12 июля 2023, 12:23

A4Tech B20 – гібридна діафрагма та 20-годинна автономність

Цікавий приклад TWS- навушників з дещо новим поглядом на дизайн зарядного боксу, а також формат посадки в вухах в поєднанні з фірмовими напрацюваннями в області звуку. Але чи вартий кінцевий результат вашої уваги? Про це і піде мова.

Комплектація та упаковка

- TWS-навушники A4Tech B20;
- кабель USB/USB Type-C для підзарядки;
- путівник зі швидкого старту;
- гарантійний талон.

Все згадане виробник помістив в невелику картонну коробку з фірмовим дизайном, що поєднує в собі вже знайомі нам відтінки, риси зовнішності, а також чималу кількість даних щодо можливостей та особливостей моделі.

Крім всього зазначеного, на тильній стінці помітне блістерне вікно, через яке користувач може оглянути виріб всередині. Звичайно не все в деталях, але щоб створити перше враження, цього буде достатньо. І, як на мене, навряд чи це враження буде негативним.

Характеристики та можливості

- Розмір динаміка – 13 мм;
- Частотна характеристика – 20 Гц-20 кГц;
- Чутливість навушників – 102 дБ при -10 дБ повної шкали;
- Чутливість мікрофона -42 дБ при 1 кГц/Па;
- Опір навушників – 32 Ом;
- Версія Bluetooth- v5.2;
- Робоча відстань – 10 м;
- Тип батареї навушників – літієва батарея (40 мАгод);
- Тип батареї зарядного кейсу – літієва батарея (380 мАгод);
- Потужність зарядження – 5 В = 500 мА;
- Час заряджання навушників – <1.5 год (від низького заряду батареї до повної зарядки);
- Час заряджання кейса – <1.5 год (від низького заряду до повної зарядки);
- Час відтворення музики без заряджання ≈5 годин (50% гучності);
- Час відтворення від зарядного футляра ≈20 годин (50% гучності);
- Вага навушників – 4 г;
- Вага – 39 г;
- Розміри одного навушника – 20х34х6 мм;
- Розміри зарядного кейса – 52х63х26 мм.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

Щодо кейса, тут мова про поєднання пластику та стійкого до взаємодії з оточенням полікарбонату. Крім згаданого, ще "на борту" метал - окантування порту USB Type-C. Так, останнє це класика, але уваги, як на мене, варте. Металевим виробник зробив також шарнір, на якому тримається кришка та сітку що прикриває мембрану. До речі, хід шарніра чудовий, с характерним упором, необхідним для того, щоб остання не зачинялась довільно.

Що ще хотілося б відзначити щодо корпусу кейса – наявність глянцевої частини зверху – очевидно якоюсь мірою в доповнення до глянцю на зовнішніх стінках навушників. Як виглядає? Ну особисто мені сподобалось. Звичайно не новинка, але навіть такому "динозавру" техніки, який "перебирає" її десятками щотижня, поєднання матового та глянсового білого кольору виглядає цікавим рішенням.

Щодо навушників, тут передусім вам сподобається акуратність – це реально дуже файний формат, що доповнює. Доповнює імідж, доповнює настрій, доповнює вас. Такий аксесуар хочеться мати в особистому користуванні.

Які матеріали поєднуються? Головним чином пластик плюс зовсім трішки металу. Все перераховане доповнено світлодіодами на корпусі. Якість збірки чудова без будь-яких компромісів та умовностей. Те ж саме стосується і зарядного/транспортувального кейса. Особисто у мене за підсумками, зауважень не було, хоча особисто я та ще причепа.

До питання про ергономіку

Тут відразу ж про сигналізацію діода біля єдиного порту "на борту" кейса. Він навчений виробником "підказувати" користувачу про стан заряду вбудованого акумулятора. Так, наприклад, при повільному миганні червоним – рівень заряду від нуля до 30%, жовтим – до 70%, ну, а зеленим, відповідно від 70% і аж до 100%. Ну і певною мірою "бонус" - звуковий сигнал, якщо на вбудованих акумуляторах навушників менш як 15%. Погодьтесь – це зручно.

Всі можливості щодо керування виробник "поклав" на сенсорні панелі на зовнішніх стінках – зручно.

Одна з переваг цих навушників в тому, що їх можна використовувати одночасно як пару, так і по одному, що в окремих випадках дуже зручно. Керування переважною більшістю функцій закріплено за кожним з них окремо: старт програвання/пауза (одне натискання), перехід в попередній трек (подвійне), а виклик голосового помічника (потрійне). Що ж стосовно регулювання гучності, майте на увазі – за лівим навушником закріплено зменшення гучності, за правим її збільшення.

Контактний майданчик для встановлення на підзарядку розміщений класично.

Захист IPX4

Корпус A4Tech B20 захищений за стандартом IPX4, тобто від впливу на систему водяних бризг з будь-яких напрямків. Таким чином, якщо раптом ви попали під дощ, причин для паніки немає. Не потрібно похапцем ховати навушники в кейс, адже стихія не зашкодить їм, але може зашкодити кейсу якщо ви вирішите "грати в схованки" прямо під дощем. A4Tech B20 створені для активного користувача і саме тому такий захист необхідний за замовченням. Він тут є і працює чудово, мав змогу перевірити.

Версії в кольорах корпусу

A4Tech B20 доступна в попелясто-сірому корпусі, білому з невеликою "добавкою" сіруватого (який був у нас на огляді), а також досить незвичайному м’ятно-зеленому.
Для вух модель дуже і дуже легка. Сидить надійно, поправляти не потрібно. Всього одне "але" - у вушну раковини ці "крохотулі" мають сідати правильно. Тут я просто раджу звернути увагу на керівництво користувача – подано більш ніж чітко, в тому числі графічно.

Автономна робота

З ємністю акумуляторів знайомимося в переліку характеристик вище.

Що ж до автономної роботи, сам виробник заявляє її на рівні 20 годин при 50% навантаженні в області гучності. Я слухав голосніше – 70-80%. Але цікаво, що рівень розряду акумуляторів непропорційно нижчий. В підсумку вистачає на 17-18 годин безперервної роботи.

Підзарядка відбувається за годину з невеликим "хвостиком".

Посадка в вухах та якість звуку

На перший погляд, дещо незвичайний формат самого навушника, і, як наслідок, питання зручності. Я, відверто кажучи, на початку засумнівався, але вже перші тести розставили все по своїх місцях. В цьому плані все шикарно – не давить, самовільно не вискакує – словом, все добре – в цьому плані можна брати.

Звук тут "слабкою ланкою" також не є. Гібридна діафрагма M.O.C.I. (фірмова розробка A4Tech) здатна напрочуд грамотно поєднати високі та середні частоти з глибокими та не менш приємними басами. Словом, особисто мені результати сподобались, а тому і вам раджу.

Замість підсумків

В підсумку маємо наступне:

- дійсно цікавий підхід до дизайну;
- зручність носіння;
- варта уваги якість звуку.

Звичайно ж, A4Tech B20 має і матиме чималу кількість конкурентів у своєму сегменті. Однак, прихильників продуктів та рішень саме A4Tech куди більше, і саме вони – аудиторія даної моделі. Також на них перейдуть користувачі, яким хочеться нових вражень від звуку, адже, як пам’ятаємо, в цьому плані A4Tech дійсно є що запропонувати.

Вартість моделі на сайті виробника.

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP