29 июня 2024, 11:54

Gelius GP-PK006 – захищений годинник, що знає, де ваша дитина

Доступний за ціною "розумний" годинник, який виробник орієнтує на використання дитиною з шести років. Які переваги отримує ваш "малюк", а які отримаєте ви? Про все це і не тільки я розповім далі в огляді.

Комплектація та упаковка

– смартгодинник – Gelius GP-PK006 з ремінцем;
– додатковий ремінець;
– магнітний зарядний блок, сумісний з кабелем USB;
– компактне керівництво користувача;
– гарантійний талон;
– "відмичка" для слота NANO SIM.

Користувач отримає виріб в невеликій картонній коробці модульного типу – безпосередньо сам короб та кришка з чималими бортиками. Всередині виріб на досить міцному картонному ущільнювачі, а тому транспортування/зберігання його тут абсолютно надійне, причому без будь-яких умовностей.

"Підказка" щодо ключових особливостей та можливостей моделі виробником винесена вже на кришку коробки – маємо досить перелік у вигляді піктограм. Тут же поряд деталізована ілюстрація виробу, його назва, примітка вікової категорії + дані про підтримку 4G та GPS.

На стінці позаду – детальний перелік характеристик, маркування, адресу потужностей, на яких було виготовлено модель та ін. цікаві "речі".

Нарешті, на одній зі стінок ще одна стрічка піктограм, яка доповнює згадану на кришці – на неї також варто звернути увагу, адже все це "складові" найпростішого способу отримати відповіді на питання щодо можливостей та особливостей моделі без додаткових "питань" до Google.

Характеристики та можливості

– Ємність акумулятора – 680 мА/год;
– Гарантія – 12 місяців;
– Дисплей – 1.4′ IPS (240х240 пікселів);
– Камера – 2 Мп;
– Особливості – відеодзвінок, GPS/LTE/WiFi, SOS оповіщення;
– Процесор – ASR3603S, 832МГц, одноядерний процесор ARM Cortex-R5;
– Ступінь захисту – IP67;
– Тип Sim карти – Nano Sim.

Використані матеріали та мої аргументи щодо якості збірки

Перше, на що варто звернути тут увагу - корпус Gelius GP-PK006 є захищеним за стандартом IP67. Таким чином, ваша дитина може навіть приймати душ чи щобільше – плавати з годинником в басейні/річці/ставку, не переймаючись за те, що вода зможе його пошкодити. Це, звісно ж, плюс!

Другий плюс – використані в корпусі матеріали. Передусім маємо пластик. Останній ну дуже міцний і часу, щоб впевнитися в цьому у нас з моєю майже 6-річною донею було більше, ніж досить.

Крім пластику, ще "на борту" трохи металу (контактний майданчик, гвинти кришки та ін.) плюс силікон. Останній разом з невеликою кількістю металу в ремінці. До речі, ремінців в комплекті поставки, як пам’ятаємо два і це приємно, адже можна не перейматися з купівлею нового, якщо з першим щось станеться. Діти є діти! Якість матеріалу особисто мені сподобалась; за потреби можна навіть мити з милом. Ще одна перевага – класичні розміри та формат кріплення – у випадку бажання експериментів з іншими кольорами та стилями проблем з купівлею нових не буде, адже аксесуарів з аналогічними параметрами більше ніж достатньо, навіть у Gelius..

Матеріал, що прикриває дисплей – пластик. Крім того, зверху маємо захисну плівку.

По збірці питань жодних, одні переваги. Перша – в розбірності корпусу для користувача. Так, на стадії зняття кришки, але тим не менш, втручання у випадку необхідності може бути різним і, відповідно, рахунок за підсумками теж. Друга – "посадка" пластикової прослойки на дисплей трішечки нижче бортиків окантування, а тому саме таке окантування буде перебирати на себе частину, скажімо так, результатів "взаємодії" передньої панелі з довкіллям. Ну і третє - припасування деталей між собою, що сподобається навіть відвертим скептикам; конструкція виглядає цілісно і якісно, а на руці користувача відчувається впевнено.

"Татку, я хочу саме цей, український годинник"!

Моя Єва була в захваті від Gelius GP-PK006. Дитина любить все патріотичне, і саме тому, коли вона побачила його у мене в руках, відразу ж попросила купити. На руці дитини сидить чудово. Так, габарити на фоні її дещо помітні, але до них досить швидко звикаєш. Зате ось саме такий аксесуар в поєднанні з, наприклад, вишиванкою та відповідною сумочкою/рюкзаком буде безпрограшним рішенням, чудово доповнюючи стиль молодого сучасного українця. Українське для українців – все саме так, як і має бути. Без будь-яких компромісів чи умовностей іншого плану.

Дисплей

У Gelius GP-PK006 1,4-дюймовий екран з роздільною здатністю 240х240 пікселів. За тип використаної матриці виробник не вказує, але скоріше за все маємо IPS, до того, достатньо непоганого рівня.

У відповідному підменю налаштувань передбачена можливість ручного регулювання яскравості по 9 попередньо встановленим позиціям.

З кутами огляду тут все ну дуже непогано, навіть під максимальними нахилами – мали змогу оцінити. На максимумі яскравості помітних "переливів" в бік білого чи синього я не відзначив.

До питання про ергономіку

Майже повністю керування годинником здійснюється за допомогою сенсорного екрана. Крім того, частина функціональності закріплена за наявними тут кнопками справа, а ще сенсорною кнопкою у вигляді ланцюга. Остання розташована в нижній частині екрану.

Трохи вище дисплея - фронтальна камера для відеодзвінків. Зі ще цікавого на цій же частині корпусу відзначу невелику сітку вбудованого динаміка – вона трохи нижче сенсорної кнопки.

На кришці позаду логотип Gelius, а також дві невеличкі наліпки з технічними даними про годинник, наприклад, тим же IMEI. Тут же поруч контактний майданчик під зарядний блок.

Ну і нарешті, згадані на бічній панелі кнопки. Мова йде про клавішу SOS та кнопку увімкнення/вимкнення живлення. До речі, вимикати живлення можна ще у відповідному пункті налаштувань. Ще одна особливість кнопки – повернення в одне натиснення до дому з будь-якого підменю, де знаходиться користувач.

Операційна система

Gelius GP-PK006 працює під керівництвом пропрієтарної операційної системи з досить солідним, скажімо так, "арсеналом" попередньо встановленого програмного забезпечення. Щобільше – є навіть ігри, що особисто мою дитину ну дуже порадувало. Що ж, "розумний" годинник має бути розумним всебічно, хоч якби пафосно то не звучало.

Процесор, оперативна та вбудована пам’ять

В основі Gelius GP-PK006 – одноядерний ARM Cortex-R5 (ASR3603S). "В компанії" з ним 128 МБ оперативної пам’яті та 192МБ вбудованої. Користувач не може розширити останню, але проблеми в цьому особисто я не бачу – реалізованого "під капотом" вистачає більше ніж.

Серед бездротових модулів та інтерфейсів варто відзначити GPS, LBS, AGPS, Wi-Fi (працює сервісно на підвищення точності геолокації). Окремий пункт – підтримка LTE, і, відповідно, відеодзвінків.

Додаток SeTracker та його особливості/можливості

Звичайно ж, ви можете використовувати й без попередньо встановленого додатку SeTracker на ваш смартфон, але саме з останнім функціонал годинника розкриється на повну, як-то кажуть, потужність.

Застосунок розповсюджується безплатно, але містить вбудовану рекламу; спочатку її наявність трохи бісить, але згодом на неї перестаєш звертати увагу. У кого це не вийшло, можете її вимкнути. Не безплатно ж, звісно!

Далі два моменти. Перший – не надто важливий. SeTracker – це розробка стороннього виробника, яка також сумісна і з Gelius GP-PK006. На другий "момент" звертаємо особливу увагу. SIM-карта в годиннику має бути з активним балансом на рахунку, оскільки переважна більшість функцій "зав’язані" саме на підключенні до Інтернету.
Створення облікового запису займе у вас 1-2 хвилини.

Далі головне меню з трьома розділами – "Головна сторінка", Amusement (розділ, який особисто мені не знадобився), а також "Профіль". В останньому персоналізуєте інформацію про себе, виконуєте підключення годинника, налаштовуєте формат дати та ін.

Розділ Amusement особисто мені не знадобився, проте, можливо, знадобиться вам. Він містить ігри, які користувач може додати в годинник. До речі, кілька штук їх встановлено вже "з коробки".

"Головна сторінка" зібрала, власне чи не ввесь функціонал виробу. Тут міститься "Карта" і ви можете дивитися (виконавши попередні налаштування) де наразі ваша дитина. Крім того, ви можете налаштовувати їй будильник, здійснювати відео дзвінки та багато ін.

Короткі підсумки

За тестовий період мав змогу спробувати чи не всі функції годинника, в тому числі можливість прослуховування.

Навігація працює чудово, точність на висоті.

Сподобались і відеодзвінки, а також наявність крокоміра. Смішно реалізована можливість пошуку годинника.

Все це варто спробувати в ділі, адже заразом воно додає комфорту з точки зору контролю за дитиною. Ви знаєте де вона, з ким, можете подзвонити, можете послухати чим зайнята та про що говорить та й дитині є тут чимало цікавих речей – від тих же дзвінків друзям чи рідним до фото, ігор і так далі.

Вартість продукту на сайті бренду.

Виріб надано пресслужбою бренду Gelius