18 апреля 2024, 12:15

Американський бізнес зацікавлений інвестувати в українську оборонку

Іноземні інвестори зацікавлені у партнерстві з вітчизняним ОПК і готові розглядати різні формати взаємодії. Про це йшлося під час зустрічі представників Мінстратегпрому та Укроборонпрому з членами керівної команди американської інвестиційної компанії MITS Capital.

Українські зброярі розповіли про поточний стан вітчизняного оборонно-промислового комплексу, а також окреслили перспективні напрямки, до розвитку яких запрошують долучатися іноземних партнерів та інвесторів.

«Виробництво на наших підприємствах стало зростає. Ми виготовляємо дедалі технологічніші види озброєнь і військової техніки.  Проте ми спроможні на більше для досягнення Перемоги та створення в Україні Арсеналу вільного світу», – зазначає Генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

«Зараз Україна б’ється з росією одразу на двох напрямках: безпосередньо на передовій та на фронті передових військових технологій. Тому нам необхідно не лише масштабувати виробництво, але й впроваджувати сучасні технологічні рішення. Все це потребує інвестицій, які ми прагнемо залучити як до приватного, так і до державного сектору нашої оборонки», – підкреслила заступниця Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр.

Представники MITS Capital наголосили, що готові швидко залучати до українського оборонно-промислового комплексу іноземний капітал. Серед пріоритетних напрямків: наземні, морські та повітряні безпілотники, РЕБ, софт і штучний інтелект, боєприпаси тощо.

«Наша компанія у партнерстві з American University Kyiv уже запустила акселератор для оборонних стартапів. Наразі ми працюємо над створенням фонду для інвестування в інноваційні програми та проєкти українського ОПК», – розповів генеральний партнер і член керівної команди MITS Capital Перрі Бойл.

Варто додати, що окрім пана Бойла, який є колишнім членом виконавчого комітету однієї з провідних світових компаній з управління інвестиціями Point 72 LP, до топ-менеджменту MITS Capital входять професіонали з досвідом роботи у керівних структурах НАТО,  Lockheed Martin, ACME General Corp. тощо
Оцените новость:
  • 0 оценок