29 июня 2022, 13:15

Системи масового та спрямованого оповіщення від Genasys уже в Україні

Компанія Compass Engineering - експерт з інженерної та ІТ-інфраструктури - стає партнером американської компанії Genasys (LRAD) - глобального виробника систем критичної комунікації.

Це означає, що системи масового та спрямованого оповіщення світового класу, які зарекомендували себе під час надзвичайних ситуацій у більш ніж 100 країнах світу, відтепер доступні в Україні.

Чому це так важливо, адже здається, що сирени - елементи комплексної системи оповіщення - вже працюють?

Справа в тому, що поточні рішення мають низку недоліків, які впливають безпосередньо на ефективність їхнього використання. В ситуації, коли мова йде про життя людей, ми не можемо дозволити собі такі компроміси, як:

-  нерозбірливість мови під час трансляції або відсутність мовного оповіщення;
-  низька потужність сигналу через малий звуковий діапазон;
-  неможливість одночасного регулювання гучності;
-  відсутність можливості зональної трансляції;
-  неможливість формування сценаріїв роботи та інтеграції із зовнішніми системами для автоматизації реагування на події.

“З огляду на важливість дистанційної комунікації, як частини системи реагування в умовах військових дій, доступ до систем Genasys® відкриває перед ЗСУ, об’єктами критичної інфраструктури та муніципалітетами широкі можливості для захисту людей та активів”, – зазначає Віталій Роздобутько, СЕО Compass Engineering. “Ми закликаємо військове командування та керівництво об’єктів критичної інфраструктури звернути увагу на рішення спрямованого сповіщення LRAD, які вкрай необхідні зараз – як для оборони, так і для наступу”.

Використання акустичних систем LRAD, які можна встановлювати на поворотні платформи, авто, гелікоптери, військову техніку, морські судна тощо, дозволяє:

-  попереджувати про підхід або вторгнення у захищений периметр;
-    дистанційно та зрозуміло сповіщати чи спілкуватися з людьми (наприклад, при створенні гуманітарних коридорів, а також інших методів евакуації, при техногенних і природніх катастрофах тощо);
-    попереджати транспортні засоби та судна при виникненні небезпеки, у т.ч. з їх боку;
-    подавати загальний сигнал тривоги;
-    проводити пошукові операції;
-    вести перемовини або здійснювати психологічну дію на супротивника.

Переваги LRAD від Genasys:

-  мають надзвичайно високу чіткість при передачі повідомлень та команд, незалежно від ландшафту місцевості;
-    гарантують, що кожне слово буде почуто навіть при фонових перешкодах за рахунок чистоти та гучності тонального сигналу і повідомлень.
-    дозволяють обирати зону для трансляції, призначати сценарії роботи та підтримують інтеграцію із зовнішніми системами;
-    мають як централізований, так і децентралізований варіанти управління з можливістю розмежування прав доступу;
-    підтримують логування даних;
-    можуть працювати на автономному живленні протягом кількох годин;
-    підтримують резервування каналів зв’язку.


Оцените новость:
  • 0 оценок