20 января 2024, 16:41

Gelius Incredible GP-TWS033 DARK NIGHT – прозорі TWS-навушники з підтримкою ANC та ENC

Мої враження від актуальної моделі TWS-навушників GP-TWS033, що створені українським брендом Gelius. Напівпрозорий корпус, підтримка систем активного шумозаглушення та зменшення шуму довкілля, захист за стандартом IPX5, ергономіка, автономна робота

та, звичайно ж, якість звуку. Що ж, питань чимало і саме час шукати відповіді.

Технічні характеристики та функціональні особливості

- Діапазон частот навушників - 20 - 20000 Гц;
- Тип підключення – бездротове;
- Вага 8 г;
- Тип кріплення навушників - три кріпленням у вухах;
- Мікрофон – вбудований;
- Керування – сенсорне;
- Інтерфейс підключення навушників – Bluetooth;
- Опір навушників – 32 Ом;
- Особливості навушників - кейс-акумулятор;
- Активне шумозаглушення.

Комплектація та упаковка

Комплект поставки GP-TWS033 можна віднести до розряду класики – безпосередньо сам пристрій, дві додаткові пари амбушур різного розміру, а ще кабель USB Type-C для підзарядки та документація. Остання складається з керівництва користувача, а ще гарантійної вкладки.

Все перераховане на блістерному ущільнювачі поміщено в відносно компактну картонну коробку з дизайном в стилістиці бренду – знайомого нам стилю та поєднанням відтінків. Крім того, стінки упаковки цікаві також чималою кількістю різноманітних даних, на які особисто я теж раджу звернути увагу, адже це найпростіший та найшвидший спосіб ознайомитися з можливостями виробу. Ну, а проте, наскільки вдалими вони вийшли, вже розповім вам я. Не перемикайтесь!

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Перше, що особисто мене привабило в корпусі як навушників, так і безпосередньо самого кейса – напівпрозорий корпус. Завжди хотілось подивитися, як все влаштовано всередині. Розбирати корпуси, які не є розбірними для користувача – це, як мінімум, гріх, адже втратите гарантію. Тут же нічого розбирати не потрібно. Так, вивчення буде не в абсолютно у всіх подробицях, адже деякі невидимі ділянки корпусу є, але навіть так дізнаєтесь чимало цікавого.

 

Крім пластику, ще "на борту" є метал. Не буду стверджувати зі 100% вірогідністю, на якому саме матеріалі виготовлено шарнір для кришки кейса, але як мінімум контактні майданчики останнього та й навушників також виготовлені з металу.

Амбушури силіконові. Вони надзвичайно м’які та легко приймають відповідну форму у вашому вусі.

Кнопка "на борту" кейса – пластик.

Щодо якості збірки, в цьому плані у мене ніяких зауважень – і самі матеріали, і якість припасування деталей між собою на чудовому рівні без якихось знижок або ж інших умовностей. Єдине на що варто звернути увагу – глянцеві деталі корпусу. І хоча за 4 тестові тижні на поверхні не з’явилось подряпин чи потертостей, як на мене, спеціальна сумка для транспортування виробу тут би не була зайвою.

Захист IPX5

За особливості захисту за згаданим вище стандартом поговоримо далі. Чому такий захист – це плюс? Все просто – адже він дозволяє тренуватись, скажімо так, без "оглядки" на "умови", приміром, надмірне потовиділення і вплив його на виріб, або ж потрапляння під дощ під час занять. Та варто пам’ятати – захищеними є лиш самі навушники, тоді як "штатний" кейс, скоріше за все (офіційно про це не говориться) такого захисту не отримав. Таким чином, якщо ви потрапили під дощ, не варто похапцем ховати навушники в кейс, адже такий "маневр" з вами може зіграти, скажімо так, злий "жарт", тоді як безпосередньо для самих навушників ніякої загрози такий вплив вологи не становить.

Враження за дизайн

Gelius Incredible GP-TWS033 доступний у двох кольорах. Наш – DARK NIGHT. Інший - Clear View. Функціонально відмінностей жодних, але вони є в пункті, який стосується комплектації – остання зі згаданих версій отримала ще чохол для кейсу, гаджет для догляду за смартфоном та навушниками й багатофункціональний ремінець. Чому такі відмінності, відверто кажучи, мені не відомо. Водночас якщо вже виходити з цього, Gelius тут варто було б піти на деякий компроміс - подати й чорну версію у двох варіантах комплекту поставки, і також білу. Користувач, таким чином, отримав би вибір без "прив’язки" до кольору.

Щодо вражень відносно дизайну. В цьому плані виробникові є чим зацікавити – від напівпрозорого корпусу до горизонтального формфактора футляра, напрочуд елегантного припасування деталей та ін. важливих "дрібниць". В підсумку ми маємо новий погляд на дизайн TWS та формфактор футляра - цікавий спосіб виділитися саме зовнішністю даного аксесуару.

Керування

Керування всім музичними "процесами" на самих навушниках відбувається при "посередництві" двох зовнішніх сенсорних майданчиків. Щоб зробити голосніше чи ж навпаки – тихіше, потрібно торкатися лівого або ж правого навушника. Подвійним дотиком тих же майданчиків і точно в такому ж порядку - відтворення/призупинення відтворення музики. Ігровий режим користувач вмикає чи вимикає шляхом 4-кратного дотику майданчика правого навушника, а виклик голосового помічника – аналогічним жестом, але вже стосовно лівого. Нарешті, перехід треками – натиснення та 2-секундне утримання правого або ж відповідно лівого навушника – залежно від того, куди "рухаємось". Перемикання режиму прозорості або ANC – потрійне натиснення правого чи лівого навушника.

Особливості режимів ANC та ENC

ANC – це інструментарій, орієнтований на пониження рівня шуму в зовнішньому середовищі. В процесі роботи він виконує сканування звукового оточення користувача. Після цього системою генерується протилежний звук, який компенсує згаданий вище зовнішній шум. Така технологія – це дуже корисна річ в людних місцях чи при умовах домінування великого рівня шуму.

Не менш цікавою є й технологія ENC. Її "навчили" зменшувати рівень шуму довкола користувача та забезпечувати дійсно якісну передачу звуку під час розмов. Мікрофони, розміщені на зовнішній поверхні навушників, збирають звукові сигнали, які оброблює спеціальний процесор, який же потім генерує антифазний звук, що необхідний для їх компенсації.

Автономність

Ємність акумуляторів навушників – по 40 мА/год у кожному; 400 мА/год – ємність акумулятора кейса.

На яку автономність користувач може розраховувати в кінцевому підсумку? Мій результат – 4,5 години на гучності не більше 80%. Чи виглядає такий показник конкуренто? З огляду на власний досвід, можу сказати що так, виглядає.

Стосовно підзарядки, необхідний час на вихід з "нуля" до "сотні" - 1,5 години.

Враження від якості звуку

Ось тут можу сказати наступне. Стосовно звуку – перед нами рівень вище, ніж реальна вартість виробу, і це, як на мене, має бути приємною несподіванкою для користувача, який приглядається наразі до Gelius Incredible GP-TWS033. За підсумком маємо – чудовий об’єм, причому без будь-яких умовностей, не менш привабливу деталізацію і також гарні низи.

Короткі підсумки та висновки

В кінцевому підсумку Gelius Incredible GP-TWS033 – модель TWS-навушників, що зацікавить користувача як якістю звуку, так і безпосередньо своїм зовнішнім виглядом. Ну, а поєднавши все згадане з підтримкою ANC і ENC та додавши напрочуд демократичний цінник, отримаємо "формулу" успіху, що буде цікава, в тому числі любителям справді якісного звуку.

Вартість моделі на сайті бренду.

Продукт надано пресслужбою Gelius