1 апреля 2023, 10:17

Gelius by Krazi Shark2 KZBS-003U – захищена зовнішня колонка, яку можна "розділити навпіл"

Здавалося б – в зовнішніх колонках, незалежно від цінового сегмента, виробники "взяли" вже все, що тільки можливо. Як виявляється ні. Крім класичних особливостей такого роду рішень, зокрема в KZBS-003U ви можете отримати ...

... дійсно цікавий підхід до звуку, а ще можливість колонку "розділити навпіл". Для чого передбачена така особливість і чим ще цікава новинка?

Комплект поставки та упаковка

- зовнішня колонка Gelius by Krazi Shark2 KZBS-003U;
- зарядний кабель з подвійним виходом micro-USB для підзарядки акумуляторів колонки від одного порту USB;
- керівництво зі швидкого старту. Гарантійним талоном в комплектації даного виробу слугує чек, що засвідчує покупку.

Постачається виріб в доволі невеликій картонній коробці, куди поміщений на додаткових полістирольних ущільнювачах. Кабель і документація тут же.

Крім зручності та захищеності виробу під час транспортування, ще коробка цікава чималою кількістю даних, які виробник виніс на стінки. З ними особисто я рекомендую ознайомитися якомога детальніше, адже тут, як мінімум, вичерпна інформація про особливості та можливості пристрою. А ось про те, наскільки вдалим виявився кінцевий продукт, ви дізнаєтесь вже від мене. Не перемикайтесь.

Ключові характеристики

- Bluetooth - V5.0, дальність зв'язку - до 10 м в зоні прямого бачення;
- Потужність - 20W, 10x2W;
- Захист від вологи та пилу за стандартом IPX7;
- Акумулятор - 3000 мА/год = 2х1500 мА/год;
- Робочий час - до 14 годин;
- Гарантія - 12 місяців.

Матеріали корпусу та мої враження від збірки

Отже, корпус. Каркас пластиковий. Матеріал на диво ну дуже міцний, і саме тому я сумніваюсь, що навіть суттєві коливання колонки, приміром, тряска під час поїздки на велосипеді/самокаті чи навіть падіння з невеликої висоти зможуть негативно сказатися на функціонуванні виробу. Стосовно змін у зовнішності ж, тут все залежить від того, наскільки ви акуратний користувач чи навпаки – не дуже.

Крім пластику, "на борту" певна кількість металевих деталей. Оскільки для користувача корпус не є розбірним, сказати за те, які саме деталі з нього всередині я не зможу. Що ж до зовнішніх стінок, тут мова за окантування портів micro-USB.

За тканину як за сам матеріал дуже багато говорити нема про що. А ось в дизайні виробу саме тканина відіграла ключову роль. До цього питання ми ще повернемось в окремому розділі.

Ще один вид матеріалу – гума. З неї кнопки, заслінка згаданих вже портів micro-USB та деякі інші "дрібнички".

Зовсім трішки уваги приділили високоякісній штучній шкірі, з якої виробник виготовив петлю.

Що ж до якості збірки, в цьому плані питань нема – і самі матеріали, і рівень їх припасування – словом, це те, що вам сподобається. Окремий плюс – захист за стандартом IPX7. Чи можна спробувати шукати якісь недоробки в цьому плані? Тільки даремно витратите свій час – я вже пробував. До речі, стандарт IPX7 дозволяє навіть плавати з колонкою, щоправда, можливе занурення на повинно бути глибшим, ніж на 1 метр і тривати не довше ніж 30 хвилин.

Мої враження щодо дизайну

Поєднання патріотичних кольорів – синього та жовтого! Гарно? Як людина, яка оцінювала зовнішність Gelius by Krazi Shark2 KZBS-003U "наживо", скажу що так – мені формат сподобався, і особисто я б користувався такою колонкою в повсякденному житті, навіть якщо відкинути патріотичну складову – просто вже саме поєднання цих кольорів виглядає свіжо. Крім того, особливо воно ніким не дубльоване, принаймні в сегменті колонок.

До питання про ергономіку

Відразу ж до питання "роз’єднання". Що в цьому такого? Перш за все – об’єм – звук в такому форматі стає більш об’ємним, що особливо відчутно в приміщенні. На пікніку, до речі, теж. Але це, на мій погляд. Друге – дизайн – все ж доречних до чи не до будь-якого інтер’єру елементів вже два, а це саме те, що створює настрій. В єдину конструкцію половинки фіксуються швидко, проблем з надійністю фіксації нема.

Кнопки увімкнення/вимкнення живлення є на кожній "півколонці" (якщо так взагалі можна сказати). Не забули також і за кнопки регулювання гучності. Як на мене, все зрозуміло – ці функції автономні для кожної "півколонки". А ось керування відтворенням відбувається за допомогою відповідних маніпуляцій з основною півколонкою – вона синя і має петлю. Так, коротке натиснення на кнопку увімкнення/вимкнення живлення – керування відтворенням – програвання/пауза. Подвійне або потрійне натиснення – вимкнення Bluetooth чи TWS відповідно. Короткочасове натиснення на кнопки збільшення/зменшення гучності - відповідне регулювання. Довге – "перехід" між треками. Розмовляти через колонку як гучномовець користувач також може. Наскільки це зручно, тут вже кожен сам буде вирішувати, але особисто у мене претензій не було.

Акумулятор та автономна робота

Вище я вже зазначав, що кожна з півколонок системи Gelius by Krazi Shark2 KZBS-003U має власний акумулятор, ємністю 1500 мА/год.

Одного повного заряду вистачить на довго. Виробник каже, що колонка пропрацює до 14 годин на 50% гучності від максимуму. Я слухав значно гучніше зазначеної, скажімо так, мітки, а тому мої результати 9 годин.

Цікавою особливістю, яку, до речі, зустрінеш далеко не в кожній другій захищеній колонці, можна назвати світлодіод. Якщо діод мигає червоним – заряд акумуляторів батареї знаходиться на критичній відмітці. Горить безперервно червоним – йде зарядка. Є й інші кольори. Так, постійне мигання білим – відтворення аудіо. Нарешті, відсутність мигання/горіння будь-яким кольором – акумулятори заряджені, живлення системи вимкнено.

Наскільки тривала підзарядка? Від двох до трьох годин – залежить від швидкості порту USB та залишкового рівня заряду на самих акумуляторах.

Якість звуку та мої висновки

Звук! Безперечно – для будь-якого джерела відтворення саме якість звуку – це найголовніший показник. Що ж тут!? Хороші баси, чітка серединка, трохи менш виражені низи. Це саме та комбінація, що дозволяє отримати чудову якість від аудіо чи не будь-якого бітрейту та стилю композицій. Я слухав багато і різне, і повірте – результати не заставили мене вимкнути колонку та повернути її виробникові з відповідними зауваженнями.

В кінцевому підсумку, кожному українцю (і не тільки українцю) пропонується гарне уваги рішення для "вилазок" на природу, любителям походів, катання на велосипеді й так далі. Будь-які активні способи відпочинку будуть ще цікавіші, якщо поруч з вами Gelius by Krazi Shark2 KZBS-003U – адже саме вона створить для вас відповідну хвилю настрою в більш ніж просто улюблених кольорах.

Вартість моделі на сайті бренду

Продукт надано пресслужбою Gelius