2 мая 2023, 11:09

Gembird MUSW-4B-06-BG – бюджетна бездротова мишка з "золотим" дизайном та симетричним корпусом

Цікаве поєднання дійсно стильного дизайну, симетричної конструкції корпуса та бездротового формату підключення. Практична модель як для правши, так і лівши. Саме такою є "візитівка" Gembird MUSW-4B-06-BG.

Мої ж враження від знайомства з новинкою далі у цьому огляді.

Комплектація та упаковка

- Бездротова мишка Gembird MUSW-4B-06-BG;
- USB-ресивер;
- Коротка інструкція.

Все перераховане користувач отримає в запаяній блістерній коробці, де крім згаданого, виробник розмістив також картонний вкладиш, на стінках якого чимало різноманітних даних щодо можливостей та особливостей MUSW-4B-06-BG. Є також деяка важлива інформація щодо виробника. Таким чином, незалежно від того, яка доля спіткає коробку після розпакування, витратити деякий час на вивчення всіх даних зі стінок варто – отримаєте змістовну технічну інформацію, якої, як відомо, забагато не буває.

Ключові характеристики та особливості

• Бездротова технологія - 2.4 ГГц, радіочастотна модуляція GFSK, 80 каналів, 32-бітний ідентифікатор пристрою;
• Робоча відстань - до 10 м;
• Клас потужності - РЧ-потужність 3 дБм (макс. ЕІВП);
• Тип внутрішньої антени; посилення антени в дБі (типове) - 2 дБі ±1 дБі;
• Оптична роздільна здатність - 800, 1200, 1600 DPI;
• Споживання потужності - 1.5 В постійного струму, до 15 мА;
• Розміри та вага:
- наноприймач - 6x14x18 мм, вага - 2 г, сумісний з USB 1.1,
- мишка - 115x61x35 мм, вага - 58 г (без батареї).

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Корпус Gembird MUSW-4B-06-BG – це напрочуд вдале поєднання пластику двох кольорів – чорного та "золотого". Спинка мишки отримала дуже практичне soft touch – покриття.

 

Останнє зі згаданого – це дуже якісний формат який додає практичності, при цьому залишаючи на собі мінімум відбитків пальців чи подряпин/царапин. Словом, користувач маніпулятора з такою спинкою навряд чи буде розчарований. Але крім практичності, виробник додав ще й естетики – вдало поєднавши чорний з золотим. Особисто я не можу сказати чи існує якесь більш вдале колірне поєднання щодо мишок, але отриманий результат у випадку з Gembird MUSW-4B-06-BG сподобається, в тому числі відвертим скептикам. Поставте виріб поряд з дорогим ноутбуком ASUS, наприклад, з тією ж моделлю R414U – ви самі впевнитеся, що вони варті один одного.

 

Крім пластику з напиленням soft touch, а також звичайного матового типу матеріалу, не забули й за тефлон – ніжки по периметру нижньої панелі, а також гуму – окантування коліщатка та трішки металу – відповідний інтерфейс ресивера та кілька вставок в корпусі самої мишки.

Щодо якості збірки, тут все круто – і самі матеріали, і якість припасування деталей між собою. Словом, взявши маніпулятор в руки, складно сказати, що вартість виробу лише 240 гривень – особисто я додав би ще 150-200 гривень.

Підключення мишки та стабільність сигналу

З підключенням проблем нема, навіть перша така процедура з новим для маніпулятора ПК не займе і кількох хвилин часу. Так, в комплекті поставки немає батарейки, що, як на мене, трохи дивно, хоча і не є критичним. Але це єдиний нюанс – не забудьте, до речі, звернути на нього увагу, якщо ваш вибір паде на MUSW-4B-06-BG.

За малопомітний на нижній панелі корпусу перемикач живлення також забувати не варто, адже це, як мінімум, економія ресурсу батарейки.

Щодо стабільності сигналу, в цьому плані питань немає – в зоні прямого контакту на відстані до 10 метрів підключення стабільне. Перевірив особисто. Але це якщо кому цікаво з цієї точки зору.

Зручність використання

Симетрична конструкція корпуса та спинка з напиленням soft touch – те, що значно спростить звикання користувача до Gembird MUSW-4B-06-BG. Різниця в підйомі спинки з моєю попередньою мишкою і даним маніпулятором Gembird незначна, а тому свого роду "каменем спотикання" це не стало. Однак, навіть якщо спинка вашої мишки більш піднята, я не думаю, що це стане проблемою під час адаптації.

Хід кнопок правого/лівого натиснення питань не викликав – все чітко, з помітним клацанням. А ось реалізована тут кнопка CPI навпаки, працює майже безшумно.

Мишка гарно ковзає по різним типам килимків, дерев’яній поверхні, а також тканинній та ін. Позиціювання сенсора точне, а тому в цьому напрямку дорікнути виробникові у вас просто не вийде.

Замість висновків

Gembird MUSW-4B-06-BG вартий вашої уваги, адже всього за 239 гривень пропонує дійсно вишуканий дизайн, симетричну конструкцію, максимально збалансовану функціональність та перевірено точне позиціювання сенсора.

Сторінка моделі на сайті виробника.

Рекомендована роздрібна вартість – 239 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP