10 февраля 2023, 11:44

DeepCool AK620 Zero Dark Black – дві потужні башти та першокласна гідродинаміка!

2-баштова система з двома 120-мілліметровими вентиляторами, швидкість яких можна регулювати самостійно, максимальним шумом до 28 дБ, TDP – 260Вт та розрахунком на встановлення оперативної пам’яті з високими радіаторами.

Нещодавно я мав можливість познайомитися з новинкою і в цьому огляді ділюся своїми враженнями.

Комплектація та упаковка

- кулер DeepCool AK620 Zero Dark Black в готовому до монтажу стані;
- універсальний металевий бекплейт;
- два набори кріплень – під Intel та AMD;
- Г-подібна викрутка;
- розгалужувач для вентиляторів;
- шприц з термопастою;
- керівництво користувача.

Все перераховано виробник помістив в картонну коробку середніх розмірів, вироблену з перероблених матеріалів. Дизайн самої коробки можна назвати досить скромним, але навряд чи це мінус, адже ключова увага тут саме матеріалам, з якої вона виготовлена. До того, ж поверху коробки передбачено ще й досить гарний футляр, на стінках якого ілюстрація пристрою та чимало даних як безпосередньо про нього самого, так і що стосується виробника – як на мене, варто переглянути.

Ключові технічні характеристики

• Габарити – 129x138x160 мм;
• Вага – 1456 г;
• Кількість пластин радіатора – по 50 у кожному;
• Теплові трубки – шість, діаметр 6 мм, мідь;
• Розміри вентилятора – 120х120х25 мм;
• Швидкість обертання вентилятора – 500-1850 об/хв (+/- 10%);
• Повітряний потік – 68,99 CFM;
• Заявлений рівень шуму – 28 дБ;
• Роз'єм вентилятора – 4-pin PWM;
• Тип підшипника – гідродинамічний;
• Номінальна напруга вентилятора – 12V.

Використані матеріали та якість збірки радіаторів

Перше, на що варто звернути увагу – повністю чорний колір корпусу, за винятком лиш основи, якою кулер торкається процесора. Остання не пофарбована зі зрозумілих всім причин.
Чорними являються також мідні трубки, на яких закріплені пластини радіаторів та процесорна основа.

Зверху трохи пластику – декоративні кришки, а також затискачі алюмінієвих пластин. Пластиковими, звісно ж, являються і вентилятори – на них ми зупинимося дещо окремо.

Повністю чорне забарвлення корпусу DeepCool AK620 Zero Dark Black – рішення дуже гарне, навіть з урахуванням того, що в даній моделі не передбачена підсвітка. Модель чудово доповнює нутрощі будь-якої за своєю потужністю системи, не дивлячись на те, що розрахована, перш за все, на прогресивні збірки. Крім того, вас не повинні вводити в оману досить великі габарити АК620, адже ця модель поміститься навіть в досить компактному корпусі, і один з таких «прикладів» буде в цьому огляді.

Прямокутна форма радіаторів - це додаткові переваги у розміщенні вентиляторів, адже ви можете змінити їх розташування на відміну від того, яке обрав виробник, а крім того, додати третій вентилятор за потреби.

Тепер щодо якості збірки. До того, як виробник виконав посадку пластин, в мене претензій немає – тут все дійсно круто, включно з фіксацією. До речі, останні закріплені болтами під шестигранники – відповідь на запитання до чого в комплектації викрутка.

Тепер щодо розрахунку на «оперативку» з високими радіаторами. Легко помітити, що нижні п'ять пластин у кожній секції мають вужчий профіль. Такий профіль виробник обрав саме для того, щоб «перекрити» дане питання. І хоча в моєму тестовому стенді радіатори оперативної пам’яті відносно невеликі, ситуації, як відомо, бувають ну дуже різні.

«З коробки» на процесорній основі є наклейка, що захищає її від пошкодження – перед монтажем не забудьте зняти. Площа основи – 42х39 мм. Якість опрацювання відмінна - полірування відсутнє, хоча і сліди фрезерування тактильно не відчуваються.

Вентилятори DeepCool FK120

Так, саме ці вентилятори виробник використав в даній моделі кулера.

Перш за все, варто відзначити надійність кріплення їх на радіатори – ніякого люфту, навіть після 20-тої розбірки.

Виконані вентилятори на гідродинамічному підшипнику. Товщина рамки – 25 мм. Ще з приємних речей – гумові демпфери біля кріпильних отворів. Обидві «вертушки» повністю в чорному кольорі.

Можливість регулювання швидкостей обертання вентиляторів передбачена – доступний діапазон зазначений в переліку характеристик вище. В форматі деякого нагадування додам, що в комплекті поставки є кабель, за допомогою якого ви можете підключити дві «вертушки» на один роз'єм на материнській платі.

Сумісність із платформами

• AMD AM4
• AMD AM5
• Intel 1150
• Intel 1155/1156
• Intel 2011/2011 v3
• Intel 2066
• Intel 1151/1151 v2
• Intel 1200
• Intel 1700

Тестовий стенд

Щоб протестувати DeepCool AK620 Zero Dark Black, я зібрав наступний тестовий стенд:

- материнська плата ASUS ROG MAXIMUS XIII HERO;
- відеокарта ASUS Strix 6700 XT;
- оперативна пам'ять - Crucial Ballistix BL2K16G26C16U4W;
- корпус – Deepcool Matrexx 50 Mesh 4FS;
- блок живлення Deepcool DQ750ST.

Результати

Тепер власне те, «заради чого ми всі тут зібрались» - результатів тестування DeepCool AK620 Zero Dark Black.

Для цього я скористався RealBench. Отримані результати нижче.

А ось результати при більш суттєвих навантаженнях. Як бачимо, дана модель кулера гарно справляється з усіма покладеними на неї завданнями.

Короткі висновки

Таким чином, DeepCool AK620 Zero Dark Black – цікавий вибір у вищому дивізіоні баштових охолоджувачів для процесорів прогресивних ігрових систем. Віддаючи перевагу цій новинці, ви отримаєте гарні результати при досить таки невеликому шумі, напрочуд гарний дизайн, можливість по різному комбінувати вентилятори/радіатори, регулювати оберти та багато інших дійсно цікавих речей.

Вартість пристрою – 2858 гривень

Продукт надано пресслужбою DeepCool