17 апреля 2024, 9:07

Gelius AeroWave S (GP-PCH01) – обігрівач для "вилазок" на природу

Якщо ви думаєте, що я конкретно запізнився з оглядом даного девайсу, можу вас розчарувати. Вся річ у тому, що крім домашнього використання, GP-PCH01 можна також брати з собою на природу для обігріву, наприклад того ж намету, на дачу, і навіть

в підвал, де досить прохолодно чи не ввесь рік. Втім, це не єдині аргументи, чому Gelius AeroWave S варто купити саме зараз.

Ключові технічні характеристики

  • Вхідна напруга – 220В, 50/60Гц;
  • Номінальна потужність – 1000 Вт;
  • Вага – 810 г;
  • Габарити – 150х145х180 г;
  • Матеріали корпусу – ABS/силікон;
  • Виконавчий стандарт – GB 4706.1-2005, GB 4706.23-2007;
  • Потужність в режимі очікування - ≤ 1 Вт.

Упаковка та комплект поставки

То ж давайте про все по черзі. Користувач отримає виріб в картонній коробці з досить щільного матеріалу, куди той поміщено на якісному пінопластовому ущільнювачі. Коробка цікава не лише тим, що на виході ми маємо досить гарний захист для обігрівача всередині, але й довідниковими даними на стінках. Словом, яка б доля не спіткала її після розпакування, особисто я раджу виділити деякий час на вивчення даних – це корисно.

Всередині ніяких несподіванок:

  • обігрівач Gelius AeroWave S (GP-PCH01);
  • знімний кабель підключення до електромережі;
  • документація, що складається з короткого ілюстрованого керівництва користувача, а ще гарантійного талона.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Отже, корпус Gelius AeroWave S (GP-PCH01) – це майже 100% ABS-пластик, тобто ударостійка термопластична смола на основі сополімеру акрилонітрилу з бутадієном та стиролом (назва пластику утворена з початкових літер найменувань мономерів). В підсумку у нас стійкий до легких та середніх впливів довкілля матеріал, який до того ж не є токсичним для користувача. Таким чином, тут можна бути спокійним без будь-яких знижок чи умовностей іншого змісту.

Крім згаданого, ще "на борту" силікон, а також невелика кількість штучної шкіри. З останнього типу матеріалу виробник виготовив ручку для перенесення обігрівача за потреби. Зручно!

Щодо наявного тут нагрівального елементу, маємо справу з керамікою. Спеціальна чорна шторка "на борту", за допомогою якої здійснюється регулювання напрямку потоку повітря виготовлена також з пластику. Виробник не уточнює термовластивості останнього, але в наявності їх тут сумніватися не доводиться.

Якість збірки чудова – ключові частини між собою кріпляться на гвинтах. Це круто, як з погляду надійності, так і ремонтопридатності. Словом, по моїй особистій шкалі найвищий бал серед можливих.

До питання про ергономіку

Найперше, на що варто звернути увагу в цьому пункті – три кнопки – дві зверху – увімкнення підсвітки та перемикач потужності плюс ще одна позаду. Остання – це вимкнення живлення. Перемикачем потужності за необхідності користувач може перевести обігрівач в режим простою зі споживанням електроенергії менше, як 1Вт.

По периметру нижньої панелі – чотири пластикові ніжки з силіконовими насадками в нижній частині. Чи потрібно уточнювати, з якою метою тут згадані насадки? Як на мене, все зрозуміло і без додаткових пояснень.

На панелі позаду, крім згаданої вище кнопки-перемикача, розміщена також вилка для підключення знімного кабелю електромережі. Тут же поряд вентиляційна решітка.
Нарешті, вся передня панель зроблена під вихід тепла.

Дизайн

Ергономіка зрозуміла на інтуїтивному рівні, а тому навряд чи буде складною, навіть у тому випадку, якщо даний досвід – ваш перший.

Кілька слів стосовно зносостійкості пластику. Півтора тестових місяці ніяких проблем в цьому плані не виявили. Та все ж якщо ви плануєте досить інтенсивне використання обігрівача, зокрема в умовах природи, окрема сумка під нього, на мій погляд, зайвою не буде. Однак останнє – це питання строго до користувачів і аж ніяк не до виробника.

Стосовно варіантів кольорів, то на відповідній сторінці продукту показано дві версії – біла, як у нас та зелена. Однак, особисто я зеленої у продажу не зустрічав.

Стосовно зовнішності, в цьому плані маємо поєднання витонченості та акуратності. Це однаково гарний елемент декору як спальні, так і офісного приміщення, чи навіть коридору.

Габарити та вага прямо вказують на те, що цю "крихітку" користувач легко може взяти з собою під час кількаденної поїздки, в тому числі на природу (за умови наявності зарядної станції або ж інвертора чи генератора). Особисто мені було цікаво поглянути можливості Gelius AeroWave S (GP-PCH01) з точки зору підключення до зарядної станції. Що з того вийшло, читайте трохи далі.

Коротко за функціональні особливості

Отже, серед потенційних "вмінь" Gelius AeroWave S варто відзначити вже згадані раніше режими інтенсивності обігріву з відповідною потужністю від 600 до 1000 Вт. Крім того, врахована захисна функція, а саме автоматичне відключення у випадку перекидання, або ж навіть суттєвого нахилу обігрівача. Ну і також вибір кута для максимально коректного налаштування напрямку обігріву. Останнє робиться дійсно дуже точно, а ще – надзвичайно просто.

Враження від тестування

Спортивної цікавості заради спочатку я увімкнув Gelius AeroWave S від електромережі. Робота "ески" сподобалась вже на старті – відсутність характерного запаху пластику, який "підказує" за дешевизну обраного матеріалу. Шум має місце бути, але він ну дуже не значний і особисто мене не відволікав. Окремо сподобались режими роботи – від помірного, лагідного нагріву до більш швидкого агресивного; зручно, особливо якщо мова за зональний обігрів.

Та повернемося все ж до автономної роботи від зарядної станції, що і було анонсовано раніше. У нас вже тривалий час на тестуванні EcoFlow DELTA 2 (зовсім скоро на неї буде детальний огляд) на 1024 Вт. Далі без зайвих слів знайомимося з результатами.

- перший режим

- другий режим

- третій режим

Короткі підсумки та висновки

Чому особисто я раджу звернути увагу на дану модель? Тут все просто – крім цікавого функціоналу, який до того ж ну дуже легко засвоїти, зараз на неї майже 40% знижка на сайті бренду. Таким чином, навіть якщо ви не плануєте обігрів своєї дачі, намету, кемпінгу … (необхідне "підкреслити), настільки вагома знижка в поєднанні з можливостями, зовнішністю та зручністю варта уваги, адже всім відомо, що "сани краще готувати влітку, ніж на піку вартості"!

Вартість моделі на сайті бренду.

Продукт надано пресслужбою Gelius