25 февраля 2022, 11:26

Amazfit GTR 3 і Amazfit GTR 3 Pro – "колеги" по фітнесу!

Ще в жовтні минулого року Amazfit анонсувала три нові моделі своїх смарт-годинників – GTR 3 Pro, GTR 3 та GTS 3. З останньою з цієї "копмашки" ми знайомили вас дещо раніше, а ось тепер поглянемо на дві інші моделі.

Упаковка та комплект поставки

За своїм стилем створення коробки, в яких постачаються годинники, схожі – модульні рішення білого кольору, поміщені в яскраві футляри. Останні по дизайну різні, що зрозуміло, однак все чітко в стилі виконання Amazfit, в чому легко пересвідчитися, поставивши ці коробки поряд.

Звичайно ми не можемо вказувати вам, як вирішувати з упаковкою тієї чи іншої модель смарт-годинника після його розпакування, однак рекомендуємо витратити деякий час на вивчення даних зі стінок коробки, адже чимало корисної інформації виробник виніс вже сюди.

Комплектація цих двох моделей між собою строго аналогічна – сам годинник, зарядний блок з незнімним кабелем USB плюс керівництво по швидкому старту.

Технічні характеристики Amazfit GTR 3/GTR 3 Pro

• Bluetooth 5.1/5.0;
• Матеріал – алюмінієвий, пластик, резина, скло;
• Водонепроникність – 5 атм;
• Екран – AMOLED, 1,39”; 454х454 мм/1,45”; 480х480 мм;
• 150 спортивних режимів;
• Управління камерою та музикою;
• Акумулятор - акумулятор 450 мАг.

Використані в корпусі матеріали

Корпус Amazfit GTR 3 виконаний строго в такому ж стилі, як і корпус моделі з додатком Pro в назві – поєднання алюмінію, пластика, а також скла та резини. З останнього із відзначених матеріалів виробник зробив ремінці. Між собою вони дуже схожі за стилем виконання, але дещо відрізняються перфорацією. Склом прикрито екран, пластик ззаду, ну, а решта – алюміній. Нескладно помітити, що із алюмінію виготовлений каркас корпусів. Вушка, на які кріпляться ремінці є монолітними відносно каркасу, а тому в надійності даного рішення можна не сумніватися. Формат кріплення самого ремінця абсолютно класичний. Не буде проблем і з пошуком варіантів на заміну, адже тут виробник використав класичний 22-мілліметровий аксесуар.

Якість збірки корпусів

Обидві моделі зібрані чудово, і питань тут не виникне навіть у відвертого скептика - припасування деталей виконано з хірургічною точністю, немає ніяких, навіть дуже незначних натяків на бажання виробника заощадити.

Оремим предметом розмови є захист корпусів за стандартом 5 атм. Чим саме він цікавий поговоримо вже в наступному розділі огляду.

Що означає стандарт 5 атм

Отже, що таке 5 атм для смарт-годинника? Захист за таким стандартом передбачає можливість занурення із пристроєм на глибину до 50 метрів.

Враження від дизайну

Навіть побіжно дивлячись на Amazfit GTR 3 чи GTR 3 Pro, ви не зможете сказати, що перед вам "черговий годинник для молоді". Так, на цю аудиторію моделі також розраховані. Разом з тим, обидві новинки виглядають солідно і я б навіть сказав статусно. Словом, керівнику подарувати соромно так точно не буде.

Дисплеї

Матриця одна – AMOLED. Як на мене, вона класна у всьому, від якості передачі даних,навіть під нахилами, до відображення інформації в умовах сонячного світла.

Діагональ і роздільна здатність екранів GTR 3/GTR 3 Pro різна і про це я зазначив у розділі характеристик. А ось щодо якості відображуваних даних, тут все круто як у першої з відзначених моделей, так і у другої. Скажу більш того - я навіть не помітив особливої різниці в цьому плані.

З чутливістю все також чудово, так само як і зі шрифтами та передачею графіки.

