27 апреля 2023, 9:22

A4Tech G3-280NS - бездротова мишка з річною автономністю та безшумною роботою

Цікава пропозиція надзвичайно компактної оптичної мишки з величезним запасом автономності, дуже тихою роботою кнопок та симетричним дизайном, який дозволяє орієнтувати маніпулятор як на правшу, так і лівшу. Мої враження від знайомства далі.

Комплектація та упаковка

- бездротова мишка A4Tech G3-280NS;
- нано USB-ресивер;
- батарейка АА;
- коротке керівництво користувача, поєднане з гарантійним талоном.

Все перераховане постачається в невеликій картонній коробці з дизайном в стилістиці виробника – поєднанням знайомих відтінків на стінках коробки, загалом стилю оформлення і тому подібних "речей". Є також блістерне вікно спереду, через яке користувач може досить непогано вивчити дизайн виробу, навіть не виймаючи його з коробки.

Технічні характеристики

• Підключення - 2.4 ГГц;
• Роздільна здатність - 1200 DPI;
• Частота - 125 Гц;
• Кількість кнопок – 3;
• Приймач - нано USB-ресивер;
• Джерело живлення – батарейка/акумулятор AA;
• Вага - 71 г (з батареєю);
• Розміри - 92х55х35 мм;
• Системні вимоги: Windows XP / Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Отже, перед нами напрочуд акуратно зібраний "гризун", і це перше, що сподобалося особисто мені. Друге – він ну дуже компактний, без проблем підійде, навіть для руки дитини, в чому особисто я переконався за участі своєї майже п’ятирічної доньки. Так, для останньої це, звісно, більше забава, але відповідних висновків згаданий факт не перекреслює – мишка компактна, акуратна і просто зручна. Хоча поряд з тим я абсолютно не виключаю, що володарям великих долонь доведеться звикати, ну або ж обрати щось більш для себе відповідне з продуктового сегмента A4Tech. Будьте впевнені – проблем з вибором точно не буде – клікайте сюди.

Стосовно використаного в корпусі матеріалу, мова про пластик. Він переважно матовий, хоча й глянцю також чимало. Останній зверху, тоді як перший зі згаданих на бічних панелях та знизу.

Пластик виробник "розбавив" деякою кількістю гуми – вона на коліщатку.

Ще один вид матеріалу – тефлон. Він тут в якості чотирьох ніжок по периметру нижньої панелі.

Щодо металу, його "на борту" також небагато – окантування ресивера та кілька елементів всередині самої мишки. Позитивна сторона питання – незначна вага "гризуна" - лише 71 грам з елементом живлення.

Відзначені матеріали між собою поєднані гідно. З точки зору якості останніх, тут питань теж немає – ніякого скрипу чи деформації на спробу продавлювання – це плюс. Плюсом також можна назвати щільність припасування їх між собою, що особисто мені дуже сподобався.

До питання про ергономіку

Що найбільше варте уваги в цьому розділі? Перше – симетричність конструкції, тобто підійде під будь-яку руку, а не лише руку правші.

Кількість кнопок – дві – праве/ліве натискання. Коліщатко прокручування зверху.

Більша частина місця знизу за акумуляторним відсіком. Під відповідною кришкою виробник помістив також пенал під ресивер, що особливо зручно під час транспортування чи зберігання "безхвостика". Крім кришки, по периметру панелі згадані раніше тефлонові ніжки, з напрочуд вдалим форматом кріплення плюс невелика наліпка з технічними даними та порт оптичного сенсора. Курсор, до речі, з дуже точним позиціюванням, що також дуже добре.

Питання автономності

А тепер про найцікавіше. Виробник запевняє - A4Tech G3-280NS зможе пропрацювати на одній батарейці чи акумуляторі типу АА до одного року. Як на мене, показник просто шикарнющий, особливо якщо брати до уваги той простий факт, мова все ж не про вбудований акумулятор, а пальчиковий. Так в чому ж секрет? Виробник таку автономність пояснює реалізованою "під капотом" 4-рівневою системою енергозаощадження. Остання дозволяє маніпулятору автоматично переходити в сплячий режим всього після 0,2 секунди простою, а це, своєю чергою, дозволяє досягти настільки цікавих показників щодо автономності.

Зручність використання та підсумкові висновки

Як працює? Якщо коротко, то класно. Ні, насправді "мишак" дуже файний, причому абсолютно у всьому. Ним зручно керувати, він чудово підходить під будь-який ПК чи ноутбук і навіть така "дрібниця", як транспортування тут теж продумана не для галочки. Ну і не забувайте за безшумну роботу, річну автономність, симетричний дизайн і, що також надзвичайно приємно – "копійчану" вартість виробу. Все це робить дану модель дуже цікавою пропозицією, особливо в очах економного користувача.

Рекомендована вартість новинки – 349 гривень

Сторінка моделі на сайті бренду.

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP