22 октября 2024, 13:04

RIVACASE 7661 – практично "армійський" рюкзак для великого міста

Флагман колекції Sherwood, що відома своїми поясними сумками, а також місткими рішеннями в стилі мілітарі. 32-літровий рюкзак з однією з найкращих систем ременів, окремим відділенням під ноутбук та планшет, великою кількістю кріплень MOLLE

та масою інших, не менш цікавих "речей". Про все це і не тільки говоримо далі в огляді.

Використані матеріали

Статус флагмана не терпить якихось компромісів між використаними матеріалами, дизайном та, звісно ж, якістю пошиття. В цьому плані RIVACASE 7661 лиш підтверджує все це. Судіть самі. Перш за все, виробник пропонує поліестер. Ми з вами вже давно знайомі з різними видами та типами цього матеріалу, в тому числі в огляді поясної сумки RIVACASE 7614, або ж значно більшої RIVACASE 7643, в якій свого часу мали змогу "покатати" навіть кілька Mavic 3. Чому саме ці моделі я поставив наперед!? Все просто, адже мова не лише про поліестер, а саме поліестер який доповнили поліуретаном. Тобто в підсумку у нас 100% захист від впливу того ж дощу, або пилу. Ну а потовщені стінки – це ще й захист вмісту рюкзака від наслідків падінь з невеликої висоти та ін. незначних потрясінь.

Використана фурнітура тут "спеціальна". Остання, скажімо так, характеристика – це офіційні дані від виробника. Що мається на увазі, не уточнюють, але стосовно якості особисто у мене без претензій.

 

Клапани, затяжки, окантування на пуллерах та деякі інші елементи "на борту" виконані з пластику.

Наявна всередині виробу підкладка помаранчевого кольору. Тут як і у випадку з фурнітурою – нема точних даних за статус матеріалу, але за якість я відповідаю своїм авторитетом та досвідом; жодних зауважень.

Задня спинка достатньо просунута в плані циркуляції повітря. Тут маємо переважно сітчасту тканину і, відповідно, гарну вентиляцію. Впевнений – користувач оцінить це, особливо під час літньої спеки.

Система наплічних ременів виглядає надзвичайно круто – про неї ще також поговоримо. Стосовно ж матеріалу, з якого зроблені ремені, маємо переважно нейлонову стропу. Крім неї, на ременях також є сітчаста тканина та поліестер.

Якість пошиття

Над створенням RIVACASE 7661 гарно працювали абсолютно на всіх етапах – від проєктування і вибору матеріалів до отримання кінцевого продукту. Це відчувається вже з перших хвилин користування моделлю. Всі елементи строго на своїх місцях, все саме так, як і має бути – словом, жодного кроку, який би реалізували не зваживши всі "ЗА" та "ПРОТИ" кілька разів. Що отримав користувач? Якість! Якість, за яку не буде соромно в найближчі роки, яка не здорожчає для нього і повністю відпрацює кожну вкладену копійку.

• Вага - 850 г;
• Габарити - 330x500x210 мм;
• Кишеня для ноутбука - 300x430x45 мм.


Ключове за дизайн

Окремий плюс в карму виробникові за дійсно чудовий дизайн та поєднання кольорів – яскравий формат середини й строгий та навіть деякою мірою брутальний зовнішній – це як два різні "світи", настрій яких неможливо передбачити, але які водночас дивують. Це те, що вам сподобається перш за все.

А ось, що 100% сподобається наступним - елементи дизайну MOLLE. Взагалі, MOLLE – це дещо більше ані просто елемент дизайну. Передусім це система кріплень, що вперше побачила себе на армійських рюкзаках, а згодом вдало "мігрувала" і на відповідні рішення для цивільних користувачів. На ділі дана система дозволяє виконувати кріплення додаткових речей до рюкзака за допомогою карабінів або ж відповідних петель. Все це по-своєму зручно. Крім того, саме елементи MOLLE – це ще й окремо гарне посилення конструкції виробу в цілому.

В кінцевому підсумку за дизайн найвищий бал серед можливих. Поєднання мілітарі, помаранчевої підкладки та чималої кількості елементів MOLLE – це цікаво, потужно та водночас довершено. Словом, саме так, щоб зацікавити, навіть таких скептиків як я. А бачив я чимало до того ж дійсно цікавих речей.

Характеристика основного відділення

Про основне відділення можна говорити досить довго. Що тут варто пам’ятати перш за все? Воно реально велике. Не всі 32 літри звісно, але близько того. На ділі цього вистачить на всі речі, що необхідні вам на щодень в поїздках містом, на кількаденні відрядження чи ж відпустку. Словом, в цьому плані ви будете 100% задоволені.

Ще дане відділення має окрему кишеню під ноутбук – вона на гумовій стяжці; окрему під планшет з дисплеєм до 10,5 дюйма, або ж річ аналогічних габаритів, та ще одну на блискавці. Остання під документи, гроші, кредитки й так далі. Зручно і надійно.

Передні кишені – ключові тези

Дані кишені й це легко помітити навіть побіжно, мають однаковий стиль виконання. Щобільше, у них симетричний дизайн, усадка та абсолютно однаковий формат закриття. Відверто кажучи я вперше стикаюсь з саме таким оформленням, але сказати, що воно мені не сподобалось – це обманути самого ж себе; напрочуд вишукана і водночас практична реалізація.

Наявність елементів MOLLE на лівій кишені – це головна зовнішня відмінна особливість і виглядає вона тут вдалим рішенням.

Всередині тієї кишені що з MOLLE один великий відсік під щось на кшталт гаманця, смартфона чи планшета з діагоналлю до 7 дюймів. Блискавка працює чудово – покласти чи взяти з цієї кишені річ вам буде зручно навіть на ходу.

Точно така ж характеристика стосовно кишені напроти. Крім того, цікавою особливістю останньої варто вважати карабін під ключі. Погодьтесь – забагато зручностей не буває.
Наявні "на борту" застібки також з пуллерами.

Характеристики бічних кишень та "прихованої" на задній стінці

У RIVACASE 7661 дві бічні кишені. Обидві орієнтовані на транспортування пляшок з водою, або ж пляшка води + парасолька чи інший можливий "тандем" з аналогічними габаритами.

Традиційно для таких речей ці кишені забезпечують швидкий доступ до них, що дуже зручно. Водночас мимовільно звідси нічого не випадає, навіть під час бігу. За підсумками вищий бал.

Задня "прихована" кишеня для рюкзаків RIVACASE – річ в корні не нова, ми вже бачили її на інших моделях бренда. Однак, наявність її в даній моделі – це все ж більше плюс, адже впливає на розширення функціоналу рюкзака загалом. Організовано зручно та водночас надійно. Застібка на блискавці з пуллером. З двох сторін маємо потовщені стінки, а це додатковий захист.

Транспортування/система ременів та кріплень

У RIVACASE 7661 ціла система ременів та ручок, які загалом роблять транспортування даної моделі комфортним.

Задіяні "на борту" компресійні ремені дозволяють чудово балансувати в питанні розподілу навантаження. В підсумку маємо додаткові плюси в скарбничку саме комфорту транспортування.

Реалізовані тут наплічні ремені самі по собі є досить широкими. Крім того, їх тут підсилили нейлоновою стропою є сітчаста тканина для поліпшеної циркуляції повітря і чимала кількість вже згаданих неодноразово елементів MOLLE. Словом, в надійності як такій тут можна не сумніватися.

Нагрудний ремінь – це додатковий плюс в системі ременів будь-якого рюкзака. З часу свого з’явлення він зробив, по суті, революцію в зручності їх транспортування. На ділі даний ремінь з'єднує плечові на рівні грудей, чим зменшує розгойдування рюкзака під час транспортування.

Окремо варто відзначити посилену ручку для транспортування в руці + фірмову систему кріплення ременів, щоб останні не заважали користувачеві RIVACASE 7661 під час руху.

Короткі підсумки та висновки

RIVACASE 7661 – це варта уваги модель; справжній флагман своєї лінійки, що відповідає всім критеріям безпеки та зручності сучасного міського рюкзака. Інвестиція, що себе повністю виправдає роками щоденного користування, не здорожчає з часом та дозволить раз і надовго "закрити питання" транспортування техніки та речей на щодень.

Вартість RIVACASE 7661 – 2149 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP