28 апреля 2023, 9:45

ColorWay CW-CHS040PD-BK – 65-ватна мережева підзарядка для чотирьох пристроїв

Дане рішення орієнтоване на швидкісну підзарядку чотирьох пристроїв одночасно. Наскільки вдалим вийшов такий формат, які технології виробник "сховав під капотом", та які результати я отримав за підсумками?

Про все це і не тільки читайте далі у цьому огляді.

Комплектація та упаковка

- мережевий зарядний пристрій ColorWay CW-CHS040PD-BK;
- кабель підключення до електромережі;
- коротка інструкція з експлуатації кількома мовами.

Документу, що засвідчує гарантійні права споживача всередині коробки я не помітив. Альтернатива – чек, що засвідчує офіційність покупки. Коробку від приладу також рекомендую зберігати на гарантійний випадок. Втім, чи настане він у вас це ще також питання, адже забігаючи трохи наперед, скажу, що якість виробу мене приємно вразила.

Постачається все перераховане в невеликій картонній коробці з яскравим дизайном, як люблять в ColorWay та чималою кількістю інформації щодо можливостей та особливостей моделі. Все це чудовий путівник, а тому витратити деякий час на вивчення даних зі стінок варто.

Технічні характеристики

- Максимальна сила струму - 5.0A;
- Кількість USB портів – 4;
- Габарити - 96x67x32 мм;
- Виходи - Type-C1/C2 PD (DC 5V⎓3A/9V⎓3A/12V⎓3A/15V⎓3A/20V⎓3.25A), USB A 1/2 (DC 4.5V⎓5A/5V⎓4.5A/9V⎓3A/12V⎓2.5A);
- Входи - AC 100~240V 50-60Hz 1.5A Max;
- Підтримка протоколів швидкої зарядки - PD 3.0 65W PPS, Quick Charge 2.0/3.0/4+, Apple fast charge, Huawei SCP & FCP, Samsung SFC/AFC, VOOC;
- Інтелектуальна мікросхема USB Auto ID, визначає тип підключеного пристрою, регулює напругу і силу струму, що забезпечує швидку зарядку та високу сумісність з пристроями більшості брендів;
- Високий рівень безпеки використання - захист від перенапруги, перевантаження, короткого замикання, перегріву, міцний та протипожежний корпус витримує до 850C;
- Роз'ємний провід 1.5 метра з чистої міді;
- Робота в мережах від 100 до 240 Вольт.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Корпус ColorWay CW-CHS040PD-BK – це поєднання двох шматків пластику + невеликої кількості гуми й металу. Перш за все пластик. Панель знизу, а також бокові грані – один суцільний шматок, а тому говорити щось про якість збірки зайве. Верхня частина на згадану "половину" кріпиться як самостійний елемент. Виробник не згадує за матеріал фіксації елементів, але, на мій погляд, це спеціальний клей по типу таких, які використовують в ноутбучних (та й не тільки) адаптерах. Таким чином, корпус не є розбірним для користувача, а тому порушувати його цілісність самостійно я не раджу – принаймні не під час гарантійного періоду.

Щодо гумових елементів, вони використані по периметру нижньої панелі і слугують для більш надійного зчеплення пристрою зі столом чи іншою горизонтальною поверхнею, на який знаходиться в конкретний момент.

Нарешті, щодо металевих деталей, зовні – це окантовки USB-портів плюс вилка підключення знімного мережевого кабелю. За використання металу всередині 100% точно сказати не можу, через те, що згідно з рекомендацією виробника, корпус не відкривав. Але деякою мірою металеві елементи "передають" ілюстрації виробу з сайту бренду, тож знайомтеся.

Що ж до якості збірки, тут абсолютно ніяких застережень з моєї сторони не буде – і самі матеріали, і якість їх припасування на чудовому рівні. Мало того, використаний тут пластик витримує температуру до 850 градусів, а це говорить саме за себе.

Враження щодо зовнішності

Особисто я завжди вважав і продовжую так робити – будь-яка портативна техніка, чи то повербанк, чи зарядний пристрій набагато цікавіша саме з дисплеєм, ніж тими ж діодами. Виглядає гарно, причому навіть в дизайні будь-якого інтер’єру, а крім того, не забуваємо за куди кращу інформативність саме за "посередництва" екрана. Це перше.

Друге – це вдале поєднання матеріалів. Так, пластик, але придивіться до оформлення верхньої панелі - виглядає стильно, та й просто-таки суперово. Ви прибічник трендових речей, і вам потрібна швидкісна мережева підзарядка для декількох мобільних пристроїв? ColorWay CW-CHS040PD-BK – відповідь на всі ваші питання. Я спробував і в цьому плані мені все сподобалось.

До питання про ергономіку

Тут про все по черзі. Найцікавішим на панелі зверху є дисплей. Він чорно-білий, 3-стрічковий з помітною плівкою з коробки, яка своєю чергою захищає покриття екрану зверху від царапин та потертостей. Плівку можна зняти відразу, а можна лишити та деякий час користуватися з нею – тут вже кому як зручно. Крім екрана та плівки, на передню частину корпусу винесли також логотип бренду + назву super fast та потужність – 65W.

По периметру нижньої панелі згадані раніше гумові ніжки, а в центрі чимала кількість різноманітних даних: характеристики портів, маркування на ін. важливі "речі".

Нарешті, на одну з бічних граней виробник виніс вилку для підключення кабелю електромережі, а протилежна примітна чотирма портами. Про які саме порти мова, а також з їх потужністю знайомимося нижче на ілюстрації.

Функціональні особливості

Перше, що я хочу відзначити в цьому розділі – підтримку протоколів швидкої зарядки PD 3.0 65W PPS, Quick Charge 2.0/3.0/4+, Apple fast charge, Huawei SCP & FCP, Samsung SFC/AFC, VOOC. Як на мене, вказані, як мінімум всі з числа найбільш вживаних. Принаймні щось додати до цього переліку у мене не вийшло.

Ще один вагомий плюс на користь саме цього зарядного пристрою – наявність "на борту" інтелектуальної мікросхеми USB Auto ID. Остання, на практиці визначає тип пристрою, який користувач підключає до свого CW-CHS040PD-BK, а крім того, регулює напругу та силу струму. Все це важливі та необхідні "речі", оскільки допомагають забезпечити швидку підзарядку та що також дуже важливо – сумісність з пристроями більшості брендів.

Також добавлю за захист. Мова про автоматику в цьому напрямку від таких, скажімо так "вибриків" системи як захист від перенапруги, перевантаження, короткого замикання та перегріву.

CW-CHS040PD-BK укомплектовано чотирма портами, розрахованими на підключення споживачів. Про які порти мова, а також за їх потужність краще за все розповість відповідна ілюстрація.

Ключове в експлуатації

Отже, що варто відзначити тут? Перше за все, корпус помітно нагрівається, але це якщо одночасно підключаєте понад два споживачі – 3 чи 4. На два нагрів я б схарактеризував як незначний. Водночас я не помітив, щоб нагрів хоч якось впливав на функціональність пристрою.

Далі знайомтеся зі схемою потужності в залежності від підключення:

- один порт C1 або C2: 65W;
- один порт A1 або A2: 30W;
- порти C1+C2: 45W+20W;
- порти A1+A2: 30W+30W;
- порти C1+C2+A1+A2: 40W.

До сказаного вище не забуваємо за сумісність по протоколах. Хоча тут повторюсь, враховані чи не всі найбільш популярні, а тому навряд чи у вас будуть проблеми в зазначеному напрямку. Ну і що ще варто мати на увазі – ваш пристрій повинен підтримувати можливість підзарядки на відповідній потужності. Якщо в смартфоні чи планшеті вона менша, ніж у CW-CHS040PD-BK, згадана вище система підбере відповідні параметри.

В якості післямови

За згаданий вище тестовий період я почав заряджати від ColorWay CW-CHS040PD-BK обидва власні повербанки, кожен ємністю 20 000 мА/год, а також смартфон і навушники. За підсумками економія не тільки на розетках, але й на швидкості – акумулятори "поповнювали запаси" трохи більше ніж за 3,5 години. До цього ми витрачали 6,2 год. Навушники я навіть не рахував за скільки, а акумулятор смартфону з 3% до 100% - за 50 хвилин.

ColorWay CW-CHS040PD-BK вартий вашої уваги, звичайно ж, якщо ви цінуєте свій час. Він зручний, функціональний, має інформативний екран, а крім того, у нього вдалий дизайн і дуже розумна "начинка", яка порахує все за вас, включаючи ваш час.

Рекомендована вартість виробу – 1599 гривень

Сторінка моделі на сайті бренду

Виріб надано пресслужбою бренду ColorWay

Фото ColorWay.com