30 мая 2023, 14:13

RIVACASE 8363 – "ваш особистий офісний асистент"!

Модель з досить спірним позиціюванням. Виробник каже, що перед нами рішення для геймерів, а також користувачів, що часто у відрядженнях. Але якщо з останнім ще можна погодитися, то вже до першого більше запитань, ніж відповідей.

Чому особисто вважаю 8363 геймерською моделлю лиш досить опосередковано та чому, передусім орієнтую її для офісних працівників, прихильниками ділових костюмів? Всі відповіді у цьому огляді.

"Офісний асистент"

Отже, стосовно позиціювання. На що особисто я звернув увагу і чому раджу RIVACASE 8363 передусім так званим "білим краваткам"!? Подивіться на колір матеріалу, сам матеріал, формат пошиття та, що також важливо, його якість – стібки рівні як стріла, ергономіка продумана чітко без чогось зайвого, використана фурнітура – одна з найякісніших, що можна зустріти в цьому сегменті виробів. І ось саме ця вишуканість пошиття, якість і формат матеріалу плюс колір. Останній строгий, не брутальний, як люблять геймери, а саме строгий, який шанується серед офісних співробітників. Він показує вашу прихильність до ділового стилю і всього що з цим пов’язано. Далі вже в стрічці поціновувачів цієї моделі любителі відряджень, ну і напевне трохи цікавості буде зі сторони гравців, адже за смаки, як відомо, не сперечаються. Проте - RIVACASE 8363 – передусім, "асистент білих краваток" і аргументів саме за таке позиціювання тут більше, ніж досить.

Габарити – 305x430x190 мм;
Вага – 865 грамів.

Використані матеріали та мої враження від якості пошиття

В RIVACASE працюють прихильники використання поліестеру в своїх сумках та рюкзаках. Цей матеріал є досить різним за своїм фасоном, у нього багато варіантів кольорів, але найголовніше – чудові захисні особливості. Виріб з поліестеру – надійний захист для речей всередині, причому не лише від пилу та піску, але й різноманітних водних впливів, наприклад тих же крапель дощу.

Стосовно використаної фурнітури, мова про фірмове рішення RIVACASE.

Якісне та надійне потовщення стінок та дна – піна. Крім згаданого, "на борту" також стропа та м’яка і навіть дещо більше того - досить ніжна тканина.

Стосовно якості пошиття, головним чином вже все було сказано вище. В RIVACASE не ставлять собі за мету економити чи то на матеріалах, чи безпосередньо на якості пошиття виробу і це відчувається. І так, тут я абсолютно не перехвалюю виробника, адже у мене досить солідний досвід використання продукції RIVACASE протягом років, і відповідний висновок робиться саме на базі цього досвіду, а також тестового періоду з RIVACASE 8363.

Відділення під ноутбук

З того, що особисто мені сподобалось тут. Перш за все, як зробили задню стінку. У неї круте потовщення (використана вже згадана раніше піна), а крім того, тут виробник ще освоїв матеріал, який запобігає деформації стінки, чи більш того – її перегинанню. Словом, можна не сумніватися в тому, що навіть якщо рюкзак з ноутбуком впаде на цю стінку з незначної висоти, ніякими проблемами для "машинки" всередині це не відіб’ється.

З потовщенням дна тут також все в повному порядку. Так, воно не у вигляді хвилі, подібній тієї, яку можна зустріти в моделі RIVACASE 8461, але захисні особливості від того не є гіршими - час на відповідну перевірку я мав.

Стінка напроти виглядає не так круто, як задня, але з захисними особливостями тут також все гаразд. А це ж основне, чи не так?

Є й окрема кишеня під планшет з дисплеєм до 10.1 дюйма. Остання – це вже традиційний "бонус" в рюкзаках RIVACASE, без якого, судячи зі всього, не обходиться жодна модель. Не користуєтесь планшетом? Не біда, сюди можна покласти інші речі з аналогічними плюс/мінус параметрами.

За використану фурнітуру я вже говорив вище. Вона фірмова, а тому, зважаючи на ідеальний імідж RIVACASE в цьому плані, якоїсь додаткової та особливої характеристики не потребує.

Центральне відділення

Тут цікавий момент, пов’язаний з потовщенням дна – в цьому відділенні воно дещо тонше ніж у ноутбучному. Скоріше за все, виробник зробив висновок, що для орієнтованих сюди речей, існуючого захисту буде достатньо. Своєю чергою - більше потовщення = більше жорсткість дна = більший візуальний об’єм рюкзака, а це не завжди виграшно. Що ж, з таким аргументом складно не погодитися.

Стосовно стінок, в плані потовщення, запитань немає – щодо захисту зроблено надійно.

Тепер кілька слів про бонуси у вигляді додаткових кишень. Внутрішні кишені на блискавці – це моя слабкість – адже це чи не найнадійніший формат транспортування документів, який на моїй практиці виправдав себе далеко не раз чи двічі. І, до речі, за надійність внутрішні кармани можуть навіть посперечатися з потаємним – до нього ще повернемося. Конкретно в цій моделі два кармани – обидва на блискавці з одинарною защібкою.

Характеристика передніх кишень та порту USB

ОК, якщо центральне відділення виробником орієнтоване на транспортування аксесуарів, чи речей у відрядження, то три передні кишеньки допоможуть вам "справитися" з аксесуарами. Це зручно. Окрема подяка виробникові за також потовщені перегородки. Додаткові кишені-пенали для тих же ручок тут також передбачені. Ще додам - дві кишені з цієї "трійці" на блискавках, а одна на липучці, а тому плануйте розміщення речей, виходячи з того, як розташовані самі кишені та їх особливостей щодо захисту.

Кілька слів стосовно порту USB. Щодо зовнішнього облаштування останнього, особисто в мене немає жодних зауважень – зроблено чудово, і фото нижче наочно це доводять.
А ось реалізація всередині, як на мене, трохи недопрацьована – відсутність, скажімо так, "посадкового місця" безпосередньо під повербанк увагу на себе звертає. Які рішення "ситуації"? Скористатися однією з внутрішніх кишень чи помістити повербанк безпосередньо в центральному відділенні – в цьому плані дискомфортну мінімум.

Стосовно самого процесу підзарядки, тут питань немає – зручно і працює все дуже добре.

"Бонусна" кишенька для ключів і не тільки

А ось ця кишенька дозволяє тримати різний "дріб’язок під рукою" – і вам лише потрібно визначитися з предметом чи предметами, які мають тут перебувати. Повірте – це дуже і дуже зручно + не губиться серед іншого.

Ремінь багажної сумки&потаємна кишеня

Тут все просто та одночасно зручно. Ремінь, за допомогою якого користувач може закріплювати рюкзак на телескопічній ручці багажної сумки, знаходиться традиційно позаду. В нього виробник вшив потаємну кишеню з блискавкою всередину. Реалізація надійна і по-своєму зручна, хоча на перших порах вимагатиме від вас деякого звикання та навряд чи це буде великою платнею за наявність даної схованки.

Транспортування

У випадку з RIVACASE 8363 передбачено два формати транспортування – наплічні ремені з регульованою величиною, стропами, додатковим кріпленням і так далі. Можна нести в руках, для чого також передбачена відповідна ручка. Відверто кажучи, особисто мені складно виділити фаворита в цьому плані – все залежить від ситуації.

Замість підсумків

Отже, RIVACASE 8363 – це дійсно цікава модель, причому передусім офісного рюкзака, з гарно продуманою ергономікою, чітким розумінням дизайну та формату. Крім естетики, виробник тут поєднав захист та зручність транспортування. На виході маємо по-своєму строгий діловий стиль, що здатен доповнити образ та задовольнити потреби навіть особливо вимогливих користувачів до речей такого плану.

Рекомендована роздрібна вартість виробу – 2199 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP