27 июня 2023, 10:58

Gelius Tactical Navy (Pro GP-SW007) Military – "помічник" військового

"Розумний" годинник з захистом від ударів, потрапляння всередину води та піску, підтримкою великої кількості спортивних режимів, а також чудовою автономністю, досить якісним дисплеєм та привабливою ціною.

Комплектація та упаковка

Почну з того, що Gelius Tactical Navy (Pro GP-SW007) Military - це перший "розумний" годинник на моїй пам’яті, котрий отримав як бонус захисну плівку на дисплей. Так, я зовсім не виключаю, що подібна практика існує не тільки у Gelius, але, скажімо так, в наших "широтах" я її поки не зустрічав, а тому навряд чи вона масова. Що ж, в цьому плані українському виробнику плюс в карму.

Крім плівки, ще в коробці зарядний блок з незнімним кабелем USB плюс додатковий ремінець, також в армійській стилістиці. Звісно ж, не забули й за посібник користувача. Додатково подбали про вкладку з класичними застереженнями щодо експлуатації – варто поглянути.

Все перераховане постачається в невеликій картонній коробці з оновленим дизайном в стилістиці виробника гаджета: поєднанням нових відтінків, ілюстрацій виробу та чималої кількості різноманітних даних. Таким чином, яка б доля не спіткала коробку після розпакування виробу, витратити деякий час на вивчення інформації зайвим не буде. Особисто я оцінив.

Характеристики та особливості

• Дисплей – IPS, HD 1.8 дюйма, 280x320 пікселів;
• Процесор - GR5515+AC6959A;
• Bluetooth 5.0;
• Акумулятор - 320 мА/г (очікування - до 21 дня, використання - до 10 днів);
• Вбудований мікрофон (здійснення або приймання дзвінків);
• Вбудований динамік;
• Голосовий помічник;
• Моніторинг серцевого ритму 24/7;
• Контроль рівня кисню у крові (Spo2);
• Артеріальний тиск;
• Погодні умови;
• Змінні заставки головного екрану;
• Понад 50 додаткових Watchface у додатку;
• Можливість заставки з фото смартфона;
• Контроль активностей (кроки, калорії, пройдена дистанція);
• Статистика активностей;
• Мультифункціональні заняття спортом;
• Відтворення повідомлень та нагадувань (месенджери, додатки тощо);
• AGPS – (використовується GPS модуль смартфона);
• Можливості - дихальні вправи для здоров'я, керування камерою та музичним програвачем смартфона, секундомір, будильник, таймер зворотного відліку, ліхтарик (зміна режиму кольору), управління яскравістю (впливає на час роботи пристрою), режими відпочинку - не турбувати, режим контролю сну, пошук телефону.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

В корпусі Gelius Tactical Navy (Pro GP-SW007) поєднали пластик, трохи металу та силікон. З першого з зазначених матеріалів виробник виготовив каркас. Це надзвичайно міцний матеріал. Ви не зможете його хоч незначно прогнути чи продавати. Ба, навіть більше – лишити на поверхні царапинку теж не завжди вдається і це деякою мірою плюс щодо зносостійкості корпусу.

Метал головним чином використано як рамку на панелі спереду, що своєю чергою підсилює конструкцію та слугує додатковим захистом для покриття екрана. Крім згаданого, металевим також є кріплення ремінця на корпусі годинника плюс механізм фіксації, а на панелі позаду – група контактів під відповідний зарядний блок.

Нарешті, силікон. Що можу сказати про нього!? Виробник каже, що перед нами гіпоалергенний матеріал, а тому будь-які можливі подразнення виключені.

За якість збірки найкраще скаже той факт, що корпус годинника отримав захист за стандартом IP68, тобто від пилу, бруду, води. Щобільше - з пристроєм, корпус якого володіє таким захистом, можна навіть купатися, занурюючи девайс у воду на глибину до 1,5 метра, але не більше ніж на півгодини.