Свайпом зверху вниз можна викликати невелику технічну панель, де є спеціальний розділ, що відповідає за ручне та автоматичне регулювання яскравості підсвічування.

На окрему увагу заслуговує режим Always-On Display. Мова йде про постійне відображення на екрані часу з урахуванням циферблата - аналогового або зі стилізацією під стрілочний.

Ергономіка

Спереду все місце віддано під екран, який, як пам'ятаємо, виробник прикрив міцним захисним склом.

Ззаду – контактний майданчик плюс необхідні датчики.

Праворуч на бічній грані легко помітити дві кнопки. Та, що верхня – це Digital Crown. Вона "навчена" розпізнавати натискання і прокручування, включає годинник, а також запускає меню з додатками. Щодо нижньої, нею за замовчуванням активується меню з тренуваннями. Загалом виглядає зручно, плутанини у мене не було навіть на початку тестування. До речі, якщо спортом не захоплюєтеся, кнопку можна "перепрограмувати" – на вибір 10 варіантів.

Навігація

Якщо у вас раніше вже бував годинник Amazfit, освоїти навігацію по меню GTR 3 чи GTR 3 Pro ви зможете дуже швидко. Втім, для решти це також не буде проблемою. Наприклад, вибір циферблата виконується шляхом натискання на екран з утриманням. Свайп ліворуч або праворуч дозволяє відкрити меню швидкого доступу до ключових функцій - активність, пульс, погода, індекс PAI, музика. Налаштування меню на рівні користувача також можливе і робиться це цілком зручно.

Характерний рух по екрану знизу вгору дозволяє отримати доступ до розділу з новими повідомленнями, а якщо виконати протилежну дію – відкриєте доступ до меню з налаштуваннями, де можна активувати ліхтарик, регулювати вже зазначену вище яскравість підсвічування та багато ін.

Додаток Zepp та його можливості

Для того, щоб скористатися всіма можливостями Amazfit GTR 3 чи моделі в версії Pro, вам необхідно буде встановити додаток Zepp – доступний безкоштовно у відповідному магазині Google або Apple.

Серед особливостей годинника через додаток Zepp варто відзначити можливість оновлення прошивки, зміни циферблатів, відстеження показників активності та здоров'я + налаштування роботи повідомлень.

Щодо ОС, Amazfit GTR 3/GTR3 Pro працюють під керуванням Zepp OS, головним досягнення якої варто вважати покращення автономності та швидкої системи.
150 режимів тренувань, поза сумнівом, одна з тих особливостей годинників, які привернуть увагу сучасних користувачів з активною життєвою позицією. Крім того, дана модель автоматично розпізнає 8 типів активностей, міряє пульс, стрес та рівень кисню в крові.

Окремий пункт вивчення – індекс індивідуальної фізичної активності. Цікаво те, що тут відбувається аналіз не лише тренувань, а й простих пересувань.
Ведеться облік якості сну, включаючи 20-хвилинну фазу.

Для жіночої аудиторії передбачено трекер відстеження жіночого здоров'я.

Серед іншого варто відзначити пам'ять на 10 будильників з можливістю налаштування на годиннику, різні нагадування, прогноз погоди та ін.

Автономність

Ємність вбудованого акумулятора, як першої, так і другої моделі годинників – 450 мАг. Загалом, якщо зарядити годинники і не чіпати їх більше, виробник обіцяє до місяця автономності. В змішаному ж навантаженні - до двох неділь.

Повна зарядка займає до півтори години, що також дуже непогано.

Короткі підсумки

Amazfit GTR 3/GTR 3 Pro – дуже цікаві заявки на преміум-сегмент, в яких однаково багато уваги приділено дизайну, апаратному опрацюванню та функціоналу, який, до речі, за деякими особливостями перевершує можливості конкурентів у тому ж ціновому сегменті.

Орієнтовна вартість Amazfit GTR 3 - 4 999 гривень

Орієнтовна вартість Amazfit GTR 3 Pro - 5 999 гривень

Продукти для тестування надані прес-службою Amazfit в Україні