29 ноября 2022, 19:54

Gelius MaxBuds GP-TWS025 – TWS-навушники з чудовою посадкою, підтримкою HD-аудіо, ENC та швидким викликом Siri

Цікава модель навушників, в котрій, перш за все, звертають увагу на форму. Крім того, "на борту" вартий уваги функціонал, дуже непогана автономність і навіть така чудова "річ", як дійсно бездротова зарядка. Зацікавились?

Тоді вперед за подробицями.

Комплектація та упаковка

Комплект поставки новинки традиційний як і будь-якій (чи майже) іншій моделі TWS-навушників, і не лише від Gelius. Всередині коробки на ущільнювачі з полістиролу користувача чекають безпосередньо самі навушники, за замовчуванням поміщені в пластиковий кейс. Останній, як відомо, слугує для зберігання/транспортування "крихіток", а також їх підзарядки. Крім того, в коробці дві пари додаткових амбушурів і невеликий кабель USB Type-C. Останній необхідний для підключення до порту USB під час зарядки. Необхідна документація – посібник зі швидкого старту та гарантійний талон виробник, звичайно, також не забув.

Все перераховане приїде до користувача в невеликій картонній коробці зі згаданим вище ущільнювачем. Оскільки на стінках коробки досить багато різноманітних технічних даних, я рекомендую звернути на них увагу, навіть ще до розпаковки моделі – дізнаєтесь чимало цікавого про її можливості. Ну, а поки ви вивчаєте (хоча б на фотографіях до цього огляду) ми підемо далі.

Ключові технічні характеристики

• Версія Bluetooth – V5.1;
• Діапазон частот – 2OкГц – 2OкГц;
• Конструкція мікрофона – вбудований у корпус навушників;
• Призначення – повсякденні;
• Особливості – бездротова зарядка;
• Робота в режимі розмови – 5 годин.

Матеріали корпусу футляра/навушників та мої враження від збірки

Спочатку поглянемо на кейс. Вся зовнішня частина – чорний матовий пластик з невеликою глянцевою вставкою по периметру. Як на мене, остання слугує елементом декору не більш того.

Всередині кейсу глянцю значно більше: "посадкові" місця під навушники, частково внутрішня частина кришки та інші, скажімо так, "дрібниці".

Корпус безпосередньо самих навушників також виконано з глянцевого пластику. Останній тут займає десь близько 70%, тоді як решта 30% за матовими деталями. Крім двох типів пластику, "на борту" ще певна кількість силікону (амбушури) і металу. З останнього на зовнішніх стінках навушників контактна база для підзарядки. Що ж відносно футляру, тут мова йде за порт USB Type-C + його ж окантовку.

Щодо якості збірки, в цьому плані все чудово, причому настільки, що навіть відверто причепитися до виконання цього пункту у мене не вийшло – і самі матеріали, і робота виконана з глибоким знанням справи.

До питання про ергономіку

Вмикаються навушники дуже просто, для чого достатньо лише відкрити кришку кейса.

Прийняти вхідний дзвінок можна простим натисненням кнопки. Відхилення дзвінка – натиснення і 2-секундне її утримання.

Якщо ви слухаєте музику, керувати програванням легко – натискання на кнопку – продовження відтворення або пауза – залежить від процесу в конкретний момент. Якщо ж ви хочете перейти на наступний трек чи повернутися на попередній, для цього вам потрібно натиснути та 2 секунди утримувати кнопки правого чи лівого навушника – в залежності від необхідної дії. Гучність регулюється подвійним натисканням правого чи лівого навушника. А ось якщо ви власник iPhone, потрійне натискання на кнопку будь-якого з навушників дозволить вам викликати Siri – погодьтесь – це, як мінімум, зручно.

Посадка у вухах

Gelius MaxBuds GP-TWS025 гарно "сідають" в вухах користувача, адже точно повторюють форму вушної раковини. Останнє – це не мої слова – так заявляє виробник. Протестувавши особисто цю модель, я схильний погодитися зі сказаним вище.

Проблем з тривалим безперервним використанням у мене не було. Я слухав музику по 4,5 години за раз і зупинявся не через можливий дискомфорт (в цьому плані тут все добре) від здавлювання раковин, а через те, що розрядились вбудовані акумулятори. На мій погляд, це показник.

Робота вбудованого мікрофона та якість звуку

В Gelius MaxBuds GP-TWS025 вбудовані 4 MEMS-микрофони, котрі на виході дозволили отримати передачу голосу на дуже високій якості. Як на мене, вийшло дійсно добре – я і мої співрозмовники дуже рекомендуємо спробувати.

Приємно вразила і робота системи шумозаглушення ENC – сторонній шум навколо вас до співрозмовника практично не доносяться.

Що ж до якості звуку самих навушників, тут ситуація наступна. Досить непоганий об’єм та чіткі середні. Низькі виражені менш явно, хоча також помітні. Чи залежить якість звуку від стилю композицій? На мій скромний погляд, ні, і щоб зробити відповідний висновок, я слухав довго і дуже різне.

Автономна робота та підзарядка

Згідно з офіційними даними, на одному повному заряді вбудованих акумуляторів, навушники пропрацюють близько 5 годин. Від себе додам лиш те, що на практиці я довів справедливість цих даних з особистим рекордом 4 години і 35 хвилин на максимальній гучності.

В режимі очікування тривалість роботи – до 180 годин.

Підзарядка від штатного кейса також можлива. Місткість вбудованого акумулятора – 380 мАг. Таким чином, з урахуванням місткості акумуляторів навушників – 40 мАг, можна говорити про 4 повних цикли.

Процес підзарядки від кабелю займає півтори години. Зарядна напруга – 4.2В.

Що цікаво – поруч з дротовою підзарядкою кейса/навушників, виробник також пропонує бездротову, для чого, зрозуміло, знадобиться ще й відповідний зарядний пристрій. Але вже сама така особливість виглядає приємною.

Мій вердикт

Gelius MaxBuds GP-TWS025 привертають увагу чималою кількістю цікавих "речей" - від якісно реалізованого корпусу, продуманого формату посадки у вухах, до бездротової підзарядки, швидкого виклику Siri та, звичайно ж, гарної якості звуку. Дійсне чудове поєднання функціоналу та комфорту за прийнятною ціною від українського бренду.

Вартість пристрою на сайті бренду – 1199 гривень

Продукт наданий пресслужбою бренду Gelius