І ще один маленький нюанс - робочі температури годинника від мінус 20 до плюс 40 градусів Цельсія. В цьому плані параметри для нашого клімату максимально наближені до ідеальних.

Ергономіка

Вся передня панель віддана під сенсорний дисплей, який, як я вже говорив раніше, окантували металевою рамкою. Це всі важливі деталі тут, на які потрібно звернути вашу увагу.

Сама по собі рамка додає візуальної масивності годиннику, роблячи його зовнішність, скажімо так, чоловічою, хоча жінки-військові, як на мене, дизайн цієї моделі також оцінять.

На бічній панелі справа дві кнопки. Обидві підписані, а тому розібратися, що саме вони вміють нескладно. Втім, тільки згаданими "підказами" їх функціональність не обмежується.

Так, наприклад, коротке натискання на кнопку POWER заблокує/розблоковує годинник, а натискання на кнопку BACK на стартовій сторінці "перекине" користувача в головне меню.
На панелі позаду контактний майданчик для підзарядки, датчики, а також динамік та мікрофон. Останні два розміщені ближче до бічних панелей, а тому не перекриваються рукою. Словом, в плані їх функціоналу у вас проблем не буде.

Щодо кріплення ремінців, тут все класично, а тому проблеми з заміною, чи процедурою самого кріплення на користувацькому рівні також виключені.

Враження від дизайну

Gelius Tactical Navy (Pro GP-SW007) – це крута армійська "виправка" в поєднанні з чималою кількістю захисних "обладунків", масивністю і навіть деякою мірою брутальністью корпуса. Як на мене, враховано все до дрібниць. І враховано, що цікаво, не лише у форматі доповнення стилю Military, а з точки зору функціонала. В подробиці щодо останнього вдаватися на буду – для цього у нас ще буде час. Скажу лиш одне – з GP-SW007 ви можете звести ваші "контакти" зі смартфоном до мінімуму, адже навіть дзвінки тут можливі, як і прийняття сповіщень, коротких текстових повідомлень і так далі. Словом, зручності забагато не буває, і в такому випадку виробник з цим правилом рахується чи не якнайкраще.

Дисплей

Gelius Tactical Navy (Pro GP-SW007) Military обладнано 1,8-дюймовим HD - дисплеєм з роздільною здатністю 280х320 пікселів. Є невелике зерно, але наявність його рівним чином ніяк не відображається на якості передачі даних – картинка гарна навіть під помітними кутами.

Регулювання яскравості тут тільки ручне, що логічно з урахуванням категорії пристрою. Можливість швидкого (в 1-2 кліки) доступу для відповідної шкали регулювання виробник врахував. Окремо передбачена можливість звести рівень підсвітки на мінімум всього в один клік, що в деяких випадках має вагу.

Що ще тут сподобалось, так це точність – помилок при натисканнях не було вже на самому початку.

Вбудований акумулятор та автономність

У Gelius Tactical Navy (Pro GP-SW007) Military акумулятор на 320 мА/год.

Показники автономності особисто мені сподобались – до 21 дня – робота в режимі очікування, або ж до 10 днів – в режимі класичного використання.

Меню та панель швидких налаштувань

Меню GP-SW007 користувач може побудувати двома способами – у вигляді сітки чи списку. Обидва варіанти легко налаштовуються з відповідного редактора. Чим сітка цікавіше списку? Лише одним – меню у вигляді сітки – це коли всі (чи майже всі) іконки перед вами, тоді як список потрібно гортати. Як все виглядає, дивимось далі на ілюстраціях.

Стосовно підпунктів меню – це: "Повідомлення", "Спорт", "Сон", "Пульс", "Вправи", "Телефон", "Виміряти тиск", SPO2, "Голосовий пошук", "Погода" та ін.

Щодо пункту швидких налаштувань, тут все спрацьовано в такому ж стилі, як і на панелях сповіщень Android-смартфонів. Доступ отримуємо за допомогою свайпа зверху вниз, перебуваючи в цей час на стартовій сторінці. Далі все інтуїтивно-просто – дивимось ілюстрації.

