10 августа 2024, 16:33

Gelius Backpack Waterproof Protector 2 GP-BP006 – український рюкзак для ноутбуків і не лише

Одна з кращих моделей ноутбучних рюкзаків з-поміж тих, які особисто мені доводилось бачити. Напрочуд вдало продумана ергономіка, колірне поєднання, якісна фурнітура та порт USB. Втім, лиш переліченим цікавість до даної моделі не обмежується.

Використані матеріали та мої враження щодо якості пошиття

Зовні у Gelius Backpack Waterproof Protector 2 GP-BP006 виключно водовідштовхувальні матеріали. Мова, зокрема, про таку дійсно класну річ, як поліестер. Я стикаюсь з ним вже далеко не вперше, і жодного разу ще не пожалкував, що мав справу саме з моделями, зовнішні стінки яких з поліестеру – це чудовий захист від краплини дощу, пилу, піску та ін. схожих за характером "подразнювачів".

Всередині гумові вставки чорного та червоного відтінків, які, до речі, дуже вдало виділяються на тлі основного сріблястого (хоча швидше наближеного до сірого) матеріалу. Крім того, всі основні відділення (та й не лише основні) з потовщеними стінками – класичний, хоча й 100% додатковий захист для техніки, що також вартий уваги.

Окремо сподобалась якісно пропрацьована ортопедична спинка. Остання тут з першокласним ефектом пам’яті, здатна задати ідеальну форму під анатомію спини користувача, і спробувавши особисто, ви погодитесь з тим, що це надзвичайно важливо.

Серед інших матеріалів, що також використані в даній моделі варто відзначити нейлонову стропу, металеву фурнітуру, а також тканину що дихає та матеріал, що візуально та й тактильно також нагадує силікон. З останнього тут кишеня під різноманітну канцелярію і не тільки.

Якість пошиття приємно вражає. В цьому плані все зроблено нереально круто - максимальна акуратність абсолютно на всіх етапах, на стикуванні всіх частин, направленість переважної більшості стібків всередину виробу – все це без сумніву уваги заслуговує. Особисто я оцінив!

Ергономіка – загальні враження

Принаймні на зараз Gelius Backpack Waterproof Protector 2 GP-BP006 – одна з найбільш продуманих моделей ноутбучних рюкзаків, серед тих, що бачив особисто я. Продумано дійсно до дрібниць – за підсумками, якщо спитати себе, чи додав би щось особисто я тут, відповідь буде простою: "Ні!"

Тепер детальніше. Відсік під ноутбук. Він здатний розкладатися навпіл. Це додає зручності під час вкладання речей, а крім того, ви можете вдало розкласти цей рюкзак для роботи "на колінах", що для заклопотаних користувачів, які до того ж часто в поїздках, може мати значення. Та й пошук речей таким чином буде значно спрощений.

Другий великий відсік. Тут, перш за все, напрочуд зручно організовані "посадкові місця" під повербанки – так, можна "закинути" навіть дві батареї. Відповідний кабель, до речі, дуже класно захований в таємній кишені – реалізація, що також привертає до себе увагу.

Нарешті, “боковушка” спереду – це карабін під ключі, внутрішня кишеня з матеріалу під силікон для канцелярії та ін.

Наплічні ремені виконані також не для галочки. Вони масивні й максимально зручні, мають додаткову прослойку з тканини, що дихає, а ще маленькі кишеньки під різний дріб’язок, наприклад, дрібні гроші для проїзду; якщо ж, звісно, не передбачена оплата картою.

USB-порт

Тут цікаві наступні "речі". Перше – кабель усередині рюкзака знаходиться у дуже компактному відділенні на блискавці. Мимоволі відділення не розкривається, а користувачеві це самостійно зробити зручно. До речі, за потреби ви можете навіть повністю забрати кабель з рюкзака – така можливість також передбачена.

"Посадкове" місце для повербанка трохи нижче за кабельний відсік.

Швидкість зарядки напряму залежить від можливостей повербанка. Єдине що додам – я використовував різноманітні моделі на період тестування, але навіть інтенсивний формат використання не призводив до помітного нагріву.

Ноутбучне відділення

Що ще, крім, власне, ноутбука поміститися в центральне відділення? Якщо ви прихильник працювати одночасно не з одним ПК, тоді можете "поселити" сюди планшет. Якщо планшет – це не ваше, тоді будь-який інший предмет з аналогічними або ж приблизно такими як у планшета параметрами. Кишеня під ноутбук відокремлена потовщеною перегородкою і фіксується за допомогою гумки з липучкою. Так, не нове, але цілком зручно та надійно.

В простір що створений половинками сумки можна покласти чималу кількість особистих речей, які зможуть бути корисними вам під час 1-2-денних відряджень. Погодьтесь, не зайве. Причому тут також є додаткова тонка перегородка для якіснішого укладання речей.

Центральне відділення

Частково про це відділення я вже говорив. Але додам ще. Крім внутрішніх кишень під повербанки або пляшки з водою чи інші предмети аналогічних форм, тут багато місця під речі для відряджень, аксесуари в роботі та речі на щодень – залежить від ваших завдань та образу життя. Є окремі досить тонкі перегородки для більш коректного укладання речей та загальні потовщені для додаткового захисту. Словом, все те, що вам потрібно і навіть трохи більше.

Аксесуарне відділення

Велике та гарно організоване відділення під аксесуари вам теж має сподобатися. В нього без проблем поміститися навіть кілька TWS-навушників в коробках, не рахуючи чималої кількості інших речей (ручок, пеналів і т.д.). Додаткові відсіки, включаючи з тканини, що нагадує собою сітку та карабін для ключів. Словом, так або інакше виробник доводить – зручності в дрібницях і ніяк інакше.

Використана фурнітура

Використовувана в Gelius Edge 3 PD GP-PB20-210 фурнітура не є фірмовою, хоча з іншого боку цей факт абсолютно ні на що не впливає – якість відмінна – хід блискавок, подвійні замки й таке інше.

Формати транспортування

Транспортування рюкзака виконується двома класичними методами – перенесенням за ручку або на плечах. Особисто мені сподобалися обидва формати однаково без будь-яких компромісів та знижок.

 

 

Деякі висновки та підсумки

Якщо вже продумувати дійсно у дрібницях, то до кінця. Кожна ділянка пропрацьовано зі знанням своєї справи; нічого з того, що виглядало б недоречно.

То ж у підсумку повторюсь – маємо один з найбільш ергономічних ноутбучних рюкзаків з відмінними матеріалами, такою ж якістю виконання, першокласною фурнітурою, "таємними" кишеньками, гідною ручкою та ременями на плечі, а ще дуже вдалою ортопедичною подушечкою.

Вартість виробу на сайті бренду Gelius.

Продукт надано пресслужбою Gelius

Фото – Gelius.ua