1 августа 2023, 9:10

Gembird JPD-PS4U-01 – для гри з підсвіткою!

Мої враження від знайомства з актуальною моделлю геймпада Gembird, серед особливостей якого - гарна зональна підсвітка, окремий порт для підключення гарнітури, вбудований динамік, а також можливість підключення, як до ПК, так і приставки PS4.

А ось чим ще цікавий виріб та наскільки вдало продумана ергономіка користування, я розповім далі в огляді.

Комплектація та упаковка

Комплект поставки геймпада виробник доповнив виключно коротким керівництвом користувача, можливостей якого, до речі, вповні достатньо для того, щоб розібратися з особливостями моделі, як мінімум, у форматі азів.

Щодо гарантійної вкладки, то її в коробці немає. Але не варто вбачати в такому «рішенні» скільки-небудь «зраду», оскільки всі ваші права засвідчить чек, який ви отримаєте разом з покупкою.

Все перелічене, користувач отримає в невеликій картонній коробці, в яку пристрій помістили на блістерному ущільнювачі. Від себе особисто раджу звернути уваги на різноманітні технічні дані на стінках, адже на них перелік чи не всіх можливостей та особливостей даної моделі геймпада. То ж ви вивчайте, а ми поки підемо далі.

Технічні характеристики та особливості Gembird JPD-PS4U-01

• Інтерфейс - USB 2.0;
• Аудіороз'єм - CTIA 4-контактний;
• Потужність - 5 В постійного струму, до 150 мА;
• Розміри - 155x60x105 мм;
• Вага – 300 г;
• Сумісність - PlayStation 4, ПК;
• Подвійна вібрація й аудіогніздо для гарнітури;
• Кольорове підсвічування кнопок;
• Кабель - 3 м.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Корпус Gembird JPD-PS4U-01 досить легкий – лише 300 грамів, що для двох рук навіть підлітка майже не відчувається. Використано переважно пластик. Останній матовий, хоча і кілька доречних глянсових вставок «на борту» також є. Щодо металу, в середину корпусу я не заглядав по тій простій причині, що останній не є розбірним для користувача. Щодо зовнішньої частини – це всього лишень кілька деталей, які легко помітити на фото до огляду.

Стосовно якості збірки, в цьому плані все круто, і стосується це, як безпосередньо самих деталей, так і якості їх припасування між собою – ні скрипу, ні характерного запаху дешевого матеріалу, ні люфту елементів між собою. Словом, 5 з 5 можливих.

У Gembird JPD-PS4U-01 подовжений 3-метровий кабель. Останній отримав дійсно якісну полімерну ізоляцію. Кабель не є знімним, однак навряд чи це проблема. На USB - інтерфейс виробник наніс легеньке золотисте напилення для покращення сигналу. Феритовий фільтр «на борту» також присутній.

До питання щодо ергономіки

Спочатку за кнопки з підсвіткою. Як на мене, тут не варто особливо акцентуватися на тому, яка функція за якою з кнопок закріплена, адже від гри до гри вона може бути різною. Разом з тим, освоїтися в новій грі ну дуже просто – все запам’ятовується на інтуїтивному рівні вже в перші хвилини. Безперечним бонусом тут варто вважати дійсно гарну підсвітку, чудовий хід кнопок та й загалом дизайн. Як на мене, все перелічене додатково спонукає до гри. На користувацькому рівні підсвітка не вимикається, однак особисто я мінусом це не вважаю, хоча б тому, що виглядає це дійсно ефектно.

Розміщений тут же джойстик працює досконало, особисто у мене абсолютно ніяких помилок вже на самому початку. Не помітив хибних спрацювань і за важелями, що відповідають за рухи вашого персонажа під час боїв. Тут особисто я зайвий раз впевнився, що до виробництва даного геймпаду підійшли дійсно зі знанням справи.

Кнопка G – це виклик технічного меню з досить солідним переліком можливостей – рекомендую переглянути.

Вбудований динамік в рамках своїх можливостей «горланить» досить непогано, тут претензій не було.

Нарешті, нижня або задня стінка, що цікавого тут? Перш за все, «втоплена» кнопка reset в корпус + дві наліпки, одна з яких – гарантійна пломба.

Процедура підключення

Підключення Gembird JPD-PS4U-01 до ПК не вимагає від вас якихось особливих знань чи вмінь – достатньо лишень під'єднати кабель USB від геймпада до відповідного порту. Спеціального програмного забезпечення також не потрібно – аксесуар операційною системою розпізнається без будь-яких «танців з бубном» в цьому планів, мав змогу перевірити.

Враження від тестування

На мій особистий погляд, у випадку з Gembird JPD-PS4U-01 ми маємо цікаве рішення, причому, як для початківців, так і користувачів з відповідним ігровим стажем, адже останні отримають ну дуже непогану «зброю», щоб закріпити свої навички.

Аксесуар підключається швидко, стартує без помітних «роздумів», а в грі ви отримаєте комфорт і точність, про яку годі мріяти, граючи з мишкою, що знаходиться у тому ж ціновому дивізіоні: максимум зручності, чіткого та безпомилкового натиснення кнопок плюс зворотній «вібраційний» відгук. Останнє, до речі, особисто мені сподобалось найбільше. Вібровідгук працює у силовому режимі, а віддача відчувається я б сказав, майже природно – наче стріляєш зі справжнього пістолета чи автомата, ну, або ж трясе так, наче їдеш в авто по гравію. Словом, варто спробувати.

Замість висновків

В підсумку ми маємо цікавий геймпад з максимально продуманою ергономікою чи не під всі популярні жанри, гарною різноколірною підсвіткою та чудовим вібровідгуком, що додає процесу свого особливого шарму. На жаль, через причину відсутності у мене згаданої вище приставки PS4, я не зміг протестувати Gembird JPD-PS4U-01 на ній, але що стосується можливостей при підключенні до ПК, майте на увазі, тут дійсно є чим вас зацікавити.

Рекомендована роздрібна вартість – 1099 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP