26 июля 2023, 10:33

A4Tech G330p Bloody – ігрова гарнітура для початківців

Мої враження від знайомства з доступною за ціною ігровою гарнітурою A4Tech G330p Bloody (Black). Дизайн, якість збірки, зручність на голові та звісно ж можливості як навушників, так і безпосередньо самого мікрофону. Отже, чи варто вам дивитись її?

Комплект поставки та упаковка

- дротова гарнітура A4Tech G330p Bloody (Black);
- розгалужувач для ПК (відповідає за окреме підключення навушників та мікрофона);
- гарантійний талон.

Поставляється все перераховане в середній за розмірами коробці, виконаній з картону достатньо високої жорсткості. Таким чином, як мінімум за збереженість виробу під час транспортування можна не перейматися – про це подбав виробник.

Звичайно ж коробка того чи іншого виробу – це те, що, як правило, відправляється в утилізацію відразу ж (чи майже відразу) після розпакування. Та навіть якщо упаковку від A4Tech G330p Bloody (Black) чекає аналогічна доля, попередньо я рекомендую витратити деякий час на знайомство з даними зі стінок, адже тут чимало уваги приділено саме технічній стороні "питання". Ну, а поки ви вивчаєте, ми підемо далі.

Технічні характеристики та функціональні особливості

Навушники:

- Динаміки - 50 мм;
- Частотний діапазон - 20-20000 Гц;
- Чутливість - 105 дБ;
- Імпеданс - 16 Ом;
- Розміри - 210х215х90 мм;
- Сумісність: Xbox, PS 4/5, Switch, Mobile, PC.

Мікрофон:

- Частотний діапазон - 100-10000 Гц;
- Чутливість -44 дБ.

Кабель:

- конектори - 3.5 мм для аудіо, USB-підсвічування;
- довжина - 2 м.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Корпус A4Tech G330p Bloody (Black) – це поєднання пластику, якісного кожзаму, а також нейлону, піни та зовсім невеликої кількості металу.

Пластиковою вийшла дужка. Якщо говорити про характеристики її жорсткості, мова про середній рівень або ж навіть трохи нижче середнього. Разом з тим, це зовсім не значить, що гарнітура раз по раз буде "злітати" з голови користувача – аж ніяк, і особисто в останньому я мав змогу впевнитися. Крім того, така дужка не тисне на голову під час тривалих сесій, і гарно тримає форму, за секунду або дві повертаючись до висхідної форми.

Оголов’я зроблене з кожзаму двох типів. Всередині – піна. Остання напрочуд гарної якості та чудово тримає форму. Це плюс!

Зовнішня частина чашок виконана з точно такого ж матеріалу, як і дужка. Протилежна частина – якісний кожзам. Останній цікавий кількома особливостями. По-перше – не відчувається запотівання навіть за умови тривалих сесій. По-друге – матеріал приємний тактильно. Ну і третє – дуже гарне рішення з точку зору декору. Безпосередньо динаміки прикриті тонким поролоном. Під кожзамом внутрішньої сторони чашок також піна.

Матеріал, яким обплели кабель – нейлон. Стосовно якості обплетення та якості самого кабелю, про це ми поговоримо в окремому розділі. Не перемикайтесь.

Що сказати за якість збірки? Якщо коротко, особисто мені все сподобалось. Я не є прибічником виключно пластикових чи металевих дужок – я прибічник комфорту. І в цьому плані особисто мої вподобання виробник задовольнив без будь-яких знижок чи умовностей. Те ж саме стосується й оголов'я.

Підсвітка та особливості кабелю

A4Tech G330p Bloody (Black) володіє 7-кольорною зональною підсвіткою, що, як на мій погляд, досить вдало доповнює дизайн виробу. Підсвітка не налаштовується користувачем вручну. Втім, з урахуванням цінового рівня, я не вважаю це недоліком. Стосовно того, де саме зона підсвітки, мова про логотип на зовнішній частині чашок. До речі, логотип на одній чашці може світитися одним кольором, а на іншій – іншим. Погано це чи ні? Як на мене, ні. Унісон то вже геть "вчорашній день" - сьогодні в пріоритеті різноманітність, навіть в таких, здавалось б дрібницях.

Кабель в A4Tech G330p Bloody (Black) незнімний з гарною нейлоновою ізоляцією, захистом від сплутування та середнім ефектом пам’яті. Все перераховане – передусім – це додатковий комфорт, якого не буває забагато.

Довжина у 2 метри – також плюс до функціональної складової виробу, адже дозволяє виконувати підключення, в тому числі якщо ваш ПК розміщений під столом в самому дальньому куті.

Насамкінець, кілька слів за контролер на кабелі. За ним, власне, закріплена можливість регулювати гучність звуку, а ще вмикати/вимикати мікрофон. Зручно і необтяжливо.

Посадка на голові

Тут скажу банальну річ – 50-милліметрові чашки A4Tech G330p Bloody (Black) "перекривають" будь-які нюанси, пов’язані з відсутністю горизонтального підлаштування. Вуха в буквальному смислі цього слова "тонуть". На виході все круто – по звуку абсолютно ніяких втрат.

Додає комфорту також і помірна жорсткість дужки та без перебільшення класне оголов’я. В поєднанні зі згаданими вище чашками – на виході маємо максимум того, що можна вимагати в плані комфорту від ігрової гарнітури за дану ціну. І до речі, аргументація ціною тут досить умовна, адже мені за родом діяльності доводилось зустрічатись з виробами й вищого цінового сегмента, де зручність посадки на голові, скажімо так, мала нюанси.

Звук і можливості мікрофона

Отже, аудіо та відео контент. У випадку відтворення останнього, попіклуйтесь за просту, але водночас важливу "річ" – відповідну якість доріжок. Звісно ж, у 2023 році "споживати" контент низької якості – це вже передусім нелюбов до себе, але не надати таку "пересторогу" я не можу. Контент відповідної якості й на виході чудовий об’єм, баси, деталізація – словом, все що можна побажати, щоб прослуховування було в насолоду.

А ось у випадку ігор умовностей ніяких - висока якість візуалізації, чіткі деталі й так далі. Словом, в цьому плані абсолютно все для чудової гри.

Можливості мікрофона мені також сподобались, причому як в іграх, так і щодо дзвінків. Мене було комфортно чути на "іншому кінці дроту", причому, що цікаво, без "супроводу" у вигляді сторонніх шумів.

Короткий висновок

A4Tech G330p Bloody (Black) – гарний приклад доступної за ціною ігрової гарнітури з дійсно продуманим форматом посадки на голові, якісними матеріалами корпусу та чудовими можливостями в іграх.

Вартість моделі на сайті виробника.

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP