10 мая 2024, 23:23

Rivacase Rivapower VA2571 – 20-доларовий повербанк на 20000 мАгод

Наше знайомство з недорогим зовнішнім акумулятором популярного в Україні бренда. Всі ключові можливості та особливості, результати експлуатації та відповідні висновки. То ж чи варта дана модель своїх грошей!?

Комплектація та упаковка

Що ж, давайте про все по черзі. Користувач отримає виріб в коробці з картону куди його помістили на невеликому блістерному ущільнювачі молочного відтінку. Крім, власне, самого повербанку, ще в коробці невеликий кабель USB/USB Type-C та коротке керівництво користувача.

Дизайн упаковки можна назвати стриманим – мінімум яскравих "речей" та чимала кількість технічної інформації на стінках коробки. Таким чином, яка б доля не спіткала останню після розпакування, витратити деякий час на вивчення згаданих даних варто – отримаєте чимало відповідей.

Ключові технічні характеристики та функціональні особливості

• вага – 400 г;
• розміри – 140x28x69 мм;
• ємність – 20000 мА/год;
• вхід micro-USB – 5В-2А, 9В-2А, QC 3.0;
• вхід USB-C – 5В-2A, 9В-2A, QC 3.0, USB-C PD 3.0;
• вихід USB-A – 5В-3A, 9В-2A, 12В-1.5A, QC 3.0;
• вихід USB-C – 5В-3A, 9В-2.22A, 12В-1.67A, USB-C PD 3.0;
• сумарний струм виходів – 3A;
• сумарна вихідна потужність – 18 Вт.

Використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

В корпусі RIVAPOWER VA2571 виробник - прибічник класики, тобто майже повністю виключно пластикових деталей. І хоча за особистими враженнями пластикові корпуси – це завжди лотерея, конкретно наш приклад можна назвати вдалим без знижок та умовностей, як стосовно самих матеріалів, так і якості їх припасування – зроблено чудово.

Як і в більшості існуючих повербанків, корпус RIVAPOWER VA2571 не є розбірним на користувацькому рівні. У випадку з корпусом майже будь-якого іншого електричного виробу я б назвав це мінусом, але не щодо корпусів повербанків, адже якщо ви не спеціаліст високого профілю (а таких переважна більшість), нічого особливо цікавого всередині не побачите.

Стосовно металу, який використано на зовнішній частині корпусу, тут маємо лиш кілька окантувань портів. Наявна LED-стрічка відображення поточного рівня заряду прикрита пластиковою заслінкою.

Ключове за ергономіку

На панелі спереду дві примітні "речі" - логотип бренда, а також згадана раніше світлодіодна стрічка. На останній п’ять поділок, що досить зручно, адже приблизно розуміємо в процентному співвідношенні, що маємо на поточний час. Біля шкали знаходиться примітка 20 000 мА/год.

На протилежну стінку винесли характеристики наявних тут портів, є маркування, та інші технічні дані, включаючи зноски напроти кожного з них.

За функціональності єдиної кнопки "на борту", як на мене, згадувати немає сенсу – вона зрозуміла за замовченням.

 

Ну і в якості підсумку кілька слів щодо наявних "на борту" портів: USB-A, USB-C та micro-USB. Як вони розміщені, легко помітити на ілюстрації нижче. До всього цього додам лиш одне – навіть якщо всі три порти задіяні одночасно, для користувача це не несе абсолютно ніякого дискомфорту, і часу, щоб впевнитися в цьому у мене більше ніж достатньо.

Ключові собливості та функції захисту

Отже, якщо говорити про найбільш цікаві особливості даної моделі повербанку, тут варто відзначити наступне:

- підтримку Quick Charge (QC 3.0) та Power Delivery (PD);
- підтримку Huawei FCP та Samsung AFC;
- автоматичне увімкнення/вимкнення;
- підтримку функції наскрізного заряду.

Стосовно захисту виробу від різноманітних позаштатних проявів електричної мережі, тут варто відзначити наступне. Виробник реалізував "під капотом" захист від перевантаження, короткого замикання, а також надмірного заряду/розряду. Захист працює автоматично – ніякої участі користувача при цьому не потрібно.

Особиста експлуатація

Найчастіше я використовував RIVACASE RIVAPOWER VA2571 для підзарядки смартфона, оскільки з останнім працюю ну дуже багато, в тому числі "на ходу". За підсумками ресурсу VA2571 вистачало на три повні цикли. Ємність вбудованого в смартфон акумулятора – 6000 мА/год, що, погодьтесь, ну дуже непогано.

Понад 8,5 годин дана модель повербанку живила роутер та "онушку".

Що мені окремо сподобалось – можливість працювати в режимі наднизького струму. Тобто зарядити ті ж TWS-навушники, або ж, наприклад акумулятор камери Go Pro проблемою не буде.

Щодо підзарядки самого повербанку, тут я використав мережевий зарядний пристрій Gelius Nimble GaN 65W GP-HC051 та 100 Вт кабель від ColorWay. Отримані результати – це трохи більш 4 годин на вихід з 1% до 100%. Погодьтесь – ну досить непогано.

Короткі підсумки

За підсумками маємо гарну пропозицію зарядного пристрою для широкого спектра приладів, включаючи споживачів, акумуляторам яких для живлення потрібен наднизький струм. Крім того, на стороні моделі підтримка наскрізної підзарядки, можливість відновлення ресурсу від мережевого зарядного великої потужності, чимала кількість різноманітних автоматичних захистів на ін. не менш цікаві "речі".

Рекомендована роздрібна вартість – 849 гривень

Продукт надано пресслужбою EDG GROUP