27 октября 2024, 20:58

Gelius Nexus Magnetic Wireless Charge GP-PBW100i – бездротовий 15Вт повербанк

Одна з перших моделей повербанків, що нам доводилось тестувати з підтримкою бездротової зарядки. Серед інших особливостей - швидка дротова зарядка, стильний металевий корпус плюс модифікації на 5000 мА/год та 10000 мА/год.

Втім, лише переліченим цікавість до моделі не обмежується.

Упаковка

Але давайте про все по черзі. Отже, користувач отримає виріб в напрочуд компактній картонній коробці модульного типу – безпосередньо сам короб з чималими бортиками, а ще кришка аналогічного формату та незначно більших розмірів.

Матеріал – картон. Тактильно він дуже міцний. Крім того, безпосередньо під розміщення самого зовнішнього акумулятора передбачено ущільнювач з матеріалу, що нагадує собою блістер. Словом, з транспортуванням від виробника до продавця і далі користувача ніяких питань не буде – в плані безпеки все надійно.

Звичайно упаковка від того чи іншого продукту – це те, що відправляється в утилізацію відразу ж (чи майже відразу) після розпаковки виробу. Та навіть якщо упаковку від Gelius Nexus Magnetic Wireless Charge GP-PBW100i чекає аналогічна доля, звернути увагу на дані зі стінок варто, адже це найпростіший спосіб отримати відповіді на принаймні ключові моменти технічного характеру. Однак про це ми з вами поговоримо вже у наступному розділі. Не перемикайтесь!

Інформація зі стінок коробки

Особисто я не дуже впевнений в тому, що вам як і мені примітка 5000 мА/год на більшій частині кришки (передній/верхній – залежно від ракурсу) нагадує про існування двох версій даної моделі – 5000 мА/год та 10000 мА/год, але особисто у мене склалося саме таке враження. Крім згаданої примітки, тут же поруч у вигляді піктограм перелік ключових особливостей, трохи осторонь – інформативна ілюстрація виробу, логотип та ін.

Позаду маємо кілька ілюстрацій типового використання повербанку, паспорт виробу кількома мовами, детальний перелік технічних характеристик англійською та українською мовами, адресу потужностей виробника, ще один логотип бренда та повну назву виробу.

Комплект поставки

Далі час розпаковки.

Всередині коробки користувача чекає абсолютно класична комплектація - сам виріб, невеликий кабель USB Type-C, а ще змістовне керівництво користувача кількома мовами.

Ключові технічні характеристики

- Габарити – 99х64.5х10 мм;
- Вага – 120 г;
- Функції заряджання – Power Delivery;
- Індикація – рівень заряду повербанка;
- Ємність – 5000 мА/год;
- Технологія – Li-pol;
- Особливості – бездротова зарядка.

Використані в корпусі матеріали

Безперечним плюсом корпусу даної моделі слід вважати той факт, що він майже повністю металевий. Виняток - поверхня, на яку ви кладете смартфон для підзарядки; остання за відчуттями з пластику. Під нею передбачено магнітний прошарок. За його доцільність ще поговоримо.

Стосовно ж металевої частини вона цікава ще й тим, що є монолітною, тобто всі сумніви щодо якості збірки, як мінімум на цих "вузлах" можна відразу "відсіювати". Наявна на одному з ребер механічна кнопка виконана також з металу.

Порт Type-C, виведений в товщі металевої стінки отримав додаткове металеве (перепрошую за тавтологію) окантування.

Якість збірки

По цьому розділу статті все круто. Жодних питань, зауважень, претензій бути не може. Корпус компактний, міцний, майже повністю монолітний. Словом, саме так, як і має бути в дійсно якісної речі. Ах так, а ще ця модель досить стильна – гарна компанія сучасним флагманам з підтримкою бездротової підзарядки.

Дизайн – ключові тези

Зовнішність Gelius Nexus Magnetic Wireless Charge GP-PBW100i – це три, скажімо так, моменти:

- дійсно стильний металевий корпус;
- надзвичайна компактність, що дозволяє з легкістю користуватися виробом, в тому числі "на ходу";
- можливість бездротової зарядки акумулятора смартфона, що володіє відповідною особливістю.

Загалом третя особливість "випливає" з другої, адже саме компактні габарити дозволили користувачеві отримати максимальну зручність, навіть під час бездротової підзарядки "на ходу". Приклав "трубку" до круглої "намагніченої" панелі; на виході вся ця конструкція зручно розмістилась в руці користувача, і можна продовжувати розмову. Погодьтесь – значно легше і зручніше, ніж підключати кабель. Але кабельне підключення тут також передбачене. Та про це ми поговоримо трохи згодом.

До питання про ергономіку

Верхня "пластикова" панель з магнітом - майданчик для бездротової підзарядки.

Одна з бічних панелей примітна портом USB Type-C, згаданою раніше механічною кнопкою перевірки поточного рівня зарядки, а також п’ятьма відповідними світлодіодами.

Ще одна з граней примітна кількома стрічками технічних даних: ємність моделі, х-ки наявного тут порту, логотип бренда та ін.

Особливості/можливості кабельного підключення

Наявний в даній моделі порт USB Type-C можна використовувати не лише для підзарядки повербанка. Дротова зарядка сторонніх гаджетів безпосередньо від Gelius Nexus Magnetic Wireless Charge GP-PBW100i також можлива, і в цьому плані все працює чудово. Таким чином, у підсумку можна виконувати підзарядку двох гаджетів одночасно.

Окрема подяка виробникові за підтримку Power Delivery. Так, мова про технологію швидкої зарядки. До речі, від нашого редакційного 65ВТ адаптера ColorWay GaN3 Pro Power Delivery GP-PBW100i з одного початкового відсотка до "сотні" GP-PBW100i заряджався менш як за годину.

Крім зазначеного ще варто згадати за захист від перезарядки. Останній – це користь для батарейного блоку всередині – мова про захист від можливих пошкоджень під дією струму.

Особливості бездротової зарядки

ColorWay GaN3 Pro Power Delivery GP-PBW100i підтримує бездротову підзарядку з максимальною потужністю 15Вт. Також, що дуже цікаво – заряджання може виконуватися не лише на 15Вт, але й менших потужностях - 5Вт, 7,5Вт та 10Вт – "розумна" технологія всередині даної моделі Gelius сама визначає найбільш оптимальні характеристики заряду, залежно від особливостей споживача, що був підключений в конкретний час.

Тестування бездротової підзарядки

Тепер щодо тестування бездротової зарядки. Щоб перевірити її можливості, я скористався смартфонами iPhone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S8 Edge.

Підключення миттєве в обох випадках, причому, навіть через чохли.

Мимовільних розривів "з’єднання" я не помітив ні за першою зі згаданих моделей, ні за другою.

Підзарядка виконувалась на максимальній потужності.

Стосовно ж магнітної фіксації тут тестування без чохлів. За підсумками зручно в обох випадках, але на iPhone вона стійкіша.

Короткий підсумок

В підсумку маємо цікаву пропозицію у тому випадку, якщо вам потрібен повербанк, здатний забезпечити максимальну зручність саме під час бездротової підзарядки акумулятора смартфона. Дана модель дійсно компактна, дійсно зручна і дійсно металева. Крім того, ще тут захист від позаштатних проявів електричної мережі під час зарядки та підтримка швидкої зарядки.

Вартість – 1199 гривень за версію на 5000 мА/год.

Продукт надано пресслужбою бренда Gelius