14 июня 2023, 22:18

Cablexpert A-CM-COMBO9-01 – портів забагато не буває!

Рішення для користувачів ноутбуків чи ультрабуків з обмеженою кількістю портів – металевий хаб-підставка. 14 портів/інтерфейсів, яких вистачить на будь-який формат підключення та досить незвичайна підставка під ноутбук, що вносить свою лепту

охолодження та зручність роботи. А от що в підсумку? Відповідь далі.

Комплект поставки та упаковка

- Cablexpert A-CM-COMBO9-01;
- коротке керівництво користувача.

Все перераховане виробник помістив в компактну коробку, виготовлену з картону. Упаковка з гарним дизайном у фірмовому стилі. Останній – поєднання знайомих кольорів, ілюстрацій виробу в різних ракурсах, а також чималого масиву різноманітних даних щодо можливостей та особливостей пристрою. Таким чином, незалежно від того, яка участь чекає на коробку після розпаковування виробу, витратити кілька хвилин на вивчення згаданої інформації варто – отримаєте чимало відповідей на питання технічного змісту.

Ключові технічні характеристики та можливості

• Вхід - USB 3.1 Type-C, тато/довжина кабелю 15 см;
• Вихід - USB 2.0х2хТуре-А (мама);
• Вихід - USB 3.1 Gen 1 (5 Гбіт/с)х3 шт.хТуре-А (мама, синій)
• Вихід HDMI - Type-A (мама), макс. роздільна здатність: 4K при 30 Гц;
• Порт USB Type-C PD - 2.0 до 60 Вт;
• LAN - гігабітний, RJ45;
• Картридер SD - формати SD та MicroSD, до 128 ГБ;
• Відеороз'єм - VGA 1920x1080 @ 60Гц та аудіороз'єми 3.5 мм;
• Потужність - 5 В постійного струму, до 0.2 А;
• Розміри - 272x80x18 мм;
• Вага - 233 г.

Матеріали корпуса та мої враження щодо якості збірки

Отже, що круто перш за все? Звісно ж той факт, що корпус Cablexpert A-CM-COMBO9-01 майже повністю металевий. Так, винятком тут можна назвати бічні торці справа та зліва – вони з пластику. Але навіть так, до збірки претензій нуль і згаданий пластик тут скільки-небудь слабкою "ланкою" вважати не слід. Щодо металевої частини, це взагалі "бомба", оскільки мова про цілісний шматок. Словом, як мінімум на цьому ніхто не економив.

Крім пластику та металу, на корпусі нескладно помітити декілька гумових насадок. Навіщо вони тут? Відповідь проста – однієї панеллю виріб встановлюється на стіл, і саме коштом гумових насадок посилюється його зчеплення з поверхнею. Аналогічні насадки з протилежного боку для такого ж завдання, але вже відносно ноутбука. Так, вважати це хоча б незначним якимось проривом не варто, але сама наявність дрібниць такого плану особисто мене, як користувача Cablexpert A-CM-COMBO9-01 потішила, адже забагато комфорту не буває. Факт!

Насамкінець, про 15-сантиметровий кабель з інтерфейсом Type-C, за допомогою котрого відбувається підключення хабу до відповідного порту ноутбука чи ПК. Сам по собі кабель має полімерну оплітку, а на стиках його передбачені пластикові запобіжники. Корпус безпосередньо інтерфейсу металевий.

Ергономіка

Навряд чи ви станете зі мною сперечатися - Cablexpert A-CM-COMBO9-01 – "король" хабів в інтерфейсному плані. Їх тут дійсно вистачить для організації будь-якого підключення, в тому числі, щоб створити з вашого смартфона настільний ПК. Звичайно ж для цього потрібен ще монітор чи телевізор, однак це вже нюанси.

На центральний чи краще сказати інтерфейсній панелі присутні 13 портів/роз’ємів. 14-тий – mini-jack виробник виніс на одну з бічних панелей – "відшукати" його справа на секунду. Серед згаданої "тринадцятки" досить вдало "сховали" кілька світлодіодів – поряд з Ethernet та портом USB-C, розміщеним поряд зі згаданим вище кабелем.

Стосовно гумових деталей, за них я вже все сказав вище. Тут додам лиш те, що крім цих вставок, на одній з панелей легко помітити кілька стрічок технічних даних щодо виробу.

Особиста характеристика можливостей

Отже, спочатку про використання хабу у форматі підставки під ноутбук. Ідея цікава, формат мені також дуже сподобався. А ось на що варто звернути увагу, так це на довжину кабелю підключення хабу до відповідного порту. Якщо останній у вас знаходиться дещо віддалено від так званої шарнірної панелі, таке підключення не буде особливо зручним. У всій решті питань немає.

Сам формат хаба дозволяє покращити повітрозабір знизу, що своєю чергою позитивно відображається на охолодженні. Крім того, виконується автоматичний підйом ноутбука для більш зручної роботи з ним. І тут перефразую улюблену мною фразу у форматі питання: "Хто сказав що забагато комфорту – це погано"? В Cablexpert доводять що ні.

Трохи по портам та інтерфейсам. Відеоінтерфейсів два - аналоговий VGA з роздільною здатністю 1920x1080 точок та HDMI. Тут варто пам’ятати за раціональність використання двох портів одночасно, адже в цьому випадку лише перше підключення створює додатковий робочий стіл на другому моніторі, тоді як друге підключення буде лиш дублювати картинку першого.

Окремо приємність в даному інтерфейсному "арсеналі" - гігабітний порт LAN.

Також уваги варті два розміщені поряд інтерфейси Type–C і картридери під карти SD/micro-SD – обидва з підтримкою карт до 128 ГБ включно.

Замість підсумків

Cablexpert A-CM-COMBO9-01 вартий вашої уваги. Він чудово поєднує можливості прогресивного хабу та підставки під ноутбук, дозволяючи отримати оптимальний нахил ПК для максимального комфорту, додатковий обдув системи всередині з одночасною можливістю створення системи підключення будь-якого плану.

Рекомендована роздрібна вартість – 2999 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP