22 июля 2024, 7:57

Gelius Transformer 2 GP-LTL004 – лампа з дисплеєм та бездротовою зарядкою

Сучасна настільна лампа вже давно перестала бути просто аксесуаром для освітлення вашого робочого місця. Така лампа сьогодні - це ще й порт USB "на борту", можливість бездротової підзарядки й навіть досить чималий дисплей на стійці.

Навіщо він тут, та як все перераховане працює на практиці, ми подивимося у цьому огляді.

Упаковка

Та давайте про все по черзі. Користувач отримає виріб в яскравій картонній коробці з дизайном в стилістиці цього українського бренду. На самому стилі оформлення не зупиняюсь – все це вже пройдений матеріал хоча б по огляду обігрівача Gelius AeroWave S (GP-PCH01). А ось на вивчення даних зі стінок, знайомстві з інформативною (до того ж не однією) ілюстрацією виробу та деякими іншими цікавими "речами" трохи часу витратити варто, адже в підсумку отримаєте змістовні відповіді на те, що саме вміє ця лампа та чому отримала назву "Transformer". Цим ми й займемося далі.

Інформація зі стінок коробки

Вже з ілюстрації на передній (вона ж попутно є кришкою) стінці коробки стає зрозумілим, навіщо в цій моделі дисплей. Так, все вірно, крім іншого, дана лампа ще "навчена" відображати поточний час, дату та навіть температуру.

Різноколірне коло підсвітки на підставці – це нічник. Використовується першокласна RGB-підсвітка і вона вам сподобається; про нюанси також трохи згодом.

Зліва від ілюстрації лампи перелік (у вигляді піктограм) того, що саме вміє виріб. Тут же поряд назва моделі логотип бренду та ін.

Позаду також чимало цікавого. По перше – ілюстрації. Вивчивши їх, а також картинку спереду, ви отримаєте відповідь на питання щодо слова "Transformer" в назві. Саме так, лампа може складатися по двох шарнірам, що робить її надзвичайно компактною та зручною під час транспортування. Крім фото, ще тут паспорт виробу кількома мовами, детальний перелік технічних характеристик та чимало інших, також цікавих "речей".

Комплект поставки

Ознайомившись і з самою коробкою, і з інформацією на стінках, саме час перейти до розпаковки.

Отже, що всередині:

- лампа Gelius Transformer 2 GP-LTL004;
- знімний мережевий адаптер;
- змістовне керівництво користувача кількома мовами.

Технічні характеристики та особливості

- характеристики порту USB - 5 В/1 А;
- потужність бездротової зарядки - 10 Вт;
- максимальна споживацька потужність лампи - 22 Вт;
- потужність нічника - 3 Вт;
- підтримувана колірна температура - 5000K ± 400K, 3000K ± 400K, 4000K ± 400K.

Використані в корпусі матеріали

Gelius Transformer 2 GP-LTL004 отримала дійсно крутий корпус і це перше, що вам 100% сподобається. Чому крутий? Відповідь на поверхні – чи не вперше в рішеннях такого плану використано пластик з відбитком, схожим на шкіру.

І хоча в підсумку перед нами не шкіра, таке рішення, тим не менш, заслуговує на потужну долю овацій, адже насправді вийшло ну дуже і дуже круто.

Крім "шкіряного" пластику, ще "на борту" дві напівпрозорі панелі молочного відтінку – вони "ховають" діоди, трішки металу (окантування порту USB, фіксуючи гвинти та ін.) плюс чимала поролонова підкладка. Остання на нижній частині підставки; слугує для більш надійного зчеплення з поверхнею, на котрій розміщена, а крім того, на кілька міліметрів "підіймає" наявний тут діодний ряд над панеллю, на які лампа розміщена в даний момент.

Враження щодо якості збірки

Одна з переваг Gelius Transformer 2 GP-LTL004 – розбірний формат корпусу; у випадку обслуговування чи ремонту маємо спрощений доступ до нутрощів. Це плюс, причому безкомпромісний, оскільки всі "вузли" нашого "ланцюга" без, скажімо так, "Ахіллесових п’ят".

Ключове за дизайн

Зовнішність GP-LTL004 – це сильна сторона виробу. Поєднання узору під шкіру та RGB-підсвітки нічника виглядає ну просто таки неперевершено. Цей, скажімо так, "тандем" доповнить будь-який дизайн робочого кабінету чи кімнати. Все це дуже класно доповнюється дисплеєм з підсвіткою. Для чого він тут, ми вже дізнались з картинки на стінці коробки. А ось про те, як здійснювати налаштування та керувати світлом поговоримо далі.

Ергономіка та налаштування

Наявний "на борту" дисплей вмикається, як тільки ви увімкнете лампу в електричну мережу. На екрані відразу ж з’явиться годинник, а також календар та відображення поточної температури в приміщенні, де розташована лампа.

Як тут все налаштовується? Доступ здійснюється через кнопку S на тильній панелі з відповідними маніпуляціями за допомогою наявних тут стрілок вгору/вниз. Те ж саме стосується також і дати.

12-годинний формат роботи годинника чи ж 24? Як налаштувати його? Все просто - у звичайному стані натиснути на кнопку, що зазначена стрілкою вверх. Після цього все стає інтуїтивно-простим.

Стосовно температури, вона налаштовується системою автоматично, користувачеві ж потрібно лише обрати шкалу виміру – Цельсій або за Фаренгейтом.

Щодо того, як саме організована відповідна панель бездротової підзарядки, зрозуміло вже по оформленню верхньої її частини – характерний узор не переплутаєте ні з чим.

Потужність – 10 Вт.

Вся решта функціональних елементів на стійці. Внутрішня частина її, крім згаданого раніше дисплея, примітна кнопкою увімкнення лампи. До речі, на цю ж кнопку "підвішена" ще одна функціональність – вимкнення підсвітки згаданого раніше дисплея; виконується шляхом натиснення на неї та утримання. Що ж, як на мене, ця особливість зайвою не буде, особливо в нічну пору доби.

Трохи вище кнопки увімкнення лампи розміщена невелика панель з чотирма іншими елементами керування: увімкнення RGB-підсвітки, вибір режиму (холодний/теплий) світіння лампи, регулювання яскравості. За виконання останньої функції відповідають кнопки зі стрілками вгору/вниз.

За дисплей вже все було сказано вище і додати тут більше нічого.

Кілька слів за облаштування кнопок на зовнішній частині стійки. Вони тут навігаційні, а також зміни режиму. За режим відповідає кнопка М. За її допомогою ви можете налаштувати будильник. Згадана раніше S – це доступ до основного меню, решта – навігація. Ну і я впевнений - не буде зайвим додати й те, що з цими кнопками напрочуд цікаво працювати наосліп - помилки майже відсутні вже в перші хвилини.

За наявний тут порт USB поговоримо дещо окремо.

Нарешті, стосовно відсіку під батарейку, що також розміщена на зовнішній стороні стійки. Мова про додаткове живлення саме на систему, що відповідає за, скажімо так, актуальність показників годинника, календаря та ін. Тобто, робота системи в цьому плані зберігається, хоча дисплей і вимикається разом з вимкненням основного джерела живлення.

Якість освітлення

Тут, передусім, нагадаю, що користувач може регулювати яскравість освітлення по кількох передбачених режимах.

Досить комфортно вже навіть на мінімумі – мав змогу перевірити. На середині достатньо для будь-яких задач, а на максимумі ви можете направити потік світла не на свій стіл, а в кімнату – отримаєте таким чином, чудові можливості в плані освітлення; стороння "допомога" в освітленні за умови площі кімнати 12-14 метрів буде непотрібна. Ну і що також приємно – відсутність мерехтіння. Погодьтесь – це того варте.

Робота нічника

Тут все просто. За увімкнення та перемикання між колірними гамами відповідає одна кнопка на стійці спереду. В керуванні все зручно та практично – ніяких підводних каменів/умовних компромісів.

 

Характеристика порту USB та бездротової підзарядки

Наявний "на борту" порт USB слугує для підзарядки акумуляторів виробів, яким потрібна наднизька напруга. Справедливість сказаного доводить принаймні зноска поряд з портом 5V 1A. Що ж, швидка зарядка "на борту" була б, звісно, цікавіше, але не варто забувати, що і цей порт тут і підтримка бездротової зарядки – все це швидше бонуси до основного функціонала, а не навпаки. Ну і, крім того, хто сказав, що підзарядка акумуляторів TWS-навушників, смартгодинників та багатьох ін. виробів, котрим потрібен слабкий струм, "річ" не потрібна?

Стосовно ж бездротової зарядки, маємо максимальну потужність 10Вт. Скажу відразу – "витягти" їх відносно старим вже Galaxy S8 EDGE проблемою не було.

Загальні враження та висновки

В підсумку, якщо вам потрібна настільна лампа, функціонал якої не обмежується виключно світлом, до Gelius Transformer 2 GP-LTL004 100% варто придивитися. Напрочуд вдалий дизайн в поєднанні з дійсно цікавим функціоналом підкупає. Причому підкупає вже буквально в перші хвилини. На цей час перед нами, якщо і не Mercedes в країні настільних ламп, то рішення ну дуже близьке до нього.

Вартість моделі на сайті бренду.

Продукт надано пресслужбою Gelius