25 июля 2023, 11:36

A4Tech GS2 Bloody - підставка під навушники з підсвіткою та вбудованою звуковою картою

A4Tech GS2 Bloody – багато в чому неординарний аксесуар – металева підставка під навушники чи ігрову гарнітуру (залежить від особистих вподобань) з RGB-підсвіткою, фірмовим програмним забезпеченням, а також вбудованою USB-картою об’ємного звуку

формату 7.1. Наскільки загалом цікавий формат такого роду аксесуарів та чи варто рекомендувати особисто дану модель?

Коробка

Але давайте про все по черзі. Користувач отримає виріб в компактній картонній коробці.

Дизайн нам знайомий, зокрема з оглядів інших ігрових рішень Bloody – впізнане поєднання кольорів, сама стилістика – словом, з кимось з конкурентів сплутати навряд чи вийде. Та крім згаданого, на стінках також чимала кількість різноманітної інформації щодо даного виробу, вивчивши яку, отримаєте відповіді чи не на всі питання, щодо можливостей та особливостей аксесуару. Цим, власне, ми й займемося далі.

Інформація зі стінок коробки

Щодо інформації зі стінок коробки A4Tech GS2 Bloody, в цьому плані маємо справу чи не з найкращим "путівником" по можливостях та особливостях виробу. Так, наприклад, передня стінка "надасть" детальну "довідку" щодо ергономіки.

На стінці справа розміщена ілюстрація, яка показує, як саме гарнітура "сидить" на даній підставці. Крім того, сюди ж винесли дані комплекту поставки, є маркування та інші цікаві "речі".

Протилежна стінка – перелік ключових особливостей A4Tech GS2 Bloody.

Масив даних позаду дублює згаданий вище перелік, попутно доповнюючи його стрічкою за програмне забезпечення. На можливостях останнього я зупинюсь окремо.

Комплект поставки

Після знайомства з коробкою A4Tech GS2 Bloody та інформацією з її стінок, саме час перейти до розпакування виробу. Отже, що в середині:

- підставка під гарнітуру/навушники A4Tech GS2 Bloody;
- знімний кабель USB/USB Type-C для підключення підставки до ПК/ноутбука;
- гарантійний талон.

Керівництва користувача не передбачено. Втім, зважаючи на досить простий формат користування виробом, особливої необхідності в згаданому "документі" немає.

Технічні характеристики та функціональні особливості A4Tech GS2 Bloody

- підсвітка - 6 ефектів RGB;
- кількість портів USB – 3;
- інтерфейс AUX 4-контактний 3.5 мм;
- кабель - знімний, 150 см;
- габарити GS2 - 275х128х113 мм;
- карта об'ємного звуку 7.1.

Використані в корпусі матеріали

Отже, корпус A4Tech GS2 Bloody – це поєднання металу та пластику. Крім того, нижня частина підставки отримала матеріал, що тактильно нагадує гуму. Доцільність використання останнього зрозуміла – пристрій не має "кататися" по столу чи іншій горизонтальній поверхні і крапка!

Металева частина до основного пластикового корпусу кріпиться за допомогою чотирьох гвинтів – шапочки легко побачити зверху. Варто відзначити, що товщина металу достатня для того, щоб не деформуватися, навіть під найтяжчою моделлю гарнітури.

Все решта – пластик. Корпус на цьому рівні не є розбірним для користувача, а тому навіть якщо ви відносний "геній" робити цього не варто. Як мінімум, втратите гарантію. Як максимум – і гарантію, і виріб. Серед цікавого, на пластикову частину корпусу крім портів/інтерфейсів, виробник виніс також сенсорну кнопку перемикання ефектів підсвітки – знаходиться зліва. Крім неї, передбачено кілька портів USB, та по одному USB Type-C і 3.5 мм. По периметру внизу – стрічка підсвітки RGB.

Мої враження щодо якості збірки

Тут запитань нема. На якісь можливі нюанси увагу читача також не звертаю. "Секрет", як не дивно, лежить на поверхні – якість самих матеріалів та якість їх припасування між собою. Я впевнений, що тут зі мною погодяться, навіть відверті скептики – припрацювання з відвертим знанням своєї справи.

Кабель

A4Tech GS2 Bloody отримала знімний кабель USB/USB Type-C для підключення підставки до ПК чи ноутбука. В ньому сподобалось кілька "речей":

- він знімний, а це додаткова зручність у випадку транспортування чи просто зберігання в не підключеному до ПК стані;
- у нього середній ефект пам’яті, а це значить, що у користувача вийде вкласти його максимально зручно під себе;
- він не сплутається;
- має якісне обплетення. Як побіжний доказ останнього – 2-тижнева експлуатація у форматі щоденного використання, але на виході навіть незначних зовнішніх доказів того, що виріб був у використанні.

Дизайн

Якщо у вас у власному користуванні механічна (ну а, бо ж мембранна – кому як більше до вподоби) клавіатура з підсвіткою, а також мишка та гарнітура, ви просто зобов’язані під останню мати відповідну підставку, адже це вже не додатковий елемент "екіпірування бійця" – це обов’язковий. Не буває забагато зброї, забагато захисту чи забагато комфорту. А ось відсутність навіть чогось одного вже буде помітна.

A4Tech GS2 Bloody – дійсно зручна річ для вашої гарнітури чи навушників. Ви приберете їх зі столу трохи далі від взаємодії з іншими предметами та й банально кажучи – самим столом. Ви додасте контрасту своєму комп'ютерному куточку. Ну і навушники з підсвіткою на підставці з підсвіткою – ще дійсно щось ну дуже класне. Не можу не зізнатися – до особистого знайомства з A4Tech GS2 Bloody я скептично ставився до аксесуарів такого плану. Тепер же за підсумками знайомства, вписав підставку у свій особистий вішліст.

До питання про ергономіку

В цьому розділі перше, що варто відзначити – крім A4Tech GS2 Bloody, є також версія підставки з буквою L в назві. На мій погляд, мова про так звану полегшену версію. Що включає остання? Вона без портів USB, звукового роз’єму та вбудованої звукової карти. У всій решті моделі схожі 1-в-1. Та якщо вам все це не потрібно, переплачувати теж не варто. Виробник це чудово розуміє і дає право вибору, що, як на мене, дуже добре.

Та повернемося до "старшенької". Серед вартого уваги тут, не можна не відзначити три порти USB, а також згаданий раніше AUX 4-контактний 3.5 мм. Доцільність останнього особисто в мене питань не викликала. Стосовно портів, вони для тих, кому "штатних" на ПК/ноутбуці не вистачило – з функціональної точки зору обмежень жодних.

Звукова карта всередині корпусу підставки. Виробник говорить, що остання здатна забезпечити першокласну деталізацію звуку в грі та відтворенні іншого контенту. Що ж, в процесі тестування, у мене була можливість перевірити – враженнями поділюсь трохи нижче.

Робота підсвітки

A4Tech GS2 Bloody отримала шість ефектів RGB-підсвічування. Перемикання просте та зручне – за допомогою сенсорної кнопки зліва. Останню легко "виявити" завдяки відповідній позначці.

Особисто мені така реалізація підсвітки сподобалась – виглядає по-своєму стильно і навіть ефектно - чимось нагадала космодром з одного з фантастичних фільмів, на який успішно приземляється "космічний корабель" - ігрова гарнітура чи навушники. Ви однозначно будете задоволені світлом цих двох – воно надихає підкорювати.

Підключення навушників

Процедура підключення не буде складною, навіть для тих користувачів, для яких це перший подібний досвід, адже тут все інтуїтивно-просто – "штатний" USB/USB Type-C – кабель до порту підставки та порту USB комп'ютера. Ось і вся архітектура.

Програмне забезпечення BLOODY-CM 7.1

Для того, щоб відчути всі переваги вбудованої карти звуку, виробник пропонує завантажити програмне забезпечення BLOODY-CM 7.1 – доступне за цим посиланням.

Серед особливостей останнього – можливість розпізнавання звуку локацій, чудове аудіо охоплення та візуалізація, імітація реального оточення та багато іншого.

Враження від експлуатації

Якщо спитаєте мене, яку підставку краще брати, я відповім, що однозначно "старшеньку", навіть з урахуванням того, що на сьогодні вам не потрібні ні додаткові порти, ні вбудована звукова карта. Це рішення "на виріст". Тим більше якщо у вас поки бюджетна гарнітура, ви вже зараз отримаєте "друге життя" для неї. В плані звуку, звичайно. Це не порівняно інший вимір візуалізації, найменших деталей, "відбиття" спецефектів. Ваш персонаж десь на набережній – ви відчуєте звуки моря. Якщо десь поряд летить літак – ви відчуєте не лише гул моторів, але й вібрацію з ними зв’язану. Повірте (або ж перевірте) – це дуже і дуже круто, а крім того, наче на автоматі "заставить" вас продовжувати грати, отримуючи насолоду від кожної миті процесу.

Вартість моделі на сайті виробника.

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP