворотного відліку, ліхтарик (зміна колірного режиму), керування яскравістю (впливає на час роботи пристрою);
• Режими відпочинку (не турбувати, режим у кіно), режим контролю сну;
• Безкоштовний додаток для операційних систем (IOS, Android) – DaFit.

Матеріали корпусу годинника та якість збірки

Корпус AMAZWATCH GT2 – це поєднання цинку, скла та пластику. Цинковим вийшов каркас корпуса, а також вушка для кріплення ремінця. До речі останні відносно каркасу монолітні. Пластик на тильній частині, включаючи п'єдестал під датчики. Ну, а скло спереду. Тут, до речі мова про захисне скло формату 2.5D, тобто випукле.

Ремінець зроблено з силікону – до цього ще повернемося.

Щодо якості збірки, в цьому плані абсолютно ніяких зауважень – і самі матеріали, і те, наскільки якісно їх зібрали в одну контрукцію, доводять - до справи виробник підійшов зі всією відповідальністю, а тому за результат тут виключно тверда п’ятірка.

Ще одна п’ятірка за захист за стандартом IP67, тобто пристрою не шкодить короткочасне занурення в ємність з водою.

У Gelius AMAZWATCH GT2 (Pro GP-SW004) класичні 20-мм ремінці. За їх зовнішність вже все було сказано вище. Кому моїх слів виявилось недостатньо, нижче невелика фотосесія згаданих аксесуарів.

Матеріал ремінців в обох випадках – гіпоалергенний силікон, який до того ж досить стійкий до дрібних впливів предметів навколишнього середовища, що, погодьтесь – дуже непогано. Замок фіксації класичний, а тому розібратися з ним також проблемою не буде. Що ж до інших колірних версій, у Gelius врахували це бажання користувачів – переходьте за посиланням та знайомтеся.

До питання за ергономіку

Все місце спереду займає екран, котрий, як пам’ятаємо виробник прикрив захисним склом.

Праворуч збоку розташована кнопка увімкнення/скидання.

По центру тильної панелі – датчик, з правої сторони якого неважко помітити вбудований динамік, а дещо нижче – порт підзарядки. І, нарешті у крайньому лівому куті – мініатюрна прорізь вбудованого мікрофона.

Дисплей та його можливості

У Gelius AMAZWATCH GT2 (Pro GP-SW004) 1,69-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 240х280 пікселів.

Щодо можливостей його, то особисто мені вони сподобались. В умовах приміщення картинка наближена до природної, при нахилах помітне невелике відхилення у бік білого кольору, хоча назвати його критичним навряд чи можна. Під час потрапляння на панель сонця, інформація "вимирає" також незначно. Словом, особисто я залишився задоволеним. З чутливістю під час натиснень проблем також нема.

Операційна система та "залізо"

Gelius AMAZWATCH GT2 (Pro GP-SW004) працює під керівництвом пропрієтарної операційної системи, "в компанії" з якою процесор RTL8762C, а також по 128 Мб оперативної та вбудованої пам’яті.

Особливості додатку DaFit

Для того, щоб повною мірою випробувати можливості AMAZWATCH GT2 (Pro GP-SW004) в дії, користувачу даної моделі годинника доведеться завантажити і встановити додаток DaFit – доступний для двох найпопулярніших мобільних ОС – iOS та Android.

Цікавий момент – користувачу непотрібна реєстрація облікового запису, і, як на мене, то це добре, адже ніякої особливо важливої інформації про користувача цей додаток не містить.

Серед користуванням вам необхідно буде ввести деякі свої дані – вагу, дату народження та ін. Робити це потрібно коректно, адже виходячи з цих показників, система буде робити прогнози.

Що варто відзначити серед особливостей DaFit? Перш за все – це чудовий реєстратор кількість пройдених кроків, тривалості та якості сну, виміру пульсу. Крім того, за допомогою AMAZWATCH GT2 (Pro GP-SW004) та цієї програми можна вести облік артеріального тиску, рівня кисню, а також результатів бігу на відкритому повітрі. Але і це ще не все. Можна змінювати циферблати, до речі в патріотичному стилі, налаштувати різні повідомлення, вести віддалену зйомку камерою смартфона, оновлювати програмне забезпечення, призначати мету щодо пройдених кроків на день і багато іншого. Окремо приємний момент – можливість синхронізації з Google Fit.

Короткі висновки

AMAZWATCH GT2 (Pro GP-SW004) – однозначно цікава модель для підлітків, не надто вимогливих користувачів, або як перший смарт-годинник, і повірте моєму досвіду – можливостей цієї "крохи" буде достатньо, щоб "перекрити" всі ваші вимоги на даному етапі.

Щодо автономності, тут скажу лиш одне – цифри, яких досяг я, в цьому плані повністю відповідають заявленим показникам виробника, а це, до речі, крім всього іншого, ще й один з доказів того, що до виробництва даної моделі підійшли зі всією відповідальністю.

Вартість пристрою на сайті виробника – 2199 гривень

Продукт наданий пресслужбою бренду Gelius

Пропозиції по співробітництву надсилайте - reshodko.s@gmail.com