Особливості додатка DaFit

Розкрити всі можливості Gelius Tactical Navy (Pro GP-SW007) Military користувач зможе "долучивши" до цього, скажімо так, "завдання" додаток DaFit. Останній безплатний і доступний як для Android-смартфонів, так і "розумних" телефонів під керівництвом iOS.

Після завантаження, користувачеві потрібно пройти невелику процедуру, скажімо так, ідентифікації – ввести дані щодо статі (чоловік/жінка), дату народження, а також зріст та вагу. Після цього можна працювати.

Інтерфейс меню додатка – це три великі розділи. Один реєструє поточні досягнення за день, тиждень, місяць. Далі ще є підменю підключеного пристрою. Третій пункт "Моє". Останній з відзначених містить дані щодо користувача, розділ, що дозволяє синхронізувати ваші кроки с Google Fit та ін.

Функціональні особливості

Вже зі стартової сторінки користувач отримає доступ до левової частки функцій. Так, наприклад свайпом з права на ліво відкритий доступ до різноманітних телефонних функцій (набір номера, перегляд останніх дзвінків, контакти).

Свайп в протилежну сторону з тієї ж стартової сторінки – швидкий доступ до налаштувань, а ще можливості деяких, скажімо так, замірів - тиск, пульс і т.д.

При характерному русі зверху вниз отримаєте доступ до швидкого регулювання рівня яскравості, активації режиму "Кіно" та багато ін.

Четвертий напрямок руху знизу до верху – швидкий доступ до пункту "Повідомлення". Наскільки складно вивчити? Ну особисто з власного досвіду я б так не сказав би – по часу десь близько двох годин, щоб перейти на інтуїтивний рівень.

Доступ до головного меню відбувається зі стартової сторінки шляхом натиснення на фізичну кнопку BACK.

Кілька слів точності результатів замірів. Передусім варто зазначити, що сам виробник годинника просить розглядати отримані показники як орієнтовні. Пункт точності особисто мені був дуже цікавим, а тому я порівняв отримані результати тут та результати, отримані на відповідних медичних приладах. І тут приємно підсумувати - розбіжність в межах похибки. Тобто ці показники можна оцінювати як досить точні.

Коротко про ремінець

Тут коротко і як кажуть, змістовно. Матеріал використаних в Gelius Tactical Navy (Pro GP-SW007) Military ремінців - гіпоалергенний силікон. З точки якості особисто у мене питань не виникло – матеріал надійний да і сам формат підібрано ну дуже вдало. Що ж до кріплення, тут також зауважень ніяких.

Ще сподобалось, що в комплекті поставки їх два. Один за замовченням вже на годиннику. Другий як запасний – на випадок виходу з ладу першого або ж бажання експериментів щодо заміни. Формат в обох випадках цікавий. Всі відмінності в кольорах. Нижче на ілюстрації подробиці.

До речі, варто відзначити що даний годинник доступний у двох версіях – Military та Black. Всі відмінності в кольорах, в тому числі ремінців. Якщо сумніваєтесь, що Military – це ваш, подивіться на кольори Black. Особисто мені сподобались обидва варіанти.

В сухому залишку

Gelius Tactical Navy (Pro GP-SW007) Military, на мій погляд, це цікава пропозиція як для військових, так і користувачів з активною життєвою позицією. Ця модель гарно поєднала в собі моніторинг фізичного стану користувача з можливостями дзвінків, не "турбуючи" при цьому телефон, отриманням сповіщень, та навіть віддаленого запуску камери смартфона. Ну і також гарний захист приладу від впливів довкілля, дуже непогана автономність і цілком прийнятна ціна для моделі з такими можливостями – все це варте вашої уваги.

Вартість моделі на сайті бренду.

Продукт наданий пресслужбою Gelius