3 мая 2023, 9:50

Ritar RA12-100 – батарея для телекомунікацій

Потужна акумуляторна батарея, яку орієнтують для використання в телекомунікаційних та аварійних системах, пожежних, охоронних сигналізація і багатьох інших напрямках. Які можливості пропонує даний виріб та на які результати очікувати користувачеві?

Комплектація та упаковка

- батарея Ritar RA12-100;
- гвинтові кріплення з шайбами;
- гумові ізолятори-заглушки, надіваються на кабелі споживача (можна також надівати на "крокодили" зарядного пристрою, якщо дозволяють габарити останніх) в місці контакту з гвинтом, щоб запобігти впливу джерел довкілля;
- короткий посібник користувача.

Все перераховане приїде до вас у відносно компактній картонній коробці, виготовленій з переробленої сировини. Крім того, упаковка володіє досить простим до того ж більшою мірою інформаційним дизайном: назва моделі, адреса глобального сайту виробника, розміри/вага та деякі інші цікаві "речі", на які особисто я рекомендую поглянути, адже забагато корисної інформації, як відомо, не буває.

Характеристики та особливості

• Номінальна напруга – 12В;
• Ємність – 100 А/год;
• Тип клеми – F12;
• Розміри – 328х172х215 мм;
• Вага – 28,5 кг;
• Низька швидкість саморозряду;
• Широкий діапазон робочих температур;
• Застосування: телекомунікаційні системи, системи пожежної та охоронної сигналізації, аварійні системи, електроінструменти, медичне обладнання, UPS / EPS.

Що варто знати за серію RA від Ritar?

Акумулятори серії RA – це моделі з чималим терміном служби – до 12 років. Круто? Як на мене, то навіть дуже. Друге, що також варте уваги – ці моделі підтримують стандарти IEC (стандарт, що відповідає вимогам міжнародної некомерційної організації зі стандартизації у галузі електричних, електронних та суміжних технологій), JIS (стандарт, що відповідає вимогам до розробок, які використовуються в японській промисловості) та BS (британські галузеві специфікації, що випускаються організацією BSI), а крім того, володіють технологією регульованих клапанів AGM. Третє – в їх виробництві використана виключно високоякісна сировина. До речі, відповідність вище згаданим стандартам свідчить про те, що виробник схильний до використання виключно передових технологій, адже тільки так можна досягти справді чудової якості продукту.

Більш детально про всі особливості серії RA свого часу я розповідав в цій статті. Якщо цікаво, переходьте знайомитися, а ми йдемо дивитися на матеріали корпусу та ділитися враженнями щодо збірки. Не перемикайтесь!

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Отже, Ritar RA12-100 – це передусім масивний пластиковий корпус з нутрощами, вага яких понад 20 кг. Власне, вже виходячи зі згаданої цифри, корпус аж ніяк не міг бути тонким – все навпаки, дуже масивний і навіть дещо вульгарний. Але поміж з тим, досить стильний і по-своєму акуратний. Словом, якщо плануєте ставити десь на прохідній, соромно в цьому плані точно не буде. Але це так – ремарка.

Єдині елементи на корпусі, на які варто звернути увагу – "посадкові місця" на верхній його частині. Обидва вони з внутрішніми різьбами, відповідні гвинти, як пам’ятаємо, комплектом поставки передбачені, словом, ніяких питань тут бути не може.

Приємним бонусом від виробника можна вважати також ручку для перенесення пристрою. Вона зі стропи, а це чи не найнадійніший та найзручніший матеріал. Принаймні один з них так точно.

Збірка виконана більш ніж якісно – тут ніяких зауважень з моєї сторони не було. Та додам плюсів. Виробник запевняє, що Ritar RA12-100 не страшні різноманітні коливання під час переїздів/перенесення. Більш того, корпус витримає навіть падіння з незначної висоти на нетверді поверхні. Однак останнє виробник не уточнює в цифрах, а тому від себе особисто раджу уникати таких "потрясінь" для Ritar RA12-100.

Можливості

Давайте тепер більш предметно про тактико-технічні особливості моделі. Нижче графіки найбільш важливих показників.

Характеристики розряду при постійному струмі: A (25)°C

Характеристики розряду постійної потужності: WPC (25) ° C

Крива розрядних характеристик

Крива характеристики заряду для режиму очікування

Термін служби в залежності від глибини розряду

Зв'язок між зарядною напругою та температурою

Вплив температури на ємність

Характеристики зберігання

Вплив температури на термін служби

Термін служби в режимі очікування

Власний досвід експлуатації

З коробки Ritar RA12-100 заряджений більш ніж на 80%. Перша підзарядка та всі наступні виконувались за допомогою Einhell CE-BC 6 M.

Результати кількох практичних тестів. Перш за котел. Так, хоча акумулятор більше для живлення приладів сфери телекомунікацій, живлення котла – це питання номер 1 цієї зими, а як багато хто говорить є експертів, зовсім не виключено що й наступної також. Отже, пункт про чистий синус я "закрив" за допомогою Maxxter MX-HI-PSW500-01 – багатофункціонального пристрою, що поєднує в собі функції стабілізатора, інвертора та UPS. Він, до речі, найпростіший в цьому плані – не потребує від вас абсолютно ніяких спеціальних умінь, а все що буде потрібно, щоб система працювала – вилка від "упса" має бути в розетці. Складно? Думаю, що ви навряд чи відповісте ствердно. Отже, що за результатами? Майже 7 годин на максимальній потужності, що досить і досить непогано. Потужність споживання 110-120 Вт/год. Що тут варто пам’ятати – не розряджати батарею "в нуль", адже це негативно відображається на системі.

Ще був змішаний тест – блендер, міксер, ноутбук, роутер. За підсумками близько трьох днів, що також дуже непогано, особливо враховуючи що ноутбук і роутер працювали по півдоби.

Ще тестували обігрівач. Малопотужний представник UFO в поєднанні вже з більш потужним інвертором EnerGenie. Результат – трохи понад годину.

Підключались і до системи відеоспостереження – база + 3 камери. Результат – майже дві доби.

Короткі підсумки

Ritar RA12-100 варта уваги користувачів, адже перед нами більш доступна альтернатива дорогим зарядним станціям. Від поєднання батарея плюс інвертор в більшості випадків ви отримаєте той же результат, але дешевше, а при бажанні зможете комбінувати різноманітні типи й класи інверторів, складати потужні зарядні системи й тому подібні "речі". До того ж погодьтесь – далеко не всі зарядні станції дозволяють гнучкість в сегменті збільшення ємності.

Рекомендована роздрібна вартість: 6000 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP