7 декабря 2023, 21:29

OPPO Reno10 Pro 5G - вигнутий екран та 12 ГБ ОЗУ

OPPO Reno10 Pro 5G – це флагманський смартфон, що поєднує в собі 3D-вигнутий екран з частотою 120 Гц, потрійну основну камеру, потужний процесор Snapdragon 778G та цілих 12 ГБ оперативної пам’яті.

А ось чим ще цікава дана модель, ми розкажемо далі в огляді.

 

Упаковка

По типу раніше розглянутих смартфонів A18, A58 та A78 флагманский OPPO Reno10 Pro 5G також поставляється в модульній коробці з дизайном в стилі зовнішності упаковок під згадані "трубки": впізнане поєднання відтінків, масив даних, сам стиль. Так, в цьому плані виробник йде уніфіковано і не робить винятків для преміальних моделей. Що ж, за смаки звісно ж, не сперечаються, хоча особисто я "підсвітив" би дизайн додатковими кольорами – все ж не про рядового "бійця" мова.

 

Звичайно ж упаковка від того чи іншого продукту – це те, що, як правило, відправляється в утилізацію відразу ж (чи майже відразу) після розпаковки. Однак, тут я, як завжди, раджу витратити деякий час на вивчення даних зі стінок коробки, оскільки деяка корисна інформація щодо моделі виробником винесена вже сюди. Та про це поговоримо вже у наступному розділі. Не перемикайтесь!

Інформація зі стінок коробки

На верхній кришці (чи стінці – кому як більше до вподоби) велика-велика цифра "10". Не знаю, чарівна вона чи ні, але факту наявності це не змінює. Навіщо вона тут? Очевидно, маємо справу з елементом, який підкреслює наявність "десятки" безпосередньо в самій назві. Крім згаданого, тут же поряд назва смартфона і дещо окремо зображено логотип виробника. Строгий мінімум і ніяк інакше!

 

Позаду – наліпка з даними щодо імпортерів в ряді країн та ін.

 

Маркування виробник виніс на одну з бічних стінок. Ще тут дані щодо виробника, інформація про колір смартфона всередині, об’єм оперативної та вбудованої пам’яті плюс інші технічні "речі".

 

Комплект поставки

Дещо скромним, як на мене, виявився і комплект поставки. Я, звичайно, ж розумію бажання виробника вивести аксесуари з категорії "бонусів" до своїх смартфонів, але так або ж інакше маємо справу з флагманом і суб’єктивно, чохол та (або) навушники тут би 100% не були зайвими. Тим більше, що і ціна "питання" дозволяє такий це зробити. Однак виробник вирішив інакше. Крім, звичайно ж, самого смартфона, ще в коробці:

 

  • адаптер зарядного пристрою потужністю 80Вт;
  • кабель USB-USB Type-C;
  • документація;
  • скріпка для доступу до контейнера з SIM-картами/картою пам’яті.

 

Технічні характеристики OPPO Reno10 Pro 5G
  • Габарити - 162.3х74.2х7.89мм;
  • Вага - 185 г;
  • Вбудована пам’ять – 256 ГБ + USB OTG;
  • Дисплей - 6.7 дюймів, співвідношення екрана - 93.00%, роздільна здатність - FHD+ (2412×1080 пікселів), частота – 120 Гц, колірна гамма - яскравий режим - 100% DCI-P3, м'який режим - 100% sRGB, глибина кольору - 1,07 мільярда відтінків (10 біт), 394 ppi, яскравість - стандартна максимальна 500ніт (типово), максимальна на сонячному світлі - 800ніт, до 950 ніт для відтворення фотографій з підтримкою HDR та вмісту HDR10+;
  • "Залізо" - 8-ядерний Qualcomm Snapdragon 778G (SDM778G); 12ГБ ОЗУ LPDDR4X @ 2133 МГц, подвійні 16-бітні канали, UFS2.2 @ 2Lanes HS-Gear3; Adreno GPU 642L;
  • Акумулятор - 4600 мА-год + швидка зарядка - SUPERVOOCTM 80W, SUPERVOOCTM 2.0, SUPERVOOCTM, VOOC 3.0, PD2.0 (9V/1.5A), QC2.0 (9V/1.5A);
  • Основна камера - IMX890 50МП; f/1.8; поле зору 84.4°; об'єктив з 6 скляними лінзами; підтримка автофокусу; підтримка оптичної стабілізації зображення (OIS),
    - IMX709 32МП; f/2.0; поле зору 49.1°; об'єктив з 6 скляними лінзами; підтримка автофокусу,
    - IMX355 8МП; f/2.2; поле зору 112°; об'єктив з 5 скляними лінзами, фіксоване фокусування, підтримка 2× оптичного зуму та 20× цифрового зуму;
  • Фронтальна камера - IMX709 32МП; f/2.4; кут огляду 90°; об'єктив з 5 скляними лінзами, підтримка автофокусу (AF).
  • Біометрія - відбиток пальця, розпізнавання обличчя;
  • Діапазон частот - GSM: 850/900/1800/1900 МГц, WCDMA: діапазони 1/2/4/5/6/8/19, LTE FDD: діапазони 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66, LTE TDD: діапазони 38/39/40/41, 5G NR: n77/78/38/40/41/1/2/3/5/7/8/12/20/28;
  • WLAN - Wi-Fi 6 (802.11ax), Wi-Fi 5 (802.11ac), 802.11a/b/g/n, WLAN 2.4G/WLAN 5G, WLAN Display, WLAN мережевий доступ, Wi-Fi 5GHz 160MHz, 2×2 MIMO, MU-MIMO зі звуком на 8 просторових потоків;
  • Bluetooth - Bluetooth v5.2, Bluetooth Low Energy, аудіокодек Bluetooth - SBC, AAC, aptx, aptx-HD, LDAC, та LHDC;
  • NFC;
  • Операційна система - ColorOS 13.1;
  • GNSS - вбудовані системи позиціювання GPS, GLONASS, BDS, Galileo та QZSS.
Використані в корпусі матеріали

Тут спочатку пропоную доповнити розділ за комплектацію згадкою за захисну плівку на панелі спереду. Остання підсилює властивості використаного в збірці скла AGC DT-Star2 (мова про розробку Asahi Glass Company, що позиціюється, яка альтернатива Gorilla Glass).

 

Стосовно окантування корпусу, тут мова про пластик. Якість його досить непогана. Принаймні за місяць щоденного користування причин для негативних відгуків у мене не виникло.

 

Панель позаду – це метал, або ж якесь покриття, що візуально і тактильно його нагадує. Як на мене, матеріал досить тонкий, хоча разом з тим, прогнути панель у мене не вийшло.

 

Систему камер виробник "підсилив" більш масивною металевою вставкою – виглядає солідно і я б навіть додав – потужно.

 

Мої враження щодо якості збірки

Я провів тестовий місяць з OPPO Reno10 Pro 5G в режимі щоденного користування. Чохол не купувався й у виробника додатково не замовлявся. Смартфон їздив переважно в кишені джинсів, але досить часто "пересідав" в кишеню рюкзака з різним "дріб’язком". Що за підсумками!? Якщо коротко, то нічого! Ні, справді – тут все круто, як стосовно матеріалів, так і якості їх збірки. Сподобатися має, в тому числі відвертим скептикам. Крапка!

 

Версії OPPO Reno10 Pro 5G в кольорах корпусу

Смартфон OPPO Reno10 Pro 5G доступний у двох колірних версіях – глянсовий фіолетовий та сріблясто-сірий. Останній, як бачимо на ілюстраціях до даного огляду, побував у нас в редакції.

Ключове за ергономіку

Перше, що тут треба сказати - OPPO Reno10 Pro 5G впевнено лежить в руці користувача, навіть без спеціального чохла. Зважаючи на переважно глянцевий корпус, на початку свого знайомства з моделлю я подумав, що додаткова обережність зайвою тут точно не буде.

Друге – цей смартфон дійсно зручний, і не останньою чергою за це треба дякувати 3D-формі як передньої панелі, так і тильної. До речі, завдяки такому формату, 6,7-дюймовий екран візуально здається компактнішим.

Передня панель "розділена" поміж безрамковим екраном, а також фронтальною камерою, розмовним динаміком та трьома класичними сенсорними кнопками.

 

Позаду – основний блок камер, а також трохи технічних даних, частина з яких, і це легко помітити на ілюстрації до цього розділу огляду, винесена на наліпку.

 

Права бічна панель зацікавить вас спареною кнопкою регулювання гучності, а ще клавішею увімкнення/вимкнення живлення.

 

Зверху – мікрофон шумозаглушення, ІЧ-порт, а знизу – контейнер під SIM-карти, порт USB Type-C, гучномовець, а ще вбудований мікрофон.

 

Дизайн

Навіть з урахування того, що OPPO Reno10 Pro 5G – не є, як-то кажуть "піонером" в області промислового 3D-дизайну,виглядає модель, тим не менш, вишукано – статус та високий смак свого господаря здатна підкреслити якнайкраще. Скажу більше – навряд чи, дивлячись на OPPO Reno10 Pro 5G, хтось навіть з-поміж користувачів iPhone, скаже, що перед ним не варта уваги модель. Це аргумент.

Динаміки

OPPO Reno10 Pro 5G отримав два окремі динаміки – розмовний та гучномовець. Як вони розміщені, дивимося далі на ілюстраціях.

 

Налаштування звуку

Щодо наявних у відповідному розділі налаштувань, тут користувач може спостерігати "арсенал", аналогічний тому, що ми з вами бачили у огляді OPPO A58. Характеристики читаємо далі за посиланням. Крім того, нижче ілюстрації розділу для знайомства.

 

Якість звуку

Якість звуку чудова. Я достовірно не знаю, які саме динаміки в OPPO Reno10 Pro 5G, але якщо порівнювати зі звуком в тому ж А78 чи А58, суб’єктивно абсолютно по всім параметрам переваги за OPPO Reno10 Pro 5G. Що ж, флагман має відповідати своєму статусу.

Особисто мені сподобався найбільше об’єм. Так, не порівнюємо з зовнішніми системами 2-в-1, але з деякими портативними колонками можна. Так, може не 100% таке порівняння коректне та все ж варте уваги. Перегляд відео як в приміщенні, так і на вулиці, відеозв’язок, аудіо, розмови, причому навіть в метро чи умовах гучного проспекту – словом, особисто я лишився задоволений.

Акумулятор

Ємність вбудованого акумулятора – 4600 мА/год.

 

Автономність

Тестування автономності було виконано за допомогою додатка "Батарея HD". Отримані результати далі перед вами.

 

Швидкість зарядки

Підзарядка акумулятора виконується за допомогою штатного 80Вт адаптера в комплекті поставки. Виробник гарантує підзарядку до 48% вже за 10 хвилин роботи. Погодьтесь – це дійсно круто!

 

Вбудована пам’ять

OPPO Reno10 Pro 5G пропонується в одній версії з обсягом вбудованої пам’яті 256 ГБ. Скільки ж по факту отримує користувач "з коробки", дивимося далі на ілюстраціях.

 

Формати розширення вбудованої пам’яті

На думку виробника, 256 ГБ – це цілком достатньо в тому числі для флагманського смартфона 2023 року. Що ж, може бути, тим більше якщо ви час від часу робите архіви в "хмару" або ж на ПК.

Чи є якісь варіанти для, скажімо так, "маневру", якщо періодичне підключення до ПК – це не для вас? Так, під’єднання накопичувача USB та/або вже згадана прожогом "хмара" - відповідних сервісів в мережі більше, ніж достатньо.

Дисплей. Цифри.

OPPO Reno10 Pro 5G укомплектовано 6,7-дюймовим екраном. В основі AMOLED-матриця. Виробник додав в її назву "3D", оскільки маємо екран з закругленими краями.

Використана тут матриця забезпечує чудові кути огляду, в тому числі під максимальними нахилами. В цьому плані абсолютно ніяких умовностей чи знижок.
Дисплей безрамковий. Співвідношення – 93%.

Роздільна здатність – 2140х1080 пікселів або ж FHD+.

Частота оновлення – 120 Гц.

Стосовно колірної гамми, яскравий режим - 100% DCI-P3, м'який - 100% sRGB.

Глибина кольору – 1,07 млрд. відтінків.

Щільність пікселів – 394 ppi.

Стандартна максимальна яскравість - 500ніт (типово), максимальна - 800ніт, до 950 ніт для відтворення фотографій з підтримкою HDR та вмісту HDR10+.

Підтримується також управління за допомогою 10 пальців одночасно.

