22 апреля 2024, 13:49

Gembird WM-80ST-05 – потужний кронштейн з гарним розворотом та нахилом

За останні роки Gembird суттєво просунувся вперед в продуктовому портфелі кронштейнів, і сьогодні вже здатен запропонувати рішення, що задовольнять чи не будь-які вподобання користувача. Однією з таких моделей слід вважати саме WM-80ST.

Виріб орієнтовано на монтаж телевізорів з дисплеєм до 80 дюймів, а серед ключових можливостей - великий кут розвороту, нахилу, дальність відступу від стіни та навантаження до 50 кг включно. Втім, лише зазначеним переваги моделі не обмежуються.

Ключові технічні характеристики та функціональні особливості

  • Сумісні екрани ТВ - 37" - 80";
  • Сумісність з VESA - 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 мм;
  • Навантаження - до 50 кг;
  • Профіль - 76 ~ 620 мм;
  • Діапазон нахилу: +3° ~ -15°;
  • Діапазон повороту: +90° ~ -90°;
  • Рівень екрана: +3° ~ -3°;
  • Монтаж - суцільна стіна, подвійний штифт (406 мм);
  • Кабель-менеджмент;
  • Вага - 7.3 кг;
  • Габарити - 620x685x425 мм;

Комплектація та упаковка

Тут відразу «з коробки» маємо декілька «речей»:

  1. виріб в зібраному стані «з коробки»; самостійно потрібно буде змонтувати лиш екран;
  2. найбільш широкий комплект кріплень, що особисто мені доводилось бачити, включаючи гайковий ключ;
  3. детальне керівництво користувача, причому в ілюстрованому вигляді. І хоча одне питання до нього в мене знайшлося (до нього ще повернемося), все ж наявність згаданого документа суттєво спрощує і збірку екрана, і процес монтажу на кожному етапі.

Поставляється перераховане в чималій коробці, виготовленій з картону. Дизайн упаковки це стиль, який ми вже з вами раніше бачили в огляді других моделей кронштейнів бренда. Серед іншого, на стінки виробник виніс чималу кількість різноманітних даних щодо можливостей та особливостей виробу – варто уваги.

 

Використані матеріали та наші враження щодо якості збірки

Корпус Gembird WM-80ST – це, головним чином, метал. З нього тут абсолютно все, за винятком заглушок деяких отворів, а також елементів системи кабель-менеджменту. Реалізована система шарнірів, звісно ж, також зроблена з матеріалу, який я згадав першим. Товщина його понад 0,5 мм. Цього 100% вистачить на максимальне навантаження до 50 кг, як, власне, і заявлено виробником. Поверх металу використано якісне порошкове фарбування, яке особисто мені сподобалось.

Стосовно якості збірки, тут питань жодних. За винятком, як я вже говорив, самого екрану, у всій решті маємо готове до монтажу рішення вже «з коробки» без будь-яких умовностей. Стосовно ж екрана, його монтаж займає до 7-10 хвилин часу, якщо ви «озброєні» викруткою, і до 3-4 за умови, якщо у руках у вас шуруповерт. Складнощів ніяких, навіть у тому випадку, як цей досвід ваш перший. Мав змогу перевірити й не лише на своєму прикладі.

Ключове за ергономіку

Тут кілька, скажімо так, тез, що варті вашої уваги. Перша – дійсно чудова робота шарнірів. Маємо плавний рух, без ривків, мимовільних змін у розташуванні та ін. «прикладів», на базі яких можна було б сказати, що виробник намагався зекономити. Ні, тут нічого подібного ви не побачите – підхід з чітким розумінням своєї справи.

Серед інших також важливих особливостей кронштейна передбачена можливість виконувати поворот до 180 градусів включно, тобто мова про максимально комфортне налаштування по горизонталі. Налаштування по вертикалі до 15-18 градусів, чого, як довела моя практика, більш ніж достатньо для отримання оптимального кута залежно від знаходження глядача. Що особисто мені сподобалось ще – можливість регулювання відстані від стіни – 76– 620 мм. Все це разом досить маневрово та зручно. Повірте моїм враженням – ви 100% відчуєте різницю з Gembird WM-80ST, навіть якщо до того ваш ТВ вже висів на іншому кронштейні. Але куди більш суттєвими вони будуть, якщо на Gembird WM-80ST «переїзд» виконувався зі столу чи іншої горизонтальної поверхні. Особисто мені вже точно є з чим порівняти.

Формування екрана та монтаж на стіну

Щодо збірки самого екрану на кронштейні, тут питань ніяких – від слова зовсім. Все що потрібно – пригвинтити 4 металеві планки з відповідними пазами. Як правильно ставити «підкаже» розміщення відповідної кількості отворів з внутрішніми різьбами. За час, що буде необхідний на таку збірку я вже говорив вище.

Стосовно встановлення вже готового кронштейну на стінку, тут маємо компроміс. Виробник пише за вбудований рівень; по факту вбудовувати його потрібно буде самому. Але маємо одне «але» - навіть з деталізованою інструкцією користувача це зробити не так просто. У мене, в кінцевому підсумку, вийшло. Якщо вам в цьому плані успіх не посміхнувся, раджу «озброїтися» стороннім рівнем – нічого поганого в цьому немає, а результат буде чудовим.

Після центрування кронштейна ваш чекає буріння шести отворів та загвинчування відповідної кількості «штатних» гвинтів. Особисто я люблю таку роботу, а тому й виконував її з задоволенням.

Короткий інструктаж з фіксації телевізора

Завдяки підтримці чи не всіх відомих нам стандартів VESA, кріплення ТВ на кронштейн на останньому етапі зведено до мінімуму. Комплектом постачання передбачені додаткові металеві П-образні планки з гаками та гвинтовою фіксацією – їх пригвинчуємо першими. Далі ви підвішуєте створену конструкцію на кронштейн за ці гаки та фіксуєте її за допомогою наявних тут гвинтів.

На що варто звернути увагу – штатний гвинтовий ключ - для абсолютно надійної фіксації його можливостей недостатньо, раджу скористатися стороннім. Ну і друге – відсутність хрестоподібної викрутки, не дивлячись на те, що виробник декларує наявність «повного монтажного комплекту». Та, звісно ж, ні перше, ні друге ніяк не впливає на високий рівень самого кронштейну та, відповідно, його функціонал – тут питань жодних.

Кабель-менеджмент

Ну і насамкінець, як бути з наявними кабелями? Про відповідь на це запитання виробник також подбав. На виході маємо гарну систему кабель-менеджменту, яка, на мій погляд, на корні вирішує проблему укладання кабелів. В процесі тестування мав змогу спробувати, а тому й висновками ділюсь відповідними.

Висновки та підсумки

Таким чином, у випадку з Gembird WM-80ST ми маємо дійсно маневровий кронштейн для великих телевізорів. Особисто мені в цій моделі сподобалось багато «речей», а особливо готова конструкція «з коробки», простий на надійний монтаж екрана, встановлення на стінку та кінцеве кріплення телевізора. Ну, а великий кут розвороту та нахилу дозволить користувачеві налаштувати, навіть 80-дюймову панель, максимально зручно під його потреби.

Рекомендована роздрібна вартість – 2399 гривень

Продукт надано пресслужбою ERG GROUP