23 марта 2024, 14:17

Neken eX150 - 150Вт український повербанк з ліхтариком і автомобільним прикурювачем

Один з найбільш потужних повербанків, що особисто я тестував на сторінках нашого ресурсу виготовила … так, саме українська компанія. Може для когось з читачів це буде в новинку, але ми теж навчились робити цікаво і про один з прикладів піде річ ...

у цьому огляді. Отже, чому ми радимо звернути увагу на Neken eX150!

Комплект поставки та упаковка

- повербанк Neken eX150;
- мережевий зарядний пристрій на 100Вт;
- деталізоване керівництво користувача;
- два кабелі, один з котрих USB Type-C (використовується для підзарядки).

Все перелічене, включаючи, звичайно ж, батарею, постачається в коробці з пресованого картону. Упаковка без якихось дизайнерських особливостей, а тому щось предметне за останні сказати не вийде. Сам же по собі формат надійний, за збереженість речей в середині можна не перейматися.

Технічні характеристики та особливості

• Час заряджання до 100% - до 2,5 годин;
• Потужність заряджання – 65 Вт;
• Запас енергії (при 100% заряду) – 150 Вт/г;
• Потужність вбудованого LED ліхтаря – 5 Вт;
• Тип батареї - LiFePO4;

• Циклів заряду (до 80% ємності) – 2000;
• Вага – 1,5 кг;
• Габарити – 180х80х80 мм;
• Порти:
- Lightning (підтримка PD2.0),
- Type-C (підтримка AFC/FCP/SCP/VOOC/PD3.0/PD2.0/PPS/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP),
- Порти USB-A1/USB-A2 (підтримка входу швидкої зарядки Apple/AFC/FCP/VOOC/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP).

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

У випадку з корпусом Neken eX150 вже "з упаковки" маємо дві переваги. Перша – використаний матеріал – 100% метал, товщиною до 0,5 мм, пофарбований в чорний колір. Повірте – для таких рішень як корпус повербанка – це мегакруто. По-друге, і це також дуже важливо – у випадку з Neken eX150 маємо розбірний формат корпусу. На практиці це суттєво спрощує ремонт за необхідності. Стосовно компонування деталей всередині, там теж все дуже цікаво, але до цього пункту ми ще повернемось.

То ж в підсумку перед нами поєднання двох досить великих шматків металу. Фіксація в єдину конструкцію виконана за допомогою гвинтів з шапочками під шестигранник. Стосовно якості, тут питань ніяких, в тому числі що стосується пункту "припасування деталей".

Крім металу, ще "на борту" невелика кількість гуми. Нею прикривається автомобільний прикурювач.

Окремий пункт – використання пластику. З цього типу матеріалу виконані кнопки спереду, а також зовнішнє окантування згаданого раніше автомобільного прикурювача.

Ключове за ергономіку

На панелі зверху розміщено одне з тих, що особисто я люблю в повербанках, зарядних станціях та інших пристроях накопичення енергії – ліхтарик. Так, багатьох з наших читачів така "позиція", напевно, здивує, але особисто мені подобається, коли в моєму повербанку є ліхтарик – і байдуже, як це впливає на розміри. Тут маємо 5Вт, тобто досить яскравий. Поряд з ним вже неодноразово згадане автомобільне зарядне.

Бічна передня панель примітна п’ятьма портами, додатковим роз’ємом 5-12V, а ще кнопками RUN та LIGTH. Крім того, на цій же частині корпусу невеликий екран, що слугує для відображення поточного рівня заряду. Зі ще цікавих "речей", на які особисто я, напевно, ніколи не перестану звертати додаткову увагу користувача - примітка "Зроблено в Україні".

Нарешті, позаду на металевій пластині, яка, судячи зі всього, приклеєна до основного корпусу, розміщено перелік технічних характеристик. Крім того, є дані маркування та ін.

Підтримувані протоколи та технології

Тут коротко. Для наявного "на борту" порту Type-C заявлена підтримка наступних протоколів: AFC/FCP/SCP/VOOC/PD3.0/PD2.0/PPS/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP. Погодьтесь – це дійсно цікаво, тим більше, що тут згадуються і досить рідкісні протоколи.

Стосовно портів USB-A1/USB-A2, маємо підтримку Apple/AFC/FCP/VOOC/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP.

Ключове за компонування всередині

Без сумніву, однією з переваг Neken eX150 – є саме розбірний формат корпусу батареї, адже подібні "речі" може запропонувати далеко не кожен повербанк і навіть зарядна станція. На ділі це значно полегшує можливий ремонт виробу. До речі, на користь саме моєї тези стосовно ремонтопридатності виступає компонування електроніки всередині: розміщення керуючої плати окремо, а не у запаяному вигляді в акумуляторний відсік та ін., скажімо так, деталі. В підсумку маємо доступ до кожного важливого "вузла", а значить можливість його заміни за необхідності. Згадайте хоча б 1-2 пропозиції в сегменті повербанків від конкурентів, що можуть запропонувати подібні "речі". Особисто мені нічого такого на думку не приходить!

Інша, не менш важлива особливість виробу – використання батарей LiFePO4, що здатні забезпечити 2000 перезарядів без втрати ефективності й лиш 20% втрати після відповідного "пробігу". Таким чином, в підсумку маємо інвестицію, що забезпечить ваші мобільні гаджети резервним/додатковим джерелом живлення "на роки", причому вже без здороження будь-якого плану.

Саме по собі розміщення батарейного відділу мені також сподобалось. Його "сховали" під додатковий металевий панцир, який зафіксували гвинтами. На ділі все дуже надійно, претензій жодних.

Безпосередньо над батарейним блоком знаходиться світлодіодна панель – згаданий раніше ліхтарик. Її у випадку необхідності буде також нескладно замінити.

Те ж саме можна говорити й про багато інших компонентів всередині системи. Тому за підсумками розділу можна з впевненістю дану особливість повербанку відносити до суттєвих переваг моделі напевно чи не над всіма існуючими конкурентами. Принаймні у своєму сегменті.

Замість висновків

Стосовно результатів тестування, тут раджу передусім поглянути на цю сторінку – відповідних даних чимало. Порівняти зі своїми результатами на абсолютно всіх згаданих вище споживачах у мене можливості не було, але зі світлом, акустикою, зарядкою смартфона відповідні тестування виконав – отримані результати у відсотках різняться незначно, а тому можна говорити про достовірність заявлених даних. До речі, компресор, підключений до даної батареї також працює без будь-яких знижок та умовностей.

В підсумку перед нами чудовий варіант додаткового джерела живлення на роки, з якісними батарейним блоком, розбірним форматом корпусу, потужним ліхтариком, автомобільним зарядним пристроєм та чималою кількістю інших цікавих "речей". І головне – все це зроблено в Україні, українцями й для українців.

Замовити дану модель можна тут.

Продукт надано пресслужбою Neken