 

Враження щодо роботи з екраном та налаштування

Чуйність екрана чудова, причому навіть на побіжне натиснення – абсолютно ніяких, скажімо так, "роздумів". Робота інтерфейсу плавна, в цьому плані також питань ніяких.

Працювати з OPPO Reno10 Pro 5G в умовах яскравого сонячного світла особисто нам сподобалось.

Стосовно налаштувань, у відповідному підменю користувач отримає можливість ручного та автоматичного формату регулювання яскравості, роботу з кольорами як за допомогою спеціальної шкали, так і по трьох заданих пунктах, налаштування відображення. Інші цікаві пункти – автоматичне вимкнення екрана, збільшення насиченості кольорів, режим яскравих відео в HDR, адаптивний режим сну і т.д.

 

Операційна система

Працює OPPO Reno10 Pro 5G під керівництвом операційної системи ColorOS 13.1. За ключові особливості цієї ОС ми вже говорили в згаданих раніше оглядах смартфонів та планшету OPPO.

 

"Залізо під капотом

"Серцем" системи виступає потужний 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 778G (SDM778G), в "компанії" з яким графіка Adreno GPU 642L та цілих 12 ГБ оперативної пам’яті.

 

Враження від продуктивності

Далі знайомимося з результатами тестування продуктивності. Як бачимо, згаданого вище "заліза" буде достатньо для виконання чи не будь-яких задач без знижок та умовностей.

 

Попередньо встановлені додатки

Серед попередньо встановлених додатків варто відзначити всі клієнти сервісів Google, Linkein, Netflix, O Relax, Tik Tok та багато ін. Нижче на ілюстраціях повний перелік.

 

Можливості камер

Блок потрійної камери складається з наступних, модулів:

  • основний - IMX890 50МП, f/1.8, поле зору 84.4°, об'єктив з 6 скляними лінзами, підтримка авто фокусу, підтримка оптичної стабілізації зображення (OIS);
  • телефото - IMX709 32МП, f/2.0, поле зору 49.1°, об'єктив з 6 скляними лінзами, підтримка авто фокусу;
  • ультраширококутний - IMX355 8МП, f/2.2, поле зору 112°, об'єктив з 5 скляними лінзами, фіксоване фокусування.

Підтримка 2× оптичного зуму та 20× цифрового зуму.

Фронтальна камера - IMX709 32МП, f/2.4, кут огляду 90°, об'єктив з 5 скляними лінзами, підтримка автофокусу (AF).

Режим зйомки фото:

  • основна камера - фотографії, відео, нічні фотографії, професійні фотографії, панорами, портрети, зйомка з ефектом часу, уповільнена зйомка, супертекст, відео з подвійним переглядом, стікери, висока якість зображень та Google Lens;
  • фронтальна камера: фотографії, відео, панорамні фотографії, портрети, нічні фотографії, зйомка з ефектом часу, стікери та багатоканальні відео.

Режим зйомки відео:

Основна камера

  • зйомка відео у роздільній здатності 4K@30fps, 1080P@60fps/30fps та 720P@60fps/30fps; відеостабілізація OIS підтримує EIS+OIS, 1080P@60fps/30fps та 720P@60fps/30fps;
  • режим "Суперстабільна зйомка" підтримує EIS+OIS в роздільній здатності 1080P@60fps;
  • зумування відео підтримує 4K@30fps, 1080P@60fps/30fps та 720P@60fps/30fps;
  • уповільнена зйомка відео підтримує роздільну здатність 1080P@120fps/480fps та 720P@240fps/960fps;
  • зйомка з ефектом часу підтримує роздільну здатність 1080P@30fps;
  • відео з подвійним переглядом підтримує роздільну здатність 1080P@30fps.
Фронтальна камера

- до 1080P/720P@30fps, за замовчуванням встановлено 1080P@30fps (ефект ретуші за замовчуванням увімкнений);

- антитремтіння відео 1080P/720P@30fps.

 

- тестове відео

- тестове фото

 

Експертний висновок

В кінцевому підсумку маємо чудову модель смартфона для сучасних користувачів, яким потрібна максимальна зручність та варта уваги продуктивність. Крім того, на стороні моделі дійсно швидка зарядка та варта уваги якість фото.

Орієнтовна вартість OPPO Reno10 Pro 5G – 23 000 гривень

Продукт надано пресслужбою OPPO в Україні