3 ноября 2022, 13:27

Gelius Edge 3 PD GP-PB20-210 – 20 000 мАг, металевий корпус та 5 портів

Дуже цікава пропозиція від українського бренду Gelius – потужний металевий повербанк з вбудованим дисплеєм, п’ятьма портами та підтримкою технологій швидкої зарядки. Мої враження від знайомства з новинкою далі в цьому огляді.

Комплект поставки та упаковка

Але давайте про все по черзі. Поставляється модель в невеликий картонній коробці з дизайном в стилістиці виробника – знайомим поєднанням кольорів, логотипом Gelius, а ще чималою кількістю різноманітних даних, що стосуються можливостей і особливостей гаджету. Таким чином, незалежно від того, яка участь чекає коробку після розпакування Gelius Edge 3 PD GP-PB20-210, приділити деякий час на вивчення інформації зі стінок варто – отримаєте відповіді на чимало питань, що стосуються функціональності даної моделі.

Стосовно комплектації, всередині коробки сам прилад, а також невеликий кабель USB/USB Type C. Керівництво користувача не передбачено – воно просто не потрібне. Що ж до гарантійної документації, нею в цьому випадку слугує чек, що засвідчує покупку.

Ключові технічні характеристики

• Тип акумулятора – літій-полімерний;

• Підтримка технологій швидкого заряджання - QC та PD;

• Місткість - 20000 мАг;

• Вихідний струм – 2 А;

• Кількість портів – 5.

Матеріали корпусу та мої враження від збірки

Хто б що не говорив, але цільний металевий корпус – це перевага за замовченням будь-якого гаджета, в тому числі повербанку. Він створює монолітну цілісну систему, в якості збірки корпусу якої можна не сумніватися – це рішення далеко не на один рік. Крім того, метал - це першокласний провідник тепла, та й просто статусний матеріал, що підкреслює жагу виробника до створення дійсно надійного пристрою. Саме таким є корпус Gelius Edge 3 PD GP-PB20-210. Це формат, що не матиме нарікань від користувачів.

На торцях пластик. Чи є він свого роду "Ахіллесовою п’ятою" корпусу? Особисто я так не вважаю, і часу, щоб пересвідчитися у цьому в мене було достатньо – і самі матеріали, і якість фіксації пластикових частин на основному корпусі просто чудові. Відносно якості розміщення єдиної кнопки на торці, в цьому плані мені все також сподобалось.

До питання про ергономіку/дисплей

Перше, що потрібно знати про Edge 3 PD GP-PB20-210 – це не тільки потужний, а і досить масивний повербанк. Це варто взяти до уваги особливо користувачкам, якщо, звісно планується брати його з собою на кожен день – може бути не дуже зручно. Однак зручність – "річ" суб’єктивна, а тому остаточний вибір – справа особисто кожного.

Що сподобалось особисто мені – виніс всіх п’яти портів на одну з торцевих бічних граней. Це зручно, адже таке "сусідство" між собою нікому з там присутніх не заважає. Крім портів та кнопки, сюди ж винесли дисплей. Він зовсім невеликий і "навчений" показувати лиш рівень зарядки повербанку в конкретний момент. Дисплей в таких виробах – це завжди приємна річ, адже дані на ньому відображаються більш точно, ніж на діодній шкалі, яка іноді пропонується як альтернатива.

Що ж до портів на торці, то всі вони підписані, а тому перераховувати з поясненням, де який я не буду.

Протилежна бокова стінка від тієї, де розміщені порти, примітна кількома стрічками технічних даних щодо їх потужності. Крім того, сюди винесли інформацію щодо маркування, дані за місткість та інші цікаві "речі".

Нарешті, на панелі спереду розташований логотип Gelius.

Захист

Gelius Edge 3 PD GP-PB20-210 володіє захистом за кількома рівнями – від короткого замикання, надлишкового струму та надлишкового заряду. Зі сторони користувача ніякої участі для того, щоб функціонували ці рівні захисту не потрібно – все налаштовано виробником.

Тестування

Тепер щодо можливостей. Вище я вже зазначав за підтримку технологій швидкої зарядки - QC та PD. На практиці їх участь відчувається дуже сильно. Наприклад мій смартфон с акумулятором на 5000 мАч заряджався всього за 1 годину, причому з 1% і періодичною перевіркою електронної пошти. Я вважаю, що це гарний показник.

Що ж з приводу, скажімо так, ККД, тут ситуація така – 3 повні зарядки та четверта на 30%. Як на мене, це варто уваги. Крім того, дані цифри доводять невелику трату заряду на тепловідвід.

Заряджати сам повербанк найкраще за допомогою адаптера. Наприклад я використовував 45Вт-адаптер Colorway. Отриманий результат – 5,3 години, що цілком непогано.

Короткі підсумки

Gelius Edge 3 PD GP-PB20-210 варто рекомендувати. В цього повербанку гарна місткість, він швидко заряджає, забезпечує пристойну кількість повних циклів (в залежності від місткості акумулятора споживача), не перегрівається та захищений від "витівок" електромережі. Крім того, ви будете приємно здивовані гарною збіркою приладу і доступною як для своєї категорії ціною.

Вартість виробу на сайті виробника – 1699 гривень

Продукт наданий пресслужба бренду Gelius (www.Gelius.ua)