5 апреля 2024, 21:22

Bloody MR720 – ігрова гарнітура з RGB та трьома інтерфейсами підключення

Цікавий приклад ігрової гарнітури, однією з ключових відмінностей якої є можливість підключення до трьох джерел звуку одночасно з подальшим комфортним перемиканням. Про мої враження від знайомства з новинкою читайте у цьому огляді.

Упаковка

Та давайте про все по черзі. Спершу за коробку. Отже, маємо яскравий футляр з дизайном в стилістиці бренду, всередині якого міцна картонна коробка з головним героєм, а також передбаченими аксесуарами. Гарнітуру помістили на блістерному ущільнювачі, що також дуже зручно.

Звичайно ж коробка того чи іншого виробу – це те, що відправляється в утилізацію відразу ж (чи майже відразу) після розпаковки. Та яке б рішення ви не прийняли б у конкретному випадку, виділити трохи часу на уважне вивчення даних зі стінок варто, адже тут дійсно чимало корисного. Що ж, цим ми й займемося далі.

Інформація зі стінок коробки

Отже, що цікавого спереду. Перш за все, мова про можливість підключення до трьох джерел звуку одночасно. Про які формати підключення йдеться, дивимося на ілюстрації далі. Що стосується того, наскільки це вдале рішення, я розповім дещо нижче.

Крім згаданого, тут же поряд маємо примітку автономності та версію Bluetooth, дані щодо використання технології M.O.C.I. та згаданої вище підсвітки RGB. За примітку автономності виробник також "не забув".

А ось на тильну стінку винесли змістовну довідку щодо форматів підключення гарнітури – деталізуємо її на ілюстрації. Крім згаданого, тут же інформація щодо мікрофона, гібридної діафрагми M.O.C.I. та ін. цікаві "речі", включаючи адресу глобальної версії сайту.

Права бічна стінка напрочуд яскраво доводить переваги одного з форматів підключення – дивимося на відповідній ілюстрації.

Інша також важлива довідка тут – дані щодо автономності. Так, зокрема маємо наступні цифри в якості уточнення – 15 хвилин на зарядці = 3 години гри, до 44 годин – це автономність без використання підсвітки, до 22 годин – автономна робота з увімкненою підсвіткою.

Нарешті, протилежна стінка примітна деякими з ключових характеристик плюс ілюстрацією, що доводить наявність "на борту" Bloody MR720 повороту по горизонтальній осі. Остання особливість, до речі, це як додаткова зручність під час перевезення.

Комплект поставки

Комплектація вийшла досить багатою. Всередині коробки, крім, звичайно ж самої гарнітури, користувача чекає гарантійний талон, ілюстроване керівництво, а також докінгова станція з приймачем для бездротового підключення 2.4 ГГц. Ще є кабель 3,5-мм - USB Type-C (1,5 м), кабель USB/USB Type-C для підзарядки вбудованого акумулятора та стильна сумка для транспортування гарнітури.

Ключові технічні характеристики та функціональні можливості

• Габарити - 205х205х93 мм;
• Вага - 335 г;
• Підключення - бездротовий зв'язок 2.4 ГГц; Bluetooth v5.3, дротовий аудіороз'єм 3.5 мм;
• Автономність - літієва батарея ємністю 1200 мА/год, час відтворення: 44 год (підсвічування вимкнено) / 22 год (підсвічування увімкнено).

НАВУШНИКИ

• Динамік - 50 мм;
• Частота - 20 Гц - 20 кГц;
• Імпеданс - 16 Ом;
• Чутливість - 105 Дб.

МІКРОФОН

• Тип – одно направлений;
• Частота - 100 Гц - 10 кГц;
• Чутливість - -42 Дб.
КАБЕЛЬ
• Зарядний кабель Type-C - 80 см;
• Аудіокабель 3.5 мм - 150 см.

Використані в корпусі матеріали

Отже, в підсумку у нас 335 грамів ваги. На мій погляд, як для гарнітури такого класу це небагато. Однак, не помітити цю вагу буде непросто, а тому, передусім особисто мене зацікавило поєднання використаних тут матеріалів.

Перше – дужка/оголів’я – пластик, метал та як мені тактильно здалось (офіційних даних саме по цьому типові матеріалу я не бачив), щільний поролон. Останній прикрили тканиною з гарним узором.

Крім пластику в самому верху, з цього ж типу матеріалу виробник виготовив тримачі та корпус чашок + деяка його кількість використана на мікрофоні.

Стосовно ж металу, крім вже згаданого, ще з нього зробили поворотні шарнірні механізми. Також маємо металеве окантування порту type-C. Ну і ще легко помітити шапочки відповідного шарнірного механізму, який надає користувачеві можливість максимально зручно регулювати посадку "вух" по вертикалі відповідно анатомії голови. Це зручно.

Згадані раніше кабелі отримали тканинну ізоляцію/оплітку та мають відповідні запобіжники на стиках. Так, перед нами класика, яка одночасно і зручна, і надійна.

Враження щодо якості збірки

Збірка збіркою, але спочатку кілька слів за якість використаних матеріалів. Характерний запах дешевизни пластику "з коробки" відсутній – і це, як на мене, перший плюс.

Другий, також важливий, скажімо так, момент – відсутність царапинок або щобільше – потертостей на поверхні пластикової частини в наслідок легкого або ж навіть середнього впливу довкілля. Зайвий раз доводить гарну якість згаданого матеріалу.

Стосовно тканини, що її використали на амбушурах. Серед її особливостей відразу ж відзначу відносно непоганий ефект пам’яті, стійкість до взаємодії з довкіллям та ін.

Збірка! Тут я вставлю маленький абзац вражень щодо посадки пристрою на голові користувача. Оголів’я плюс/мінус середньої жорсткості. Та цього, як виявилось на практиці, більше ніж достатньо для надійної посадки на голові. Це плюс! Ну і другий плюс – відсутність запотівання амбушур, навіть під час тривалих сесій. Все це говорить на користь використаних тут матеріалів.

Тепер, власне по "ланцюгам". М’який наповнювач амбушур, використаний тут пластик, металевий шарнір – припрацювання всього згаданого на чудовому рівні – абсолютно ніяких питань.

Доцільність металевого підсилення в оголів’ї, на перший погляд, можна поставити під сумнів, однак, трохи покористувавшись, розумієш, що воно тут ну точно не зайве.

Припасування решти "представників" елементної бази питань також не викликало – чи не кожен "крок пройдено" з чітким знанням своєї справи, а тому і результат вже точно уваги вартий.

Дизайн

У випадку з MR720 маємо самодостатню зовнішність, яка вдало поєднується з масивністю та включно якісними матеріалами корпусу. В підсумку для користувача це вже свого роду ціла мультимедійна екосистема, з якою той неначе споріднюється – гра виходить на новий рівень. Хто сказав, що "обладунки" нічого не вирішують!? В нашому випадку вони далеко не на осінньому місці, й спробувавши особисто, ви погодитесь з тим, що я правий.

Ключове за ергономіку

Ну ОК, що потрібно знати по даному розділу!? Перше – елементів керування як таких небагато і всі вони розміщені по праву руку користувача. Як на мене – це повністю зручне, а крім того, я б навіть сказав – логічне рішення – керування ви засвоїте вже за декілька хвилин. Щодо наявного "арсеналу", відзначу коліщатко регулювання гучності, кнопку живлення, яка, до речі, слугує додатковим перемикачем між типами підключення – радіо/Bluetooth. Крім зазначеного, ще маємо порт Type-C + кнопку управління мікрофоном. Порт Type-C тут для двох цілей – підзарядки вбудованого акумулятора або ж кабельного підключення до джерела звуку.

Bloody MR720 отримав мікрофон висувного типу. Як на мене, це цілком зручний формат, що протестований роками. Він активується за допомогою згаданої вище кнопки, і коли активний, світлодіод на торці починає світитися.

Формати підключення

Отже, вище я вже заявляв про те, що Bloody MR720 підтримує підключення одночасно до трьох джерел звуку. Далі більш детально за те, про які формати мова.

Перший – бездротовий зв'язок 2.4 ГГц. На виході маємо передачу на 2,4 ГГц, а це у 8 разів швидше, ніж за "посередництва" Bluetooth.

Другий формат – власне Bluetooth 5.3 – покращений зв'язок, що забезпечує стабільне з'єднання та низьку затримку вхідного звуку.

Третій – кабельне підключення. Переваги цього типу підключення в широкій сумісності, нульовій затримці та отриманні якості звуку, близький до оригіналу.

В кінцевому підсумку маємо зручний формат для користувачів кількох пристроїв одночасно – ігор на ПК/ноутбуці й зв’язку на телефоні. В останньому випадку Bloody MR720 – це зручний формат для відповіді на дзвінки особливо при цьому не відволікаючись від основного процесу.

Ну і ще один з дозволу кажучи момент – сумісність пристрою не лише з ПК/ноутбуками, але й з планшетами, ігровими приставками та ін. Повний перелік сумісних з Bloody MR720 виробів представлений у посібнику користувача.

Враження щодо підсвітки

Bloody MR720 отримала стильну зональну підсвітку – підсвічується стрічка на вушних чашках, а також логотип бренда. По факту маємо насичені кольори, плавну зміну динаміки та можливість вимкнути за потреби. Словом, все як я люблю.

Якість звуку

Ще одна ну дуже крута "візитівка" моделі – технологія гібридної діафрагми M.O.C.I. – фірмове рішення бренда, як мінімум в ігрових гарнітурах. Мова про розробку на основі передової біотехнології з міцелієм та вуглецевим волокном. На виході маємо чіткі високі та середні частоти, що ну дуже вдало поєднуються з глибокими, приємними басами. Останні, своєю чергою, здатні забезпечити конкурентну перевагу в іграх.

Робота мікрофона

Один з цікавих елементів дизайну Bloody MR720 – саме висувний мікрофон, якому додали підтримку шумозаглушення. На практиці це значить зменшення фонових та навколишніх шумів до максимально можливого рівня.

Що ж в підсумку? В підсумку я на практиці впевнився в тому, що користувач отримає гарні можливості, причому, як під час ігор, так і за розмовами в месенджерах.

Зручність посадки

По даному пункту маємо наступне:

- розміри чашок дозволяють вухам "тонути" всередині, навіть без натяку на здавлювання чи якийсь інший дискомфорт;

- жорсткість дужки можна назвати плюс/мінус вищою за середню, однак саме така її характеристика не дозволяє гарнітурі "ковзати" по голові користувача чи щобільше – злітати;

- вдало реалізована можливість регулювання величини оголів’я;

- можливість підлаштування чашок відносно голови користувача як по вертикальній осі, так і горизонтальній.

Ну і ще один плюс, який особисто я також хочу відзначити – можливість складання на 90 градусів, що однозначно перевага під час транспортування виробу, в тому числі й штатній сумці чи ж просто на плечах.

Автономність

За офіційні дані щодо автономності, можливостей щодо швидкої зарядки, а також роботу з поправкою на увімкнену підсвітку гарнітури все вже було сказано вище.

Далі додам особистий результат роботи з підсвіткою – 18 годин. Що ж, враховуючи що тестування відбувалось на максимальній гучності з досить частим перемиканням між джерелами звуку, в підсумку можна говорити, що мої результати співвідносяться з заявленими офіційними даними.

Висновки та підсумки

Bloody MR720 виглядає цікавою та що також дуже важливо – доступною пропозицією для користувачів, яким передусім потрібна гарнітура з легким перемиканням між джерелами звуку, гарною якістю відтворення, чітко новим поглядом на дизайн та вартою уваги автономністю.

Рекомендована роздрібна вартість – 2499 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP