13 июня 2023, 8:03

Gelius Titanium 100W – ємність в 30000 мА/год та потужність 100W

Один з найпотужніших повербанків який зустрічала наша редакція. Цікавий погляд на те, яким може бути альтернативне джерело живлення ваших смартфонів, планшетів на ряду іншої мобільної техніки. Втім, тільки згаданим виробник не обмежився і пропонує

Gelius Titanium 100W як джерело відновлення заряду вашим ноутбуком чи дроном. З останнім протестувати можливості не було, а ось на ноутбуці "поганяли". Що з того вийшло та чим ще цікава модель я розповім у цьому огляді.

Ключові характеристики та особливості

• Ємність – 30000 мА/год;
• Кількість одночасно заряджуваних пристроїв – 4;
• Функції заряджання - Power Delivery, QC 3.0;
• Вихідні інтерфейси - USB-A, USB Type C;
• Технологія - Li-pol;
• Підтримка протоколів швидкої зарядки PD та QC3.0;
• Вхід Type-С1, PD: 5V 2.4A, 9V 3A, 12V 3A, 15V 3A, 20V 3.25A;
• Вхід Type-C2, PD: 5V 2.4A, 9V 3A, 12V 3A, 15V 3A, 20V 5A, QC: 5V 3A, 9V 2A, 12V 1.5A;
• Вихід Type-С1, PD: 5V 2.4A, 9V 3A, 12V 3A, 15V 3A, 20V 3.25A, PPS: 3.3V-11V 5A, 21V-3.3V 3.25A;
• Вихід Type-С2, PD: 5V 2.4A, 9V 3A, 12V 3A, 15V 3A, 20V 5A, PPS: 3.3V-11V 5A, 21V-3.3V 5A;
• Вихід USB-1/USB-2: 5V 3A, 9V 2A, 12V 1.5A;
• Індикатор заряду – LED-дисплей.

Комплектація та упаковка

- повербанк Gelius Titanium 100W (GP-PB301);
- кабель Type-C/Type-C 100 W.

Керівництво користувача в коробці не передбачено, але проблеми в цьому як такої немає, адже виріб надзвичайно простий в користуванні. Єдиний нюанс, на який варто звернути увагу, стосується підзарядки – до цього пункту ми ще повернемося. Документом, що засвідчує ваші гарантійні права є чек, який ви отримаєте під час покупки.

Кілька слів щодо "штатного" кабелю. В коробці з GP-PB301 передбачено метровий 100W кабель, що здатен забезпечити не лише надшвидку підзарядку, але й безпечну. За необхідності в додатковому кабелі такого ж плану, користувач зможе докупити його на сайті бренду. Доступна версія з довжиною в 1 метр та 2 метри.

Перераховане вище виробник помістив в яскраву картонну коробку з оновленим дизайном, виконаним в стилістиці коробки під розглянутий раніше штопор Gelius Wine Opener GP-GW-034 – оновлене поєднання кольорів, деталізована ілюстрація виробу + багато різноманітної технічної інформації як щодо самого пристрою, так і безпосередньо бренду. Словом, варто уваги, причому незалежно від того, яка доля чекає на коробку після розпакування виробу.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

В корпусі Gelius Titanium 100W (GP-PB301) виробник поєднав два види матеріалів – метал та пластик. Ключовим, звичайно ж, є метал. Тут використано цільний шматок, тобто такий, що не має швів. Як результат - говорити щось про те, що саме металева частина буде свого роду "слабкою ланкою" не доводиться. До речі, металева частина корпусу досить масивна, а тому навіть суттєво стиснувши її, ви не зможете продавити панель, причому навіть зовсім незначно. Останнє – власний досвід.

Стосовно якості кріплення пластикових деталей, в цьому плані особисто у мене питань не було – все надійно. Так, виробник використав тут спеціальний клей. Вбачати щось погане не варто - такий формат – це вже давно стандарт, який за роки використання встиг себе зарекомендувати лише з кращої сторони.

Єдина кнопка на бічній панелі виготовлена з пластику. Пластиковим є також покриття, що прикриває невеличкий LED-екран.

Кілька слів щодо використаного металу. Виробник декларує за ним підвищену стійкість до впливів навколишнього середовища. Я працював з виробом понад місяць в щоденному режимі, за підсумками якого можу підтвердити слова виробника. Gelius Titanium 100W (GP-PB301) їздив в рюкзаку разом з іншими речами, часто "валявся" на столі з купою іншої техніки, але по факту і незначної "відмітки" на поверхні не з’явилось. Безперечно – це класний результат. Єдине "але" - ця поверхня ну дуже любить відбитки пальців користувача, але останні витираються ну дуже просто. Словом, якщо, скажімо так, "небайдужість" до відбитків – це єдина "платня" за використання саме таких матеріалів тут, то з цим точно жити можна.

До питання про ергономіку

Передня стінка моделі примітна надписом "Найефективніша зарядка". Тут же поряд логотип бренду, а також мітка потужності.

На протилежній панелі розміщена наліпка з даними про те, як слід правильно експлуатувати виріб.

Одна з бічних панелей з єдиною на корпусі кнопкою. Остання дозволяє дізнатися за рівень заряду акумулятора в конкретно заданий момент. Тут же чотири порти – два USB-A та стільки ж USB-C. Згаданий раніше LED-дисплей "примостили" поряд. Від нього не варто чекати чогось особливого в плані передачі, але водночас він цікавий тим, що відображає рівень заряду з точністю до десятих, що особисто я в повербанках зустрічаю вперше.

Перший старт та перша підзарядка

Перше, що рекомендує виробник перед початком безпосередньої експлуатації – повністю зарядити пристрій. Що цікаво – робити це потрібно протягом 12 годин, а таких, скажімо так, "стартових" циклів має бути кілька - в ідеалі три. Навіщо це потрібно? Таким чином ви "розженете" систему до максимальної віддачі.

У звичайному режимі підзарядка повербанка виконується за допомогою такого "посередника", як мережевий адаптер 5В/2А. Якщо вирішили використовувати для цих цілей швидкісну зарядку, це має бути адаптер з підтримкою Power Delivery та потужністю не нижче 18W. Підключення виконується до одного з портів USB-C. Паралельне підключення ще одного такого ж кабелю з зарядним адаптером виробником не дозволяється з точки зору безпеки. Я заряджав GP-PB301 адаптером на 65W. По часу – трохи більш як 2 годин при залишковому рівні заряду 4%.

Зі ще цікавого варто відзначити мій особистий експеримент з дослідження потужності цієї підзарядки. На жаль, я не мав можливості "вижати" по-максимуму на віддачу – банально не було можливостей. Зате можливості на заряд були – підключення до 100W порту зарядної станції. Результати виявились дуже цікавими. Нижче знайомимось на ілюстраціях.

Тестування

Особисто мені було дуже цікаво, чи "потягне" GP-PB301 заряджати ноутбук. Тому перший тест саме з ним. Що за підсумками? Все круто й ілюстрації нижче це доводять.

Перевірити на двох портативних ПК можливості не було, через те, що "комп" з таким зарядним портом був лише один. На ілюстраціях вище можна побачити, що його потужність – трохи більше 60W. Таким чином, підзарядка двох аналогічних "машинок" від GP-PB301 неможлива. Разом з тим, не варто забувати, що багато ноутбуків мають меншу потужність, а тому GP-PB301 для живлення двох портативних ПК, як каже виробник, виявиться цілком достатньо.

Ще одна приємність – можливість підзарядки дронів. В цьому плані рекомендую звернути увагу на цей виріб волонтерам, що забезпечують військових, адже це досить непогана альтернатива громіздким зарядним станціям з якими в кишені рюкзака особливо не побігаєш.

Ну і кілька слів, стосовно ємності. Я заряджав свій смартфон з акумулятором на 6500 мА/год 4 рази в режимі повного циклу, та п’ятий цикл на 25%.

Замість підсумків

На цей час, Titanium 100W (GP-PB301) – це ТОПова модель повербанку Gelius з відповідними можливостями, характеристиками та якістю збірки. Ми довели – заявлені характеристики та можливості відповідають дійсності. Перед нами ефективна модель, яка заживить чи не все, що може приймати заряд від USB-порту портативної батареї. Ну, а за наявності відповідного мережевого адаптера, GP-PB301 гарантовано швидко поповнить свій заряд, адже для користувачів, що цінують свій час, це також багато що значить.

Вартість виробу на сайті бренду.

Продукт надано пресслужбою Gelius