9 января 2023, 8:18

Gelius Backpack Saver GP-BP003 Blue – "кодовий" рюкзак під 15.6-дюймові ноутбуки

Молодіжний рюкзак для ноутбуків з дисплеєм до 15,6 дюймів . Серед найцікавіших особливостей моделі варто відзначити наявність кодового замку, інтерфейсу 3,5 мм та USB-порту для підзарядки "на ходу". Наскільки вдало продумана ергономіка?

Замість вступу

Коли забиратимете свій Gelius Backpack Saver GP-BP003 Blue з магазину, вам його видадуть у поліетиленовому пакеті, розмірами трохи більше самого рюкзака. Нічого як такого незвичайного в цьому немає - рішення класичне і необхідне для захисту виробу від пилу та іншого дрібного впливу навколишнього середовища з чим, до речі, справляється цілком непогано.

Гарантійної документації, яку ми зустрічали в моделі Gelius Backpack Waterproof Protector 2 GP-BP006 Black, тут немає, а тому раджу зберегти чек, що свідчить про покупку, номінально на кілька тижнів для досконалої перевірки роботи кодового замку.

Ключові технічні характеристики

• Матеріали – тканина, екошкіра;
• Призначення – транспортування ноутбуків 15,6 ';
• Розміри – 280х460х160 мм;
• Колір – blue.

Використані матеріали

Виробник заявляє – у Gelius Backpack Saver GP-BP003 Blue використано кілька типів матеріалів – щільна, водовідштовхувальна тканина, екошкіра, стропа та трішки металу (окантовки інтерфейсів, фурнітура). Ще є сітка та ін.

Наплічні ремені виробник посилив стропою. Останній з зазначених матеріалів не розтягується з часом, а тому наявність його на ручці – рішення дуже правильне та доречне. Особисто з власного досвіду додам - ви залишитеся задоволені її застосуванням, навіть через пів року активної експлуатації рюкзака.

Крім всіх зазначених матеріалів, ще на борту є пластик. З нього, насамперед, петлі. Крім того, пластиковим вийшов корпус зазначених раніше інтерфейсів, а також кодового замку.

Мої враження від якості пошиття

Не знаю як кому, але особисто мені подобається той факт, що в Gelius все більше уникають зовнішніх стібків, а віддають перевагу внутрішнім. По-перше, так надійніше, адже розташовані таким чином стібки не взаємодіють із джерелами навколишнього середовища зі всім відповідними наслідками. По-друге, зі стібками всередину виріб виглядає набагато симпатичніше. Якщо вам цього мало, тоді раджу просто порівняти дві моделі наочно – навіть в одній ціновій категорії ви побачите суттєву різницю.

Стібки від фурнітури виробник також "заховав" усередину і мені це також дуже сподобалось.

Щодо якості пошиття, тут без питань. І знаєте, що – я не робив знижок на ціновий рівень моделі, все по максимуму. Але навіть так результатом залишився задоволений – нічого не стягнуто, немає решток ниток, які теоретично виробник міг би "забути" обрізати, та й не прошитих ділянок також не залишили. Словом, за 5-бальною шкалою найвищий бал і ніяк інакше.

Враження від дизайну

Gelius Backpack Saver GP-BP003 Blue – це стильна міська модель переважно для молоді. Звичайно ж, через наявність кодового замку, можна говорити і про те, що GP-BP003 буде популярний в подорожах, тим більше що габарити дозволяють взяти його з собою як ручну валізку в літак. Разом з тим, як би не склалися відносини з літаком (особливо зараз), в умовах міста модель "розкриє" себе найкращим чином. Поєднання не найяскравіших кольорів дозволить вам не привертати до себе зайвої уваги, а вибраний виробником стиль – підкреслить ваше прагнення бути в тренді.

Центральне відділення

GP-BP003 має одне велике відділення, всередині якого передбачено декілька кишень. Відділення під ноутбук із потовщеною перегородкою – фіксується на резинці з липучкою. Зрозуміло, сам собою формат не є новим, але за практичність і якість я ручаюся, та й впевнений, що всі хто з ним стикався, зі мною погодяться.

