13 июля 2023, 17:47

EnerGenie EG-AVR-DW2000-01 – стабілізація для двох

Мої враження від знайомства з однофазним релейним стабілізатором, розрахованим на захист двох споживачів одночасно. Потужність, налаштування та можливості захисту.

Комплектація та упаковка

  • стабілізатор EnerGenie EG-AVR-DW2000-01;
  • коротке керівництво користувача, поєднане з гарантійним талоном;
  • маркувальний лист для кріплення пристрою на стінку.

Поставляється модель в компактній картонній коробці з дизайном в стилістиці виробника – поєднанням фірмових відтінків, інформативних ілюстрацій виробу, а також чималої кількості даних, які вказують на можливості та особливості приладу. Таким чином, яка б доля не спіткала коробку після розпакування, витратити деякий час на вивчення згаданої інформації варто.

Технічні характеристики EnerGenie EG-AVR-DW2000-01

• Тип - однофазний, релейний;
• Вхідна напруга ~140-260 В, 50±10% Гц;
• Вихідна напруга ~230 В +10/-13%, синусоїдальна форма;
• Вихідна потужність - 2000 ВА (1200 Вт);
• Робочі температури - 0 ... 40°C;
• Габарити - 204 x 288 x 119 мм;
• Вага – 4,7 кг;
• Мікропроцесорне керування;
• Технологія перемикання в нульовій точці змінної напруги.
• Захист – від підвищення та зниження напруги, короткого замикання, перевантаження.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Корпус EnerGenie EG-AVR-DW2000-01 – це поєднання двох масивних металевих шматків з невеликою кількістю пластику. Останній використано у вигляді перемикача режиму затримки та живлення, а також двох розеток на одній з бічних панелей. Крім згаданого, ще "на борту" передбачено полімер – ізоляція кабелю підключення до електромережі. Цифровий дисплей на передній панелі виробник прикрив пластиком.

Щодо якості збірки, тут особливо говорити нема про що – між собою дві майже однакові за розмірами металеві частини скріплені гвинтами. Товщина самого металу приблизно 0.5 мм. Ну, а якщо додати до цього, скажімо так, гвинтову щільність, отримаєте 100% потужну збірку на роки без знижок чи будь-яких інших умовностей.

До питання про ергономіку

Перше, на що особисто я звернув увагу – невелика біла наліпка на верхній частині корпусу. Це гарантійна пломба, пошкоджувати яку категорично заборонено. В протилежному випадку ви втратите право на гарантійне обслуговування, якщо ж, звісно, такий випадок настане.

Крім пломби, тут же досить масивна сітка. Як вона розміщена, легко побачити вже на фото до цієї частини огляду. Аналогічна сітку також присутня на одній з бічних стінок. Ніякої таємниці з такої реалізації не робиться – мова про складові системи вентиляції. Відразу ж додам – вентиляція пасивна, але можливостей достатньо для ефективного охолодження, навіть в місцях з далеко не найкращим обдувом.

Спереду невеликий цифровий дисплей, три світлодіоди, а також логотип бренду та назва, скажімо так, категорії приладів, до якої відноситься EnerGenie EG-AVR-DW2000-01. Дисплей відображає вхідну та вихідну напругу. Крім того, нижня його частина при зворотному відліку показує залишок. Як на мене, дуже зручно. Щодо світлодіодів, мова про відображення подачі живлення, робота функції затримки та захист – все підписано.

На одній з бічних стінок легко помітити дві розетки для підключення споживачів, а також перемикачі затримки та живлення. Тут же поряд вивід кабелю підключення "стаба" до електромережі. Останній з відповідними запобіжниками на стиках. Щодо вибору тайм-ауту затримки при підключенні до споживачів малої компресійної потужності, раджу обирати 180 секунд, а не шість, оскільки вони особливо чуттєві до стрімких коливань.

Периметр тильної стінки примітний петлями для кріплення стабілізатора на стінку чи іншу вертикальну поверхню. Ще з цікавого відзначу примітку IP20 – захист корпусу від проникнення всередину твердотілових предметів, розмірами не менше 12,5 мм.

"Залізо"

Всередині корпусу досить просторо. Десь половину місця займає мідна котушка, а другу половину – керуюча плата, кабелі, виводи розеток і так далі.

Котушка отримала маркування SVR-2000VA (I)-A1 – повна відповідність котушкам, застосовуваним в однофазних стабілізаторах релейного типу.

Реалізована "на борту" керуюча плата темно-жовтого відтінку. Серед використаної тут компонентної бази варто відзначити транзистори VENT, а також блоки реле GK22F-12VDC-C та ін. Маркування решти елементів вивчаємо на ілюстраціях до цього розділу огляду.

Замість підсумків

Тепер стосовно стабілізації. EnerGenie EG-AVR-DW2000-01 в цьому напрямку працює при умові зниження напруги в мережі до 200 Вт, або ж підвищенні її до 240Вт. Я мав змогу перевірити за обома, скажімо так, сценаріями – працює без нарікань.

В кінцевому підсумку перед нами гарне розв'язання питання безпеки ваших приладів з чудовими можливостями захисту, надзвичайно простим встановленням та налаштуванням.

Вартість виробу на сайті бренду.

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP