8 июня 2024, 16:21

ColorWay CW-VR16-01D - 3,5 кВт реле для захисту побутової техніки

Потужне та водночас стильне реле, розраховане на захист різноманітної побутової техніки. Про мої враження від знайомства з ним я розповім у цьому огляді.

Упаковка

Користувач отримає виріб в невеликій блістерній упаковці, зроблений з прозорого матеріалу. Коробка не є запаяною, а тому за необхідності ColorWay CW-VR16-01D в ній можна зберігати. Наприклад, якщо деякий час вирішили не користуватися виробом.

Традиційно для блістера, на стінки упаковки виробник не виніс ніякої інформації щодо можливостей та особливостей приладу – всі дані на цей рахунок на картонній вкладці всередині. Оскільки, як пам’ятаємо, блістер коробки прозорий, зі всіма даними зі стінок можна ознайомитися, навіть не відкриваючи її. Саме цим ми й займемося далі. Не перемикайтесь!

Інформація зі стінок коробки

А точніше – зі стінок картонної вкладки. Отже, якщо ви хочете дізнатися за всі (чи майже всі) особливості виробу, на стінці спереду даний перелік у вигляді вертикальної стрічки піктограм. Внизу – мітка гарантії, інформація про захист від дітей та ін. цікаві "речі". Трішки вище "посадкового місця" під безпосередньо сам виріб кілька ілюстрацій типового використання реле.

На стінці позаду – дані щодо функціональності, налаштувань, перелік застережень, схема підключення та багато ін., включаючи дані щодо виробника. Словом, так або інакше все це варте уваги.

Комплект поставки

Далі кілька слів за комплект поставки ColorWay CW-VR16-01D. Відкривши коробку, всередині користувача чекає виключно сам виріб – реле ColorWay CW-VR16-01D. Документація не передбачена, але зважаючи на особливості інсталяції та експлуатації плюс наявність ключових даних на коробці позаду, доцільність в ньому як такому нульова.

Ключові технічні характеристики та функціональні особливості

• Робоча напруга - 220 В/50 Гц змінного струму;
• Максимальне навантаження - 16 A, 3520 Вт;
• Час затримки - від 005 до 999 секунд;
• Діапазон захисту від низької напруги - можна встановити 150-210 В;
• Діапазон захисту від перенапруги - можна встановити 230-280 В;
• Робоча температура - від -5 до 55 °C;
• Максимальна робоча вологість - 85% RH;
• Гарантія - 12 місяців.

Використані в корпусі матеріали

Корпус ColorWay CW-VR16-01D – це поєднання двох чималих пластикових деталей – глянсової частини спереду та матової тильної. До речі, тильна частина і бічні панелі – один цільний шматок корпусу, що з погляду якості збірки додатковий плюс.

Легко помітити – корпус даної моделі реле для користувача є розбірним – "посадкові місця" гвинтів легко помітити на тильній частині. Зі ще металевих деталей - вилка, клемники та ін.

Враження щодо якості збірки

Тут ніяких претензій, причому не лише до пункту "припасування деталей", але і якості обраного пластику. Словом, ви будете задоволені. Ще один плюс на користь саме такого пластику – його підвищені термостійкі особливості. Втім, зважаючи на сам характер виробу, згадана особливість пластику в такому випадку є логічною.

Ключове за ергономіку

Дана модель реле серед іншого мою увагу привернула вентиляційними сітками на стику тильної панелі та бічних граней. По-перше – це гарно виглядає, вдало доповнюючи ідею з дизайном. По-друге – можливостей в цьому плані забагато не буває, особливо для рішень такого плану. Словом, підхід та й реалізацію також повністю схвалюю. Крім згаданого, ще на панелі позаду перелік ключових особливостей моделі, вилка підключення до електромережі та ін.

На глянцевій передній панелі розетка для підключення споживача, логотип бренда та 1-стрічковий дисплей.

Дизайн

Якщо обирати кращу позицію серед трійки даних реле ColorWay, що доступні наразі для українського користувача з точки зору дизайну, то найбільших овацій, на мій погляд, заслуговує модель CW-VR16-02D. А ось після неї вже ColorWay CW-VR16-01D. Втім, справедливості заради варто відзначити, що остання також досить цікава і я зовсім не виключаю, що, наприклад, "виходячи" дизайну приміщення, де буде працювати ColorWay CW-VR16-01D, саме йому буде надано вибір.

Якщо ж абстрагуватися від лінійки, ColorWay CW-VR16-01D виглядає цікаво. Він гарно доповнив куточок, де розміщений телевізор.

Ну і не варто забувати за вдале поєднання білого кольору з червоним циферблатом та чорним логотипом спереду, доцільно розміщеними вентиляційними сітками та ін. вартою уваги "дрібнотою". Все це чудово доповнює стиль, і, без сумніву, здатне привернути увагу.

Підключення та налаштування

В цілому, в цьому плані складнощів ніяких. Щобільше, для тих користувачів, для яких даний досвід перший, виробник пропонує змістовну і до того ж покрокову підказку. Остання знаходиться позаду коробки. Коротко кажучи – підключаємо споживача на реле, далі реле в електричну розетку і це, власне, все.

В налаштуваннях можна обрати тривалість таймінгу - від 5 секунд до 999. Це час, на який система фігурально кажучи, "забороняє" електромережі живити під’єднаного до реле споживача. Для налаштування використовуємо кнопки на одній з бічних панелей.

Короткі підсумки та висновки

За тестовий період я мав можливість під'єднати до ColorWay CW-VR16-01D чималу кількість різних пристроїв, починаючи від телевізора і закінчуючи електрочайником. Зараз в Україні почалися досить складні часи зі стабільністю електромережі, а тому даний тест виявився доречним – "перехоплень" різноманітних коливань за тестові два тижні було більше ніж достатньо.

Прилад працює стабільно, без будь-яких знижок чи умовностей іншого характеру, налаштовується дуже просто, а в процесі роботи не потребує додаткового втручання з боку користувача. Ну і, крім того, він більше ніж доступний за ціною, тоді як сказати те ж саме за вашу побутову техніку у вас навряд чи вийде.

Вартість моделі на сайті бренда..

Продукт надано пресслужбою ColorWay