Протилежна частина цього ж відділення отримала дві невеликі кишені із сітки. Щодо якості пошиття, тут без претензій.

"Посадкове місце" між цими двома стінами досить велике – можна покласти навіть студійні навушники, ну чи якусь кількість речей для відрядження.

Із ще цікавих моментів відзначу вже згадані побіжно потовщені стінки, у тому числі зовнішні. Тут, на мій погляд, оптимальна кількість піни, щоб пристрої всередині були надійно захищені, навіть під час падіння з невеликої висоти. Відповідне тестування проводилось.

Передня "кишенька"

А ось щодо кишеньки спереду, спочатку у мене склалося хибне враження, що вона зовсім маленька. Насправді ж це не так, і при необхідності, ви легко зможете помістити всередину, у тому числі 7-дюймовий (або трохи більше) планшет, причому навіть у чохлі. За захист можна не переживати – за це потурбувався виробник, і на мою думку, дуже непогано.

Окремо приємний момент – розташування блискавки – вона тут ніби під козирком, який її повністю закриває. За підсумками жодного впливу на нього того ж дощу.

Бічні кишені

Їх по дві з кожного боку - по одному відділенню на блискавці і ще по одному з сітки. Перші із зазначених дозволяють "ховати" в них ті ж самі повербанки або інші предмети алогічних +/- розмірів, а сіткові – це для пляшок з водою. Одне слово, все для зручності і ніяк інакше.

Потаємна кишеня

Потаємна кишеня в даній моделі рюкзака одна. Розташована на спинці, закривається на блискавці, забезпечуючи таким чином повну безпеку усьому, що знаходиться усередині, як мінімум, поки рюкзак у вас на спині. Зовнішня спинка потовщена.

Фурнітура

Фурнітура, що використовується в даній моделі, не є фірмовою Gelius, проте питання якості не підлягає сумніву, в чому особисто я переконався за час експлуатації рюкзака далеко не один раз.

Окрема увага приділена формі ручки повзунка - вона дуже зручна для хвата пальцями, і випробувавши її на практиці, ви зі мною погодитеся.

Детальніше про інтерфейси

Gelius Backpack Saver GP-BP003 Blue – чи не перша модель ноутбучного рюкзака на моїй пам'яті, в якій реалізований інтерфейс 3,5 мм. Чи зручно ним користуватися? На мою думку, цілком. Наскільки часто буде використаним, тут все залежить від ваших особистісних уподобань.

Поруч із роз’ємом 3,5 мм знаходиться порт USB. Для чого він тут, певен, пояснювати не треба.

Ручки та наплічні ремені

Форматів транспортування рюкзака два. Обидва класичні – нічого нового тут поки що не придумали, та й що тут ще можна вдосконалити.

Ручка для ручного перенесення вшита в наплічні ремені. Зручно? Цілком! Чи тягнеться з часом? Мої тестові два тижні довели, що ні.

Дещо нижче вшита поперечна противага, яка при перенесенні приймає частину ваги на себе. Не новина, але знову-таки зручно. Крім того, варто відзначити ергономічні подушечки на спинках з повітряною мембраною на твердій основі. Все це – додатковий комфорт.

Можливість регулювання висоти є і реалізовано цілком зручно.

Кодовий замок

Тестовий період дозволив розібратися з кодовим замком настільки добре, наскільки це можливо. За підсумками я залишився задоволений, хоча маючи досвіду більше, ніж знайомство лише з цією моделлю, рекомендую чек, який свідчить про покупку притримати для більш тривалого тестування, зайвим не буде.

Короткий підсумок

За підсумками Gelius Backpack Saver GP-BP003 Blue варто рекомендувати на роль сучасного міського рюкзака на кожен день, причому, як учням, так і офісним співробітникам середньої ланки. Вибраний виробником формат зручний та надійний, повністю виправдовує себе в експлуатації "на кожен день", відпрацьовуючи кожну витрачену на нього гривню.

Вартість моделі на сайті бренду.

Продукт наданий пресслужбою бренду Gelius