15 января 2023, 23:42

Gelius Pro Blogger Set Life Hack Tune RGB GP-BS003 – автономний комплект для блогера

Прогресивне рішення, як для блогера-початківця, так і фахівця з досвідом у цій сфері. Комплект, який дозволить вам розкритися творчо перед камерою свого смартфона. При цьому перед нами повністю мобільне рішення, що не залежить від джерела живлення.

Зацікавлені? Тоді вперед за подробицями.

Упаковка

Почнемо з того, що коробка, в якій поставляється комплект, одна з найбільших, яскравих та інформативних, що мені доводилося бачити. Чому підійшли саме так? У мене є лише одне пояснення, хоча воно і дещо пафосне – щоб довести крутість комплекту всередині. Вийшло? Подивимося далі.

Але як би там не було, зрештою коробка - це те, що, як правило, відправляється в утилізацію відразу ж (або майже відразу) після розпакування продукту. І навіть якщо подібне чекає і на коробку від вашого GP-BS003, я і тоді рекомендую витратити деякий час на вивчення даних зі стінок, адже це найпростіший спосіб дізнатися, якщо і не всі, то більшість технічних моментів, що стосуються виробу. Цим і займемося далі.

Інформація зі стінок коробки

На кришці зверху, наприклад, докладний перелік комплекту поставки, причому є навіть фото кожного передбаченого елементу. Окремо багато часу приділили ілюстрації кругового світла, а також розповіли про формати світіння.

Бічні стінки примітні лише назвою продукту, а також виноскою, що "підказує" про те, для яких цілей створений даний комплект.

На стіні позаду паспорт моделі кількома мовами, невелика кількість інформації про країну, в якій було зібрано комплект, а крім того, досить докладний перелік технічних характеристик та особливостей. Дещо осторонь адреса сайту бренду, а ще дублюється інформація про комплект поставки. Розмова про нього – тема наступного розділу огляду – "не перемикайтесь"!

Комплект поставки

Вивчивши коробку і дані з її стін, подивимося тепер на комплект поставки.

Насамперед – це досить великий штатив-трипод. Це та основа, на яку ви можете закріпити кільцеву лампу за допомогою утримувача у стійкому та потрібному вам положенні.

Наступним за розмірами елементом є відзначена вище лампа, для керування якою передбачений окремий пульт дистанційного керування.

Дещо окремо розташований всеспрямований мікрофон з прищіпкою. Далі йде гнучкий холдер для смартфона, цікавий пульт дистанційного керування, за допомогою якого можна активувати запис або зупинити зйомку смартфоном, та й, звичайно ж, згадана вище сумка. До неї ми ще повернемося окремо.

Технічні характеристики та особливості

Утримувач телефону - кут повороту штатива - 360°, довжина - 17 см, максимальна довжина - 7.5 см, максимальний розмір смартфона, що поміщається, - 6.5 дюйма;

Кільцева LED лампа - матеріал джерела світла - алюмінієва підкладка, ЦБВ-провід + дистанційне керування затемненням, колір: білий, теплий, ИОВ освітлювальне обладнання - 10 режимів мерехтіння, 26 видів КОВ, індекс кольору - КА 80, кількість світлодіодів лампи - 120, КОВ 48 шт., колірна температура світлодіодів лампи - 2700 - 7ОООК, потужність лампи - 8 Вт, робоча напруга - 5 В = 2-3 А, робоча температура - близько 45 °, матеріал задньої частини корпусу - АВС-пластик, розмір продукту - 25.6x25.8x3.6 см;

Петличний мікрофон – частота – 20Гц – 16кПц, чутливість – -26 + 3 дБ, опір – 2.2кОм, робоча напруга – 1.5В, довжина шнура – 1.8 м, штекер – 3.5 мм.

Штатив: матеріали, складання, особливості

Сам собою штатив цікавий кількома, скажімо так, моментами.

Насамперед він металевий. Думаю, не варто говорити, що цей матеріал куди надійніший за пластик.

Друге – його дуже швидко зібрати до роботи. Складання для транспортування теж займає секунди.

Третє – регулювання висоти на будь-який людський зріст. П’ять рівнів. Погодьтеся, все це дуже потрібні "речі".

Фіксатори висоти є на кожному рівні – вони класичні з гвинтом і це зручно.

Встановлюється штатив на "штатну" розсувну триногу, висоту якої користувач може регулювати самостійно.

Кільцева лампа кріпиться на штатив гвинтовим способом і цей формат абсолютно надійний. Ви можете обертати лампу по вертикальній осі на 360 градусів, що в певних моментах важлива особливість.

Перехідник для нахилів лампи виробник також врахував.

LED rgb лампа-кільце

Технічні характеристики та особливості лампи позначені вище у переліку характеристик. До сказаного вище можу додати такі пункти:

- кріплення лампи на штатив надійне, ніяких претензій з мого боку, як з боку користувача немає;
- різноманітність режимів, кольорів/відтінків дуже висока і, на мій погляд, дозволяє повністю розкритися вам творчо. Крім того, як свого роду бонус – це ще й класна світломузика для дитячої дискотеки (моя дочка оцінила), "фарби" романтики для вечора на двох, та й багато іншого в тому ж дусі.

Що стосується яскравості та насиченості, на мій погляд, користувачеві буде достатньо і першого, і другого. Пробував у різних сценаріях – жодних "проблем".

Налаштувати кольори та режими можна як на пульті, що розміщений на кабелі, так і за допомогою окремого пульта дистанційного керування. По-своєму зручно в обох випадках.

Мікрофон

Gelius Pro Blogger Set Life Hack Tune RGB GP-BS003 укомплектований непоганим петличним мікрофоном. Окремо під нього передбачили чохол, що, як на мене, зовсім не зайве, адже захисту для таких речей багато не буває.

Технічні характеристики його зазначені у розділі вище. Що ж до моїх вражень, я їх можу назвати класичними як для рішень такого плану – можливостей мікрофона достатньо для зйомки в умовах приміщення без "супроводу" сторонніми шумами. Однак на вулиці (хоча це ще питання - чи розглядаєте ви таку зйомку) всіх фонових шумів цей мікрофон не прибере.

Гнучкий холдер для смартфона

Про технічні особливості та можливості цього аксесуара вже все було сказано раніше в переліку характеристик, а також пункті, що розповідає про штатив, і додати більше нічого.

Сумка

"Штатна" сумка для Gelius Pro Blogger Set Life Hack Tune RGB GP-BS003 призначена для всього, що є в комплектації набору, за винятком штатива – не поміститься. Враження подвійні – з одного боку і добре, що його тут немає – не заважатиме іншим аксесуарам. З іншого ж, могли б зробити сумку більше, додати окрему перегородку, щоб штатив теж їздив/зберігався тут же. Погодьтеся – це зручно. Проте, навіть з урахуванням останнього, сказати, що реалізація Gelius неправильна я не можу. Вони це бачать так і вважають, що це раціонально та зручно. Що ж, як мінімум, частина потенційних користувачів з ними точно погодяться.

Враження від експлуатації

Пульт, що відповідає за старт/стоп зйомки в окреме підменю я не виносив. Там все зовсім просто, а тому нема на чому наголошувати.

Сам собою комплект цікавий, навіть з урахуванням деяких відзначених мною вище нюансів. Він дозволить вам повністю розкритися творчо в мобільному фото, включаючи, звичайно, портретну зйомку (фото/відео) і отримати естетичну насолоду від отриманих результатів.

Вартість комплекту на офіційному сайті бренду.

Продукт надано пресслужбою Gelius

ФотоGelius.ua