11 августа 2024, 23:04

Gelius Amazwatch GT3 GP-SW010 - захищений смартгодинник з AMOLED-екраном та браслетом

Смартгодинник з браслетом. Це перше, що особисто мене зацікавило в даній моделі. Ну, а далі "почалося" – 1,43-дюймовий AMOLED-дисплей, потужний процесор, 100 спортивних режимів, гарна автономність … І це лиш початок.

Так чи же ще цікава дана модель та чому вона варта своїх коштів? Давайте розбиратися.

Упаковка

Упаковка під GT3 GP-SW010 виконана в стилі коробки під розглянутий раніше годинник Gelius GP-SW012 (огляд тут). Маємо знайомий нам модульний формат - компактна картонна упаковка, що складається з короба молочного відтінку та стильного глянсового футляра, на стінках якого чи не вся інформація про виріб. Детальніше на ній ми зупинимося вже у наступному розділі. Не перемикайтесь!

Інформація зі стінок коробки

Вище я писав за модульність коробки – безпосередньо сам короб + яскравий футляр. Перший зі згаданих в інформативному плані цікавий кількома стрічками даних, що засвідчують використання тут повторної переробки. Погодьтесь – це круто і точно варте уваги.

Що ж стосується футляра, то спереду маємо яскраву і що також важливо – дуже деталізовану ілюстрацію виробу; на фото модель з браслетом. Зверху яскрава примітка – "Подарунок всередині"; про що мова, дізнаєтесь вже у наступному розділі. Крім всього зазначеного ще маємо перелік деяких з ключових особливостей, назву моделі, логотип виробника та ін.

На стінці позаду кілька ілюстрацій годинника в різних ракурсах, детальний перелік специфікацій, маркування, дані, щодо застосунку який потрібно завантажити користувачеві GT3 GP-SW010 (підтримуються платформи Android та iOS) та чимала кількість інших характеристик.

Комплект поставки

І ось тепер, власне, про подарунок. Точніше навіть два. На сторінці продукту мова про ремінець, що, звісно ж, приємний бонус. Крім того, в комплекті поставки передбачено також захисну плівку на екран. До слова, у випадку необхідності плівку можна докупити окремо, адже ситуації, як відомо, бувають різні.

Хоча ремінець і позиціюється, як подарунок, він "з коробки" на годиннику. А ось браслет з необхідним "набором" кріплень вже окремо. Також маємо зарядний блок з незнімним кабелем USB, та необхідну документацію. Блок за потреби на сайті Gelius можна також дозамовити окремо. Як на мене, така доступність з аксесуарами під дану модель приємна.

Технічні характеристики та функціональні особливості

  • Акумулятор – 300 мАг;
  • Сумісність з ОС - Android, iOS;
  • Вбудована пам'ять - 8 Мб+128 Мб;
  • Автономність у режимі очікування - до 14 днів;
  • Розмір корпусу - 47 мм;
  • Роздільна здатність дисплея - 466х466 пікселів;
  • Автономність в активному режимі - до 5 днів;
  • Процесор - SF562;
  • Діагональ - 1.43'';
  • Оперативна пам'ять - 1,1 Мб+256 Кб;
  • Час повної зарядки – 2 години;
  • Клас водонепроникності - IP68;
  • AGPS;
  • Інтерфейс підключення – Bluetooth (5.2).

Використані в корпусі годинника матеріали

Gelius Amazwatch GT3 GP-SW010 - це досить масивна модель годинника з 1,43-дюймовим AMOLED-дисплєєм та металевим корпусом. Так, метал тут не повністю, але в чималій кількості. Крім того, варто зважати, що з нього виробник виготовив каркас, а це значить багато плюсів в бік надійності.

Дисплей дещо припіднятий над металевою частиною. Виглядає таке рішення, скажу прямо на мільйон – дуже стильно та дорого. З практичної ж сторони також все непогано, навіть зважаючи на особливості реалізації панелі; так взаємодія з довкіллям буде, але наслідки для покриття навряд чи будуть вагомими, адже, по-перше, в комплекті поставки, як пам’ятаємо захисна плівка, а по-друге – покриття дисплея – захисне скло.

Позаду маємо поєднання прозорого пластику з чорним глянцем; рішення більшою мірою класичне, хоча і без претензій щодо якості реалізації.

Враження щодо якості збірки

Відносно рівня збірки, тут питань жодних. Так, модель не є розбірною на користувацькому рівні (на відміну від дитячої Gelius GP-PK006, але, як на мене, це не суттєвий мінус, і у випадку користування з дотриманням правил, вам гарантовані роки задоволення та комфорту. А в цьому плані Gelius Amazwatch GT3 GP-SW010 дійсно є що запропонувати.

Захист корпусу

Окремий бонус користувачам Amazwatch GT3 GP-SW010 – захист корпусу за стандартом IP68. На практиці це означає, що користувач даної моделі може приймати душ, плавати в басейні та навіть пірнати з цим годинником на руці. Щоправда, не більше ніж на 1,5 метра та не довше 30 хв.

Ремінець та браслет в коробці – враження та висновки від знайомства

Трохи деталей власне за ремінець та браслет в комплекті поставки. Перший зі згаданих позиціюється як бонус або ж подарунок (тут кому як більше до вподоби), однак разом з тим, він на годиннику вже "з коробки". Виробник вирішив, що до годинника в "золотому" корпусі вдалий варіант ремінця – помаранчевий. Що ж, особисто мені таке поєднання також подобається.

На тильній стороні ремінця надпис 22 мм. Так, перед нами одна з досить поширених версій ремінця, а тому для охочих експериментувати з іншими кольорами та гамами, знайти щось відповідне запитам проблемою не буде. До речі, в цьому плані можна поглянути й на асортимент ремінців Gelius – є також цікаві пропозиції.

Матеріал ремінця традиційний – гіпоалергенний силікон.

В комплектації "розумних" годинників браслет поки що зустрінеш ну зовсім не часто і це відверто підкупає. Годинник з ним виглядає в рази стильніше, дорожче та й вишуканіше.

Можна "погратися" з заставками на робочий стіл і зробити його ще більш досконалим, неперевершено доповнюючи саме вас. І тут я раджу експериментувати, адже база, щоб привертати увагу до себе у годинника більше ніж достатня.

Матеріал виготовлення браслета – метал. Якість пофарбування за тестовий період (близько 2 місяців) оцінити складно, але за зазначений термін відверто "слабких ділянок" в цьому плані помічено не було. Для тестування кріплення часу було достатньо – тут зауважень жодних.

Версії в кольорах

Крім "золотої" версії, GT3 GP-SW010 доступний в чорній та сірій.

Враження від дизайну

"Золота" версія Gelius Amazwatch GT3 GP-SW010 виглядає надзвичайно. Спеціально для скептиків – вульгаризму тут рівно НУЛЬ – навпаки – зроблено зі смаком і дійсно гарно. Скажу більше – я по натурі сноб, але навіть з таким своїм підходом до справ високо оцінив рішення в "золоті".

Поєднання з ремінцем – формат вихідного дня - легкість та яскравість; не так дорого, як з браслетом, але приємних вражень лишається також багато.

Дисплей. Цифри

Gelius Amazwatch GT3 GP-SW010 отримали надзвичайно крутий 1,43-дюймовий AMOLED-дисплей. Роздільна здатність – 466х466 пікселів, а значить навіть натяку на зерно.

Враження від роботи з екраном. Налаштування в меню

З чутливістю дисплея абсолютно ніяких питань - реакція чудова навіть на натиснення побіжно.

Зауважень щодо рівня відображення даних у мене також не виникло, навіть з найбільш можливих кутів огляду.

Щодо налаштувань, з відповідного підменю, користувач може регулювати рівень підсвітки дисплея (ручний формат), налаштовувати тайм-аут підсвітки, вигляду меню та ін.; нижче на фото деталізація.

Зі ще цікавих "речей" варто відзначити Always on display. Дана функція дозволяє бути на зв'язку та читати сповіщення на екрані блокування, не торкаючись смартгодинника.

Операційна система

Gelius Amazwatch GT3 GP-SW010 працює під керування проприетарної операційної системи.

"Залізо"

"Серцем" системи являється новітній процесор SF562, який на практиці забезпечує швидку та ефективну обробку даних, що дозволяє системі навіть під суттєвими навантаженнями працювати без затримок.

Об’єм вбудованої пам’яті - 8 Мб+128 Мб, а оперативної - 1,1 Мб+256 Кб.

Сумісність з ОС

Gelius Amazwatch GT3 GP-SW010 користувач може підключити до Android-смартфона, або ж "розумного" телефона, що працює під керівництвом операційної системи iOS.

Додаток Da Fit

Користувач може скористатися всіма "штатними" можливостями Gelius Amazwatch GT3 GP-SW010 без встановлення додатка на свій iOS або ж Android-смартфон. Однак для того, щоб мати змогу "розкрити" функціональний потенціал виробу на повну, необхідно попередньо завантажити додаток Da Fit. Виконання ж першочергових маніпуляцій з ним (про це далі) дозволить отримати необхідний доступ.

Завантаження

Формат розповсюдження додатка безплатний; швидкість завантаження напряму залежить від швидкості вашого з’єднання.

Меню та перші налаштування

Після короткої вступної довідки, а також введення необхідних для системи даних, користувач попаде на головне меню. Нескладно помітити – воно складається з чотирьох пунктів: "Сьогодні", "Клас/Тренування”, пункт годинника, де відбуваються налаштування, в тому числі сповіщень, і четвертий - "Моє". Зупинимося на них детальніше.

Першій зі згаданих пунктів – це свого роду реєстратор досягнень в ходьбі, якості сну і т. ін. – деталізація нижче на фото. Дані зберігаються за день, тиждень, місяць. Крім того, тут же можна встановити нагадування за необхідність пиття води.

В другому підменю фіксація різноманітних форматів та режимів тренувань. Крім того, для користувача передбачено завантаження різноманітних додаткових курсів, що особливо варте уваги.

Підменю, що відповідає за налаштування годинника, дозволяє обрати циферблат, налаштувати сповіщення, будильник і так далі.

В підрозділі "Моє" можна задати мету за кількістю кроків щодня, редагувати профіль, а ще налаштувати підключення до Google Fit та Strava.

Спортивні режими

В Gelius декларують 100 спортивних режимів для Gelius Amazwatch GT3 GP-SW010. Серед них ходьба, біг, їзда на велосипеді, баскетбол, бадмінтон, скелелазіння, регбі, теніс та багато-багато ін.

Висновки та підсумки

За підсумками перед нами одна з кращих моделей смартгодинника до $100 з AMOLED-дисплеєм, гарною швидкодією системи, дизайном "на мільйон", "морем" можливостей для тренувань та купою ін., не менш цікавих "речей". Чудовий вибір як для себе, так і в якості подарунка.

Вартість новинки на сайті бренда.

Продукт надано пресслужбою Gelius