23 марта 2024, 11:52

Gelius by Krazi Air MaQ2 (GP-PB305) – компактний повербанк для ноутбука і не тільки

Потужна модель зовнішнього акумулятора від українського бренда з орієнтацією на підзарядку ноутбука. Тут два порти Type-C, максимальна потужність 65Вт, а ще можливість переходу в режим слабкого струму, вдало розміщений екран, різноманітні захисти

та ін. цікаві "речі". Про все це і не лише мова піде далі в огляді.

Комплектація та упаковка

- повербанк Gelius by Krazi Air MaQ2 (GP-PB305);
- кабель USB Type-C/USB Type-C;

- документація: коротке ілюстративне керівництво споживача + гарантійний талон.

Все перераховане постачається в компактній картонній коробці, виконаній в стилістиці бренду, куди поміщено на якісному полістирольному ущільнювачі. Таким чином, з заводу виробника до користувача пристрій доїде в повній безпеці.

Окрема увага на стінки коробки, адже тут чимало різноманітної інформації щодо можливостей та особливостей моделі. Крім того, є дані за виробника, адреса сайту бренду, маркування та інші корисні "речі". Словом, ваш час витрачено даремно не буде.

Технічні характеристики та особливості

• Вхід Type-C1/2: PD/QC 5V/2.4A, 9V/3A, 15V/3A, 20V/3.25A (65Вт max);
• Вихід Type-C1/2: PD/QC 5V/2.4A, 9V/3A, 15V/3A, 20V/3.25 A (65Вт max);
• *PPS* 3.3-5V/5A або 3.3-11V/6A (65Вт max);
• Вихід USB-A: QC 4.5V/5A, 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A (22.5Вт max);
• Одночасна зарядка:
a) Type-C1/2 = 65Вт max,
b) Type-C1 + Type-C2 (Type-C1 45Вт + Type-C2 20Вт = Total: 65Вт max або Type-C1 45Вт + USB2 20Вт = Total: 65Вт max),
c) Type-C1 45Вт + USB + Type-C2 15Вт = Total: 60Вт max,
d) Type-C2 + USB = Total: 15Вт max,
• Загальна потужність: PPS 65Вт/PD 65Вт (max);
• Індикатор заряду: LED дисплей;
• Розмір: 131х78х26 мм;
• Вага: 404 г;
• Підтримка: PPS/PD3.0/QC4.0+/3.0/2.0/;
• FCP/BC1.2/APPLE2.4.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Gelius by Krazi Air MaQ2 (GP-PB305) виконаний в акуратному пластиковому корпусі, що складається з кількох окремих шматків. Маю відразу ж відзначити чудову якість припасування деталей – шви на стиках майже не помітні. Про люфт, навіть в мінімально можливому прояві цього питання мова взагалі не стоїть. Ну і також приємно, що навіть при помітному стисканні панелей, останні не прогинаються – маємо ще один плюс до загальних вражень щодо припрацювання корпусу.

Фіксація деталей між собою виконана за допомогою спеціального термоклею. Якість, як і по решті згаданих вище прикладів, чудова.

Крім пластику в корпусі, ним же прикривається дисплей, що розміщений на одному з ребер. Кнопка напроти також пластикова.

Стосовно металевих деталей, зовні це лише окантування портів USB/USB Type-C. Всередині метал, звісно також є, але за організацію його там нічого предметно сказати не можу, адже спроб розібрати виріб не робив.

До питання про ергономіку

В цьому плані Gelius by Krazi Air MaQ2 (GP-PB305) цікавий кількома "речами". Передусім, мова про три порти – два Type-C та один USB. Останній зі згаданих між двома першими.

Екран, що розміщений не на одному ребрі зі згаданими портами – це, на мій погляд, дуже вдалий та зручний формат, адже дозволяє розмістити самі порти максимально широко один від одного, а крім того – це просто зручніше. До речі, екран тут не лише відображає поточний рівень заряду акумулятора, але й перехід в режим слабкого струму; досить детальна довідка про нього розміщена на панелі позаду. Тут же поряд перелік характеристик.

На стінці спереду легко помітити відповідні логотипи брендів, за співпраці котрих ми маємо можливість скористатися перевагами Gelius by Krazi Air MaQ2 (GP-PB305).

Підтримувані технології швидкої зарядки та рівні захисту

Ще один величезний плюс виробникові в карму за реалізацію в Krazi Air MaQ 2 підтримки протоколів PD3.0, PPS, Huawei SCP та ін.

Стосовно рівнів захисту, тут маємо захист від замикання та перезарядки, надмірного розряду, а ще перегріву та перенапруги. Все це реалізовано на автоматичному рівні – ніякої додаткової участі користувача в цьому плані не потрібно.

В роботі

Тепер щодо тестувань. Протягом місяця Gelius by Krazi Air MaQ2 (GP-PB305) слугував як джерело додаткового живлення для ноутбука під час роботи "в полях". Мав змогу заміряти – 58 Вт. Така потужність мого ноутбука. Таким чином, в якості альтернативи у випадку відсутності розетки поряд – вибір вдалий.

Підзарядка кількох гаджетів одночасно зрозуміло що також можлива.

Робота в режимі слабкого струму важлива під час зарядки смартгодинників, бездротових гарнітур, тих же екш-камер та ін. Погодьтесь – аналогічні можливості може запропонувати далеко не кожен повербанк, а тому маємо додатковий плюс ЗА! купівлі саме цієї моделі.

Підзарядка безпосередньо самого повербанка займала у мене близько 3 годин часу і здійснювалась за допомогою 65Вт мережевого адаптера ColorWay GaN3 Pro Power Delivery при посередництві 100Вт кабеля Colorway CW-CBPDCC053-BK.

Замість висновків

В кінцевому випадку у нас цікаве поєднання потужного зарядного пристрою з можливістю переводу його в режим так званого слабкого струму. Все це значно розширює потенційне коло споживачів, що можуть бути підключені до нього. Ну, а згадана вище кількість захистів системи дозволить користувачеві не перейматися за збереженість як безпосередньо GP-PB305 під час підзарядки від електричної мережі, так і пристрою (або ж пристроїв), що потім будуть підзаряджатися вже безпосередньо від даного повербанку.

Вартість моделі на сайті бренда.

Продукт надано пресслужбою Gelius в Україні