4 января 2023, 7:24

Gelius Backpack Waterproof Protector 2 GP-BP006 Black - рюкзак з ідеальною ергономікою для 15-дюймових ноутбуків

Одна з найцікавіших ноутбучних моделей рюкзаків, де слово ергономіка відіграє ключову роль. Нічого не переплутається, не випаде і не загубиться. Втім, цікава модель не лише цим.

Загальне про матеріали та якість пошиття

Gelius Backpack Waterproof Protector 2 GP-BP006 Black виглядає по-своєму потужно, стильно і одночасно навіть дещо "грайливо".

Зовнішні стіни – поліестер із мінімумом інших вставок. Ще є стропа, тканина, що дихає, металеві застібки, зарядний кабель, різні м'які та не дуже підкладки, стінки-перегородки, заповнені піною і багато ін. Що не кажіть, але в даній моделі виробник виклався на повну, і це відчувається в кожному стібці. До речі, про стібки. Переважно вони тут всередину, що особисто мені дуже подобається.

Використана фурнітура не є фірмовою, хоча навряд чи це проблема. Я користувався рюкзаком щодня протягом п'яти тижнів, за підсумками яких не згадаю й жодного негативного прикладу щодо фурнітури.

З примітних матеріалів усередині – червона тканинна сітка, вставка-кишеня, що тактильно нагадує силікон, карабін під ключі. Компонування грамотне, кожен елемент виробу на своєму місці. Але докладніше про ергономіку ми поговоримо вже у наступних розділах огляду.

Ноутбучне відділення

Тут варто зважити на наступні, скажімо так, "моменти".

Перший – це відділення здатне розкластися навпіл. Для чого це потрібно? Зручно працювати "на колінах", коли поряд немає столу чи іншої площини, на яку можна було б поставити ноутбук. Місця для додаткових аксесуарів також достатньо.

Друге – потовщені перегородки. У цьому плані все дуже круто. За підсумками, навіть упустивши рюкзак з невеликої висоти зі вмістом, ви навряд чи зможете пошкодити ваші речі – піна все "перебере" на себе.

Усередині цього відсіку, крім, звичайно ж, місця під ноутбук, є ще одне - під планшет або речі аналогічних параметрів. Крім того, сюди можна зручно вкласти зарядне і навіть деякі речі, габаритами більше. Розташований відсік навпроти ноутбука без потовщеної перегородки, але навряд чи це мінус, адже сюди електроніка не вкладається.

Ноутбучне відділення фіксується на резинці із липучкою. Запитань щодо надійності фіксації особисто у мене не було.

Центральне відділення

В "центр" можна помістити досить велику кількість необхідних речей. Більш того – ці "речі" можуть бути навіть у коробках – місця й тоді вистачить.

У цьому відділенні "заховали" одну з таємних кишень. Усередині її кабель підзарядки, за замовчуванням, скручений у невелику бухточку. Сама кишеня на блискавці, що дуже зручно, адже саме так ви можете бути 100% впевнені в тому, що кабель у вас не вивалитися довільно, хіба що ви забудете застібнути блискавку. Крім того, сюди ж зручно ховати різну "дрібничку", наприклад, готівку.

Дещо нижче згаданої кишеньки знаходиться відсік під повербанк. Розміри останнього, як на мене, дозволять помістити тут навіть два повербанки. Що ж це непогано. Навпроти зазначеної кишені розташована ще одна аналогічних розмірів.

Що ж до великих відсіків, вони тут для папок, паперів тощо. Все розміщується зручно та цілком надійно – перевірено.

Передня "боковушка"

Любите ручки, олівці та інші "дрібнички" такого плану? Спеціально для зберігання і транспортування згаданих речей на "боковушці" спереду є кишеня на застібці, виконана з матеріалу, що нагадує силікон. Я не говорю з упевненістю, що це саме він, але як мінімум схожий. У надійності матеріалу можна не сумніватися, і я мав достатньо часу, щоб у цьому переконатися.

Трохи нижче зазначеної кишені ще дві – для дріб’язку. Їх зробили з сітки.

Ну і ще одне величезне "посадкове місце", яке, до речі, також виконане з сітки знаходиться на внутрішній стінці напроти. На відміну від двох згаданих вище тут же застібка. Не забули і за карабін для ключів. До речі, надійний – ключі не втратите.

Потайні кишені

Їх тут кілька. Одна з найбільших знаходиться ззаду у тілі ортопедичної подушки. Вона на блискавці, а значить у безпеці речей всередині, особливо з урахуванням такого розташування кишені, можна не сумніватися.

Ще дві потаємні "дверці" на ручках наплічних ременів – також із блискавками.

За четверту кишеню я вже казав – у ній схований кабель підзарядки.

Фурнітура

Використовувана в даній моделі рюкзака фурнітура, як я вже зазначав вище, не є фірмовою, проте з якістю її все в повному порядку. Я не відношу себе до особливо акуратних користувачів, але навіть мого формату експлуатації виявилося недостатньо, щоб назвати фурнітуру скільки-небудь "слабкою ланкою" даної моделі.

Ручка для перенесення та наплічні ремені

Транспортування рюкзака можливе двома класичними методами - перенесення за ручку або на плечах. На мій погляд, обидва формати варті уваги без знижок та умов.

Враження та висновки

За підсумками перед нами один з найбільш ергономічних ноутбучних рюкзаків з гарним вологозахистом, якісними матеріалами та професійним підходом до пошиття. Одна з найкращих (якщо не найкраща) моделей у своїй категорії рішень та цінового рівня.

Вартість виробу на сайті виробника.