24 апреля 2023, 7:35

Patriot Viper V551 – ігрова симетрія з RGB

Цікавий приклад ігрової мишки з майже симетричним дизайном корпусу, просунутим програмним забезпеченням, що дозволяє налаштувати маніпулятор максимально під себе, зональною RGB-підсвіткою та багатьма іншими цікавими "речами".

Про те, чому я рекомендую цю модель як початківцям, так і гравцям зі стажем піде мова далі в огляді.

Комплектація так упаковка

Але передусім про те, що всередині коробки Patriot Viper V551. Тут, власне, сам маніпулятор. Крім нього ще виробник не забув за коротке керівництво користувача. Гарантійною документацією, судячи зі всього, слугує чек, що засвідчує покупку.

Все перераховане поміщено в відносно компактну картонну коробку. Вона складається з трьох окремих частин, а тому її можна назвати модульною.

Окремо рекомендую звернути увагу на інформацію зі стінок, адже це чи не найпростіший спосіб ознайомлення з можливостями виробу. Ну, а наскільки вдало вони відпрацьовані ми подивимося в цьому огляді. Не перемикайтесь!

Характеристики та особливості

- Тип сенсора – оптичний;
- Модель сенсора Pixart PixArt PAW3327DB-TWQU;
- Кількість кнопок - 8;
- Максимальне роздільна здатність - 50 – 12 000 cpi;
- Прискорення – 30G;
- Висота відриву від поверхні – 3 мм;
- Максимальна швидкість - 5,59 м/сек;
- Частота опитування USB-порту - 125/142/166/200/250/333/500/1000 Гц;
- Частота кадрів fps – варіативна;
- Довжина шнура - 1,8 м;
- Підсвічування - RGB, 16,8 млн.відтінків;
- Габарити - 130x70x42 мм;
- Вага – 108 г.

Мої враження щодо матеріалів корпусу та якості збірки

Міцний матовий пластик з певною кількістю глянсових вставок – це класичне поєднання матеріалів, в том числі, для бюджетних ігрових мишок. Крім нього, ще "на борту" тефлон, з якого виготовлені ніжки по периметру нижньої панелі, кілька гумових вставок (бічна панель зліва та коліщатко), нейлон (обплетення кабелю) та метал. Останнього, принаймні зовні зовсім трішки – окантування порту USB.

Окремо приємний пункт – легкість мишки – 108 грамів. Як довела наша практика, така вага є комфортною навіть для руки дівчини протягом 3-5 годин. До речі, дискомфорту для кисті за цей час також не було.

Припасування деталей між собою питань не викликає – в цьому плані підхід ну дуже класний. Ще на початку мого знайомства з маніпулятором я по різному тестував матеріали та збірку в цілому – стискаючи корпус, продавлюючи окремі його ділянки та так далі. Та в кінцевому підсумку я лиш даремно витратив свій час – коштів на якісний пластик і варту уваги збірку тут не шкодували.

Довжина кабелю 1,8 метра чого більш ніж достатньо для комфортного підключення до системного блоку вашого ПК, навіть якщо останній знаходиться під столом у найвіддаленішому куточку. Кабель має дуже непогане нейлонове обплетення, запобіжники від перегинання на стиках, феритовий фільтр для захисту від перешкод, а також позолоту на інтерфейсі для покращення сигналу. Словом, абсолютно все, що потрібно для того, щоб навчитися гарно грати в умовах великого світу кібернетики. Спробуйте на чомусь простому і переходьте поступу до складного – ви зрозумієте, що з Patriot Viper V551 зможете пройти, як мінімум кілька рівнів на шляху до досконалості.

Дизайн та ергономіка

Одна з переваг Patriot Viper V551 – майже симетричний дизайн конструкції. Це прямо вказує на те, що ця модель буде цікава не лише правші, а й лівші. Так, останньому доведеться трохи довше звикати до особливостей ергономіки, однак це вже нюанси. А звикнути у вас вийде, і для себе в редакції ми це довели.

Інша не менш приємна деталь – витонченість збірки. Як на мене, тут ну дуже уважний підхід чи не до кожної деталі. В результаті у нас абсолютно нічого зайвого, а сама конструкція виглядає цілісною та збалансованою, тобто зроблено виключно так, щоб комфорт був максимальним. Ось такі враження.

Кілька слів щодо ергономіки. Зверху, поряд з коліщатком розташовані чотири кнопки – дві позаду, ну і дві класичні – праве/ліве натискання. На цій же площині, хоча і трохи осторонь знаходиться ще одна кнопка. Вона як і решта присутніх тут є програмованою, і нижче на ілюстраціях ми розберемося в її можливостях.

На бічній панелі зліва кнопки вперед/назад.

Ну і що цікавого внизу? Дуже стильний узор у вигляді риб'ячої луски, вдало розміщені та надійно зафіксовані тефлонові ніжки, а ще невелика наліпка з чималою кількістю різноманітних технічних даних плюс, звичайно ж, оптичний сенсор.

Робота підсвітки

Patriot Viper V551 отримала дуже гарну RGB-підсвітку зонального типу – коліщатко, смуги діодів знизу та позаду, а ще логотип на кормі та ін.

Користувач може переналаштовувати кольори підсвітки в відповідному розділі налаштувань, задаючи, таким чином, тональність під свій настрій, мотив гри й так далі. До речі, це зручно і досить легко.

"Залізо"

Patriot Viper V551 отримав першокласний оптичний сенсор PixArt PAW3327DB-TWQU. Ендокер колеса прокрутки виготовлений ТТС. За роботу додаткової кнопки зліва відповідає квадратний тактовий перемикач. Ресурс використаних тут перемикачів Omron - 10 млн. натискань. Решта "залізних" особливостей виведені в відповідний таблиці вище.

Можливості фірмового програмного забезпечення

Для того, щоб розкрити на повну всі можливості маніпулятора Patriot Viper V551, попередньо вам доведеться завантажити необхідне для цього програмне забезпечення - переходимо за посиланням.

Сама по собі інсталяція займе декілька хвилин часу, під час якого драйвер прописується в автозавантаженні. Таким чином, останній буде завжди активним.

В першому з розділів додатка користувач зможе переназначити команди для всіх кнопок та більш того, навіть двох напрямків прокручування. Кожна кнопка "навчена" отримати до 12 варіантів дій та команд. Крім того, можна записати макрокоманди, послідовні цикли клавіш та ін.

У налаштуваннях сенсора під кожен з чотирьох рівнів роздільної здатності передбачена можливість встановлення значень в діапазоні від 50 до 12000 cpi.

Розділ "Установки" зможе зацікавити вас можливістю активувати OCD-дисплей.

А ось налаштування підсвітки виконуємо в підменю у вигляді кружечка. Доступне індивідуальне налаштування кольору для восьми діодів та коліщатка. Що ж, це як мінімум, зручно!

Короткі висновки та підсумки

Patriot Viper V551 чудово підходить чи не до всіх ігрових жанрів, причому навіть з досить складною архітектурою ігор – власний досвід. Інша, також важлива деталь – точність позиціювання курсора. З цим тут також все в повному порядку. Можливості в області перепрограмування кнопок, робота з налаштуванням підсвітки, ергономіка управління + звичайно ж, ціна – все це сильні сторони моделі, котрі роблять її цікавішою на фоні досить великої кількості пропозицій конкурентів у своєму ціновому дивізіоні.

Вартість Viper V551 – 1200 гривень

Купити Patriot Viper V551

Продукт надано пресслужбою Patriot в Україні