15 октября 2024, 10:40

Gelius Shark X KZBS-003i – захищена "розкладна" колонка з підсвіткою та вбудованим МР3

Нова зовнішня колонка від популярного українського бренда Gelius пропонує насичені 20Вт потужності, LED-підсвітку, можливість "створити" з неї дві "півколоночки" та навіть вбудований МР3-програвач.

А ось наскільки вдало все поєднано між собою та чим ще варта уваги новинка, ми подивимося в цьому огляді.

Упаковка

Постачається виріб в картонній коробці, габарити якої дещо більші за розміри самого виробу (див. таб. х-к нижче). Всередині модель на якісних полістирольних ущільнювачах, а тому з захистом її під час транспортування від виробника до магазину і далі споживача все надійно,і сумнівів на цей рахунок рівно нуль.

Дизайн упаковки виконано в фірмовій стилістиці виробника – поєднання білого полотна, на фоні якого чимала кількість інших відтінків, ілюстрації виробу, характеристики та багато іншого. Стиль виконання, в порівнянні, наприклад, з оформленням упаковки під розглянуту раніше лампу Gelius Transformer 2 GP-LTL004 кардинально не змінився, в цьому плані прослідковується уніфікація. Словом, зроблено саме так, щоб можна було впізнати без додаткових уточнень. Що ж, чому б і ні.

Звичайно коробка того чи іншого продукту – це те, що відправляється в утилізацію відразу ж (чи майже відразу) після розпакування. Та навіть якщо упаковку KZBS-003i чекає аналогічна участь, я і тоді раджу витратити деякий час на вивчення даних зі стінок, адже на них винесли чи не всі відповіді на питання технічного змісту.

Інформація зі стінок коробки

Все (чи майже все) найцікавіше спереду. Перш за все, фото нашої колонки-трансформера в уже зібраному стані. Не буде складністю помітити на ній гумовий бампер з петлею, виконаною з того ж матеріалу. Великі жовті кнопки +/- відповідають за регулювання гучності звуку – до них ще повернемося. Крім ілюстрації виробу, ще маємо назву та перелік (у вигляді піктограм) ключових особливостей та можливостей.

Інформація на протилежній стінці дублює дані передньої.

Права бічна стінка цікава детальним переліком технічних характеристик, що подані тут двома мовами – українською та англійською. Крім того, ще сюди винесли паспорт виробу, є маркування колонки, адреса потужностей виробника, логотип бренда, назва моделі та ін.

Дані з лівої бічної стінки доводять що KZBS-003i можна "розділити навпіл". Тут же поряд досить детальна "довідка" (якщо так можна сказати) щодо захисту корпусу колонки; до нього ми ще також повернемося.

Комплект поставки

Далі час розпаковки. В середині коробки, крім, звісно ж, самої колонки, на користувача чекають два кабелі USB Type-C для підзарядки акумуляторів, а також змістовне керівництво користувача.

Ключові технічні характеристики

  • Порт зарядки - USB Type-C;
  • Габарити – 80х80х200 мм;
  • Діапазон частот - 60 - 18 000 Гц;
  • Версія Bluetooth - 5.3;
  • Автономність - до 8 годин;
  • Потужність – 20 Вт;
  • Час повної зарядки – до 3 годин;
  • Акумулятор – 2х2000 мА/год;
  • Захист корпусу - IPX6;
  • Динамік - 52 мм;
  • Тип колонок – портативні;
  • Формат акустики - 2.0;
  • Живлення - від USB/мережі/акумулятора.

Використані в корпусі матеріали

Корпус Gelius Shark X KZBS-003i – це поєднання пластикового каркаса, гуми та тканини. Крім того, в роз’єднаному стані, на внутрішній частині корпусу однієї з половинок легко помітити фіксуючі гвинти, що кріплять наявну тут заслінку. Відразу ж додам – спроб відгвинтити й заглянути всередину мною не робилось, адже це пряме порушення умов гарантії. Виконувати таку "розбірку" особисто вам чи ні – рішення індивідуальне, але не забувайте при цьому за наслідки.

Гумова частина корпусу – це знімний бампер з наявною тут петлею, а ще заслінки та окантування портів плюс кнопки увімкнення/вимкнення живлення.

Світлодіоди зверху в пластиковому бампері.

Якість збірки

Стосовно якості збірки, в цьому плані претензій жодних – тут вам сподобається абсолютно все від рівня обраних матеріалів, до якості їх припасування.

Цікавим бонусом (якщо можна так сказати) в даній моделі є гумовий бампер. В підсумку маємо водночас гарний елемент декору і додатковий захист корпусу, адже саме верхній і нижній торець будуть найчастіше взаємодіяти з різноманітними поверхнями. Надіти його на корпус чи ж виконати протилежну дію дуже і дуже легко – в цьому плані теж найвищий бал серед можливих.

Кілька слів стосовно кнопок регулювання гучності. Нескладно помітити вже на ілюстраціях до даного розділу огляду, що по суті, кожна "півколонка" має свої "регулятори" звуку. Однак в з’єднаному стані регулювати гучність обома колонками можна регулювати кнопками головної. Як зрозуміти, яка саме головна? Тут все як з прапором нашої країни – блакитна пара зверху, тобто вона і є головною. Саме так і варто встановлювати бампер, якщо ви його знімали. "З коробки" він на колонці. До речі, регулювати звук кнопками, що знаходяться безпосередньо на бампері теж зручно - мав змогу перевірити. Таким чином, бампер варто використовувати, адже при помітних перевагах його використання, аргументів проти особисто у мене не було.

Захисні особливості

Однак, крім зазначеного захисту за допомогою згаданого вище бампера, корпус Gelius Shark X KZBS-003i має ще інший захист. Мова про стандарт IPx6, тобто від сильних струменів води з будь-якого напрямку. Що ж, в умовах пікніка на природі такий захист вже точно не буде зайвим.

До питання про ергономіку

Що ж, по гумовому бамперу ми вже "пройшлися". Що ще цікавого!? А цікаві бонуси. За них я вже частково згадував вище, а тепер саме час "розкрити карти". Отже, під гумовими заслінками на корпусах обох "півколонок" користувача чекає роз’єм 3,5 мм для дротового підключення до джерела звуку, а ще слоти під карти пам’яті. Так, в підсумку все круто – функціональність не обмежується лиш бездротовим підключенням, доступно також і дротове, а крім того, можна програвати аудіо безпосередньо з карти пам’яті, причому навіть для кожної "півколонки" окремо. Ну і також ще тут порти USB Type-C для підзарядки акумуляторів. Судячи з х-к біля портів, мова про швидку зарядку не йдеться.

Кнопки на зовнішній частині гумової панелі – це живлення. З того, що на кожній "півколонці" є свій елемент, навіть без тестування можна зробити висновок - вмикається кожна "половинка" окремо.

Враження від якості звуку

Стосовно звуку, в цьому плані Gelius Shark X KZBS-003i особисто мені також дуже сподобався. Маємо об’єм, гарну панораму, чіткі середні та хоча й менш виражені, але все одно непогані низи. В підсумку цей "оркестр" вам має сподобатися, при чому незалежно від стилю, що програється.

Щодо чистоти на максимумі гучності, в цьому плані претензій також немає – ні помітних хрипів, ні якихось інших спотворень. Словом, кінцевим результатом особисто я лишився задоволений.

Автономна робота

Згідно з офіційними даними, на одному 100% заряді колонка здатна пропрацювати до 8 годин.

Стосовно особистого досягнення, воно дещо інше – понад 6 годин на максимальній автономності. Проте тут варто додати, що виробники автономність таких виробів тестують не на максимумі гучності, а на 70-80%. Таким чином, якщо понизити гучність, отримані результати будуть ще ближчими до заявлених офіційно.

Підзарядка займає до 3 годин часу. При підключенні до Colorway CW-CHE34PDW мій показник – 2,3 години.

Висновки та підсумки

Стосовно використання такого джерела звуку як вбудований МР3-плеєр, програвання з нього відбувається автоматично і почнеться, як тільки ви увімкнете живлення.

Щодо наявної "на борту" підсвітки, вона гарно доповнює обраний виробником стиль. Налаштувати її якимось чином "під себе" у вас не вийде. Вимкнути теж.

За підсумками Gelius Shark X KZBS-003i варта вашої уваги, адже вдало поєднує в собі якісну збірку, захисні особливості, чудовий функціонал та гарний звук. Крім того, користувач може "розділити" колонку, програвати на кожній окремий трек, або ж саме ось цим "розділенням" додати звуку ще більшого об’єму.

Вартість Gelius Shark X KZBS-003i – 1999 гривень

Продукт надано пресслужбою бренда